Äiti seiskanelonen :heart: toivottavasti teillä luomuilu toimisi...tsemppiä...
Sofi amh arvo vaikuttaa paljonkin hoidon suunnitteluun. Aiemmin sanottiin että lyhyt kaava tai flare up kaava olisi pitkää kaavaa parempi, nyt on tullut uutena toi double stimulation, joka poor respondereille ilmeisesti paras. Ainakin tulokset puhuu puolestaan ulkomailla. Vaikuttaa myös lääkkeiden valintaan. Menopur piikeistä on ilmeisesti paras vaihtoehto, sen annostusta helpompi säädellä kuin pergoveristä ja Siinä oli vielä jokin muukin syy minkä meidän lääkäri selitti, miksi pergoveristä parempi mutta nyt en muista mikä...taisi olla niin, että alkioiden laatu oli todettu paremmaksi menopurilla ja alkaneiden ja lapsen syntymään johtaneiden raskauksien määrä suurempi menopurilla kuin muilla lääkkeillä. Siis juuri kun katsotaan poor respondereita.
Lempiviola toivottavasti sulla raskaus sujuu hyvin, eikä vaivoja ole
Risukasa kiva kun kirjoitat tännekin. Double stimulation on uusi hoitomuoto. Vasta vuoden alussa on julkistettu tutkimustuloksia, jotka todella käänteentekeviä hoitoihin. Suomenkielistä infoa ei juuri löydy. Tässä yks hyvä artikkeli englanniksi
http://aspirecongress.org/wp-content/uploads/2014/02/How-to-do-Double-Stimulation-and-Egg-Recovery-for-Poor-Responders-Yanping-Kuang.pdf
Tämä kaksivaiheinen hoito sopii erityisesti poor respondereille,kaikille joilla munasolureservi heikentynyt ja myös jos laatu ollut huono. Ideana ei ole suuret solumäärät vaan hyvä laatu. Saattaa siis olla ettei follikkeleita per punktio ole kuin pari.Tällä hoidolla estetään hoidossa joskus tapahtuva liian aikainen lh nousu ja samaten solutuho. Lääkkeenä ekassa vaiheessa siis clomifen kp 3 alkaen, femar kp 3-6, menopur 150 iu kp 5-6 alkaen joka toinen pv. Ultra kp 10 tienoilla. Ennen punktiota irrotuspiikkinä gonapeptyl ja pari päivää ennen punktiota ibuprofeenia, esim Buranaa 600 Mg tehostamaan ettei ovulaatio tapahdu liian aikaisin.Punktion jälkeen alkaa seuraavana päivänä uudelleen menopur 225 iu joka päivä ja femar menee 8 pv, sitten kun 1 follikkeli suurempi tai yhtä suuri ku 18 mm tai kolme follikkelia 16 mm tulee toinen punktio. Punktiot tehdään siis hiukan aiemmin kuin on totuttu. Syynä että kun ikää tulee lisää naisen kierto nopeutuu ja follikkeli pitää punktoidaan aiemmin, sekin estää atoptoosia eli solutuhoa . Kakkosvaiheeseen lähdetään, jos ekan punktion jälkeen munasarjoissa enemmän kuin 1 pienempää follikkelia. Ekassa punktiossa jätetään munasarjoihin kaikki alle 10 mm follikkelit.
Tällä hoitomenetelmällä on ulkomailla ollut mielettömän hyvät tulokset poor respondereille.Raskauksia paljon sellaisille, joilla hoitoja jouduttu tuloksetta keskeyttämään tai alkiot olleet huonolaatuisia. Tätä hoitoa on nyt alettu kokeilemaan Suomessa. Ja tosiaan ton meidän lääkärin "testiryhmässä", johon myös meidät halusi, on 5:stä raskaana jo 2. Lääkäri kertoi myös, että joku aika sitten hänellä oli potilas, jolle tehtiin clomifen stimulaatio, saatiin vain yksi follikkeli kasvamaan, punktoitiin kun se 18 mm solu hedelmöittyi,tehtiin pas ja siitä alkoi raskaus.
Ja tuoresiirtoja ei siis ole. Halutaan varmistaa, että kohdunlimakalvon tilanne on varmasti optimaali siirtoa ajatellen ja siksi pas. Tässä sulle tiivistettynä double stimulation.
(.) tänään alkoi clomifen ja femar