Moni joku sekava vege-salaattiresepti sisältää kahta öljyä, tuo soba-nuudelihässäkkä sisälsi rypsiöljyä ja oliiviöljyä, maapähkinävoin lisäksi.Miksi kahta kolmea eri öljyä? Ei kai sellainen ole välttämätöntä? Naan-leipä, miten liittyy tähän? Yleensä sitä syödään intialaisen ruoan kanssa, ja sitähän on tarjolla niin lihasta kuin kasviksista valmistettuna.
Toki kasvissyöjäkin voi syödä epäterveellisesti, mutta mitä olen seurannut, niin kyllä suurin osa on valveutunutta ja katsoo hyvin tarkkaan, mitä suuhunsa laittaa, noin normiruokana siis, herkuttelu on tietty sit erikseen. Eli väittäisin, että on terveellistä noin yleisesti.
Mä en ole kasvissyöjä, joskin syön vain vähän lihaa, koska se ei vaan ole mun suurta herkkua. Jos esim. teen sukulaisilta saamastani riistasta jonkun lihapadan, syön sitä kerran, mutta seuraavana päivänä ei maistu.
Mutta kasvisruokia valmistan paljon, eivätkä sen suinkaan ole "hifistelyä", vaan tykkään tehdä maukasta ruokaa. Toki tykkään myös kokeilla uusia juttuja. Hifistellä voi sitä paitsi sillä pippuripihvilläkin eikö? Se ei mitään halpaa safkaa nimittäin ravintolassa ole, jos on naudan sisäfileestä valmistettu.
Pullansyöjä en myöskään ole.
Tosi yleinen on seesamiöljy lisättynä oliivi-tai rypsiöljyllä. Eikä siinä mitä, mutta sitäkin voi lorauttaa aika rennolla kädellä.