Saataisiinko uusi julkinen yhteiskeskustelu

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
Nyt tulee rehellistä tilitystä. :)

Syy miksen oo tehny kasviksista sosekeittoja on tämä:
Ennen kasvisruoka/vegaaniusbuumia oli kasvisruuat laskettavissa yhden käden sormilla:
iänikuiset täytetyt paprikat, täytetyt herkkusienet, porkkana-tai kasvissosekeitto, röstiperunat, ratatouille.

Mä jotenki säälin kasvissyöjiä ihan nuoresta asti, kun meillä sekasyöjillä oli vaikka mitä kivoja lajeja.
Mut sit aikuisena tajusin ettei noi huonon makusia ookaan. Ja nyt on kasvisruokia tosi monenlaisia.

Täytettyjä paprikoita tein ehkä tokaa kertaa....viime vuonna? :D
 
Viimeksi muokattu:
Siis kyllähän kasviksissa todella on enemmän makua kuin lihassa.

Ja jos kaistaa porkkanaa, lanttua ja/tai juuriselleriä voissa ni että tulee ruskeaa paistopintaa ni maku muuttuu aivan erilaiseksi. Lihaisa ei ole oikea sana, mutta jos niistä tekee lihakeiton ilman lihaa ja viereen lihaversion ni liemen maut ovat suht samanlaiset. Se "paistettu" on kai se mikä aromit tuo.
 
  • Tykkää
Reactions: Kais ja Echo
Moro murut.
Mitäs päiväänne kuuluu?
Kirpakka ilma kävellä töihin,lidliin ja kotiin,oli - 25

Mussutin äsken pinaattituorepastaa parsakaali-kerma-sinihomejuustokastikkeella ja annoksen päällä oli vielä lidlin oliivi-juustosekoitusta.
Lidliin menin ostaan vaan tomaattia ja hedelmiä,mutta mukaan lähti muutakin.
 
Kiva päivä ollut, minulla on kaksi purkkia vihreäkuulajäätelöä :)

Moro murut.
Mitäs päiväänne kuuluu?
Kirpakka ilma kävellä töihin,lidliin ja kotiin,oli - 25

Mussutin äsken pinaattituorepastaa parsakaali-kerma-sinihomejuustokastikkeella ja annoksen päällä oli vielä lidlin oliivi-juustosekoitusta.
Lidliin menin ostaan vaan tomaattia ja hedelmiä,mutta mukaan lähti muutakin.
 
  • Tykkää
  • Rakkaus
Reactions: m.e.k. ja Kais
Siis kyllähän kasviksissa todella on enemmän makua kuin lihassa.

Ja jos kaistaa porkkanaa, lanttua ja/tai juuriselleriä voissa ni että tulee ruskeaa paistopintaa ni maku muuttuu aivan erilaiseksi. Lihaisa ei ole oikea sana, mutta jos niistä tekee lihakeiton ilman lihaa ja viereen lihaversion ni liemen maut ovat suht samanlaiset. Se "paistettu" on kai se mikä aromit tuo.
kasvissa olevat sokerit karamellisoituu lämmössä ja siitä vissiin se maun muutos johtuu
 
  • Tykkää
Reactions: -roosaruusa-

Yhteistyössä