Moikka,
Täällä asiat menneet eteenpäin.
Kävin heinäkuussa magneettikuvassa. Sieltä ei onneksi löytynyt mitään radikaalia, kuten merkkejä endometrioosista, muttei mainintaa adenomyoosistakaan, vaikka sen piti näkyä siellä. Mutta tätä varten otetaan veriarvo CA125, joka liittyy adenomyoosiin myös. Magneettikuvassa näkyi Nabothian kystia 3 kpl kohtuontelossa, mutta niihin ei kiinnitetty huomiota. Kaikenlaista sitä löytyy läpivalaisussa....mutta äkkiseltään katsottuna sitä on aika terve, jos ei laske noita myoomia, yms, jotka tietenkin just tässä prosessissa on ratkaisevia.
Kaikkien magneettikuvien, 4 hormoonipistoksen (=4kk) (on pienentänyt myoomia ja hoitaa ehkä adenomyoosiakin),ultrien ja myooman poiston jälkeen, OLGA Pietarissa näytti vihreää valoa. Sanoi, että uskovat muhun ja raskautumiseen, mutta 2-3 kolmanneksella pitää olla hyvä lääkäri, kun ei tiedä, että mitä noi myyomat voi aiheuttaa. Kaikenkaikkiaan täytyy kyllä sanoa, että ulkomailla kiinnitetään paljon enemmän huomiota myoomien vaikutukseen kuin Suomessa.
Aloittelin prosessia itsellisenä naisena, kun en tiennyt, että miten tässä käy, mutta nyt sain aikaisemman kumppanuusvanhempi-ehdokkaani (oli yksi yritys vuosi sitten) lähtemään mukaan tähän juttuun. Otetaan siis vain munasolut lahjoitettuna, Ja Pietarissa on tosiaan niin, että lahja-alkiot muodostetaan erikseen - ne eivät koskaan ole hoidettujen pariskuntien ylijäämiä. Lahja-alkioista olisi sitten ollut oma tietokantansa, mistä etsiä.
Nyt etsitään sopivaa munasolujen luovuttajaa. Valittavana on 200 luovuttajasta (venäläisiä, mutta osalla esim. puolalaisia vanhempia/ukrainalaiset vanhemmat, tms). 3 ehdokasta, joille he sitten soittavat. Munasolut hedelmöitetään tuoreeltaan siittiöillä ja vasta alkiot pakastetaan. Lahjoittajat on kaikki alle 30-v ja heillä on kaikilla lapsia. AMH:n pitää olla yli 2,5. Heistä saa nähtäväksi lapsuudenkuvia ja aikuisuuden kuvia, terveystiedot/tiedot lapsista ja lähisuvusta, terveystiedot lahjoittajasta, opiskelu- ja työtiedot sekä sitten on kysytty vapaamuotoisia kysymyksiä. Helppoa ei valinta ole, mutta meillä on tiettyjä kriteereitä ja lähetin myös omia kuvia lapsuudesta ja pyydän heiltä heidän mielestä hyvät ehdokkaat. Jännä nähdä, että mitä tulee.
Minulle on laadittu todella yksityiskohtainen hoitosuunnitelma. Nyt elokuussa on paljon eri verikokeita, ja ultra. Syyskuun puolivälissä alkaa lääkitys = 1. testikierros (Estradot-laastareita 2 kpl, lisäravinteita montaa eri lajia, Aspirin 100:sta, sekä progesteronia piikitettynä 2*päivässä 6 päivän ajan ennen siirtoa ja emätinpuikot vastaavasti). Jioka tuutista työnnetään hormooneita. Tämä on heidän ajatuksensa siitä, että, jos joku näistä pettää, niin toinen "aukko" toimii. Tämän jälkeen tehdään hysteroskopia, jossa poistetaan jotain, jos tarvetta, sekä ERA-testi, jos mahdollista). Tämän jälkeen tehdään toinen "testikierros" lääkkeillä (riippuen eran ja hysteroskopian tuloksista) - vähän eri kombolla ja sitten marraskuun puolivälissä olisi alkionsiirto.. Tällöin otetaan myös verenohennus-pistokset mukaan settiin.
Noi ravintolisät on eri annostuksilla, mitä Suomessa (monta kertaa suuremmat pitoisuudet), niin pitää ne ja myös lääkkeet (voi toki olla, että joku suomalainen lääkäri olisi suostunut kirjoittamaan reseptejä, mutta en nyt jaksanut lähteä siihen rumbaan / kohdata mitään kritiikkiä) tilata ulkomailta.
Pitkä tie kuljettavana, mutta ilmeisesti sitä sitten saa jostain voimaa, kun pitää tavoitteen mielessä?Ja itsellä tietenkin myös ikää enemmänkin, mutta toivon, että huolellisella työllä onnistuttaisiin.
Onko täällä muita just nyt, joilla saattais olla alkionsiirto marras-joulukuussa?Saataisiinko taas aktiivista vertaistukea?