vihdoinkin tämä asia tiedostetaan ja toivottavasti tämä kidutus myös lopetetaan

uuta kello 14.26 ·

“Kun rapuja keitetään kiehuvassa vedessä, niiden taintuminen kestää yleensä kolmisen minuuttia. Sinä aikana ravut päästävät ultraäänihuutoa, jota me ihmiset emme tietenkään kuule.”
Rapusesonki on aluillaan. Perinteinen tapa lopettaa syötävät ravut heittämällä ne elävinä kiehuvaan veteen on eläinten hyvinvoinnin kannalta erittäin kyseenalainen.
Mllaisia toimenpiteitä ja lakimuutoksia syötävien rapujen nykyistä parempi kohtelu oikein edellyttäisi? Tulisiko eläviä rapuja ylipäätään myydä tavalliselle kuluttajalle?
Toiminnanjohtajamme (vs.) Maria Lindqvist kävi eilen 21.7.2021 Ylen TV-Nyttissä puhumassa rapujen tyypilliseen lopetustapaan liittyvistä eläinsuojelullisista ongelmista ja siitä, millaisia korjausliikkeitä niiden ratkaisemiseksi tulisi tehdä.
Katso aihetta käsittelevä uutispätkä Lindqvistin haastattelun kera kohdasta 10:51 eteenpäin https://areena.yle.fi/1-50629492?seek=651
Kuva: Dragon187/Wikimedia Commons (Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0)
 
  • Tykkää
Reactions: Echo
No entäpä catch and release kalastus?
Jasper Pääkkönen harrastaa tätä tai ainakin harrasti aiemmin ohjelmissaan, todella ärsyttävää.
Toinen mitä en ymmärrä on se, että kalastetaan se kala, otetaan elävä kala (josta ensin irrotetaan koukku suusta) ja aletaan ottamaan selfieitä sen kanssa niin, että kala haukkoo henkeä kun yrittää saada ilmaa ja kuvaaja saattaa vielä demonstroida suukottelevansa kalan kanssa ja vasta sitten kala joko heitetään maahan sätkyttelemään hetkeksi ennenkun tapetaan tai päästetään se takaisin veteen.

Mikä siinä on niin vaikeeta joko olla onkimatta tai ainakin tappaa kala heti kun sen pyydystää. Aivan tarpeetonta tuolla julma leikkiminen.
 
  • Tykkää
Reactions: Echo
Ja te oikeasti uskotte, että katkaravut tainnutetaan yksitellen ennen keittämistä ja pakastepussiin pakkaamista? :ROFLMAO: Tai että maanviljelijä kiltisti hätistää tuhohyönteiset viljelyksiltään niitä myrkyttämättä ja ennen peltotöitä käy pelastamassa hiiret, sammakot ja hyönteiset?

 

Yhteistyössä