Hienoa kun sivistyneen maailman media käyttää nykyisin lyhenteitä eaa ja jaa wanhojen eKr. ja jKr. sijaan!

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
vierailija
Tiedätkö koska aikaa alettiin laskemaan Jeesuksen syntymästä?
Siitähän kinataan edelleen

Tieku: ”Jeesuksen syntymäpäivä ei ole tiedossa
Kristityt viettävät joulua joulukuun lopulla siksi, että kristillisen perimätiedon mukaan Jeesus syntyi joulukuun 24. ja 25. päivän välisenä yönä.

Jeesuksen syntymäjuhlan ajoitus juontuu pitkälti esikristillisestä perinteestä. Esimerkiksi Raamatussa ei missään kohdassa sanota, että Jeesus syntyi juuri joulukuussa.

Roomalaiset ja viikingit valitsivat joulukuun
Tutkijat eivät ole yksimielisiä sen enempää Jeesuksen syntymäpäivästä kuin -vuodestakaan. Joulun ajoitus vuoden loppuun johtuu siitä, että antiikin roomalaiset viettivät keskitalven juhlaansa Sol Invictusta 25. joulukuuta.

Sol Invictus eli ”voittamaton aurinko” muistutti monin tavoin viikinkien jól-juhlaa, jota Pohjolan muinaiset asukkaat viettivät talvipäivän seisauksen aikoihin sen kunniaksi, että päivä alkoi taas pidentyä.”
 
vierailija
Sitä mäen tajjuu että miten se jeesuksen syntympäivä tiiettiin niin tarkkaan. Ja eikös se oo Joulu että mites se vuosi vaihtuu sitten uutenavuotena. Aika visaista.
 
No se on hienoa ettei enää lasketa aikaan jonkun satuolennon syntymästä. Ehkä tuollainen joku kylähullu silmänkääntäjä on joskus ollut olemassa ja siitä on sitten sepitetty melkoinen tarina jonka sinäkin uskot
Mutta kyseessähän oli vain se, miten tuota nollapistettä nimitetään, ei suinkaan sen sijainti aikajanalla.
Eli kyseessä on vain kaksi erilaista mielipidettä, joista kumpikaan ei vaikuta itse asiaan, vaan kertovat vain käyttäjänsä henkisestä suuntautumisesta, jos nyt aina edes siitäkään.
 

Yhteistyössä