uuta kello 14.26 ·
“Kun rapuja keitetään kiehuvassa vedessä, niiden taintuminen kestää yleensä kolmisen minuuttia. Sinä aikana ravut päästävät ultraäänihuutoa, jota me ihmiset emme tietenkään kuule.”
Rapusesonki on aluillaan. Perinteinen tapa lopettaa syötävät ravut heittämällä ne elävinä kiehuvaan veteen on eläinten hyvinvoinnin kannalta erittäin kyseenalainen.
Mllaisia toimenpiteitä ja lakimuutoksia syötävien rapujen nykyistä parempi kohtelu oikein edellyttäisi? Tulisiko eläviä rapuja ylipäätään myydä tavalliselle kuluttajalle?
Toiminnanjohtajamme (vs.) Maria Lindqvist kävi eilen 21.7.2021 Ylen TV-Nyttissä puhumassa rapujen tyypilliseen lopetustapaan liittyvistä eläinsuojelullisista ongelmista ja siitä, millaisia korjausliikkeitä niiden ratkaisemiseksi tulisi tehdä.
Katso aihetta käsittelevä uutispätkä Lindqvistin haastattelun kera kohdasta 10:51 eteenpäin https://areena.yle.fi/1-50629492?seek=651
Kuva: Dragon187/Wikimedia Commons (Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0)
“Kun rapuja keitetään kiehuvassa vedessä, niiden taintuminen kestää yleensä kolmisen minuuttia. Sinä aikana ravut päästävät ultraäänihuutoa, jota me ihmiset emme tietenkään kuule.”
Rapusesonki on aluillaan. Perinteinen tapa lopettaa syötävät ravut heittämällä ne elävinä kiehuvaan veteen on eläinten hyvinvoinnin kannalta erittäin kyseenalainen.
Mllaisia toimenpiteitä ja lakimuutoksia syötävien rapujen nykyistä parempi kohtelu oikein edellyttäisi? Tulisiko eläviä rapuja ylipäätään myydä tavalliselle kuluttajalle?
Toiminnanjohtajamme (vs.) Maria Lindqvist kävi eilen 21.7.2021 Ylen TV-Nyttissä puhumassa rapujen tyypilliseen lopetustapaan liittyvistä eläinsuojelullisista ongelmista ja siitä, millaisia korjausliikkeitä niiden ratkaisemiseksi tulisi tehdä.
Katso aihetta käsittelevä uutispätkä Lindqvistin haastattelun kera kohdasta 10:51 eteenpäin https://areena.yle.fi/1-50629492?seek=651
Kuva: Dragon187/Wikimedia Commons (Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0)