Aivan samaa mieltä Roosaruusan kanssa. Tässä, kuten lähes kaikissa muissksin asioissa, kohtuus on valttia. Suurin osa suomalaisista voisi vähentää lihansyöntiä ihan helposti. Syöminen olisi siten halvempaa, terveellisempää ja ympäristöystävällisempää. Valitettavasti kasvisyönnistä on tullut sellainen mörkö, jota jotkut vastustavat ihan periaatteesta (minähän en pupunruokaa syö!) juurikin, koska sitä yritetään tuputtaa liian ehdottomana.
Esim. kasvisruokapäivät koulussa ovat minusta turhia. Parempi olisi, jos joka päivä suurin osa ruoasta olisi kasvispohjaista, mutta mukana olisi (yleesä) lihaa/kalaa. Ja jos nyt onkin kasvisruokaa (vaikka pinaattilettuja) niin ei siitä tarvitsisi tehdä mitään erikoista numeroa, vaan todeta, että tänään on tällaista ruokaa.
Itse olen sekasyöjä, mutta olen tietoisesti pyrkinyt vähentämään lihan käyttöä. Esim. pastakastikkeen tehdessäni korvaan osan jauhelihasta porkkanalla tai kesäkurpitsalla, makaronilaatikkoon laitan jauhelihan lisäksi sieniä, keitossakaan ei tarvitse niin paljoa sitä lihaa olla, jos on perunan ja porkkanan lisäksi muitakin kasviksia. Tällä keinolla ruokalaskukin pienenee kummasti.