Saataisiinko uusi julkinen yhteiskeskustelu

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
"Maatalousministeriön alainen Valltion ravitssemusneuvottelukunta suosittaa vaihtoesteröityjä uusrassvoja sisältävien margariinien ja kasvirasvalevitteiden vaihtoehdotonta käyttöä esimerkiksi lasten päiväkodeissa. Suositusta noudatetaan laajasti maamme kunnissa. Edes lasten vanhemmat eivät saa tuoda lapsilleen valinnaiseksi voi-kasviöljyseoksia tai voita. Tällainen valtiovallan johtama perusteeton pakkosyöttö ei kuulu nyky-yhteiskuntaan.

"Aiemmin marrgariinin valmistuksessa kasvirassvat kovetettiin osittaishydrrausprosessilla. Sen havaittiin kuitenkin tuottavan haitallisia trans-rassvoja, jotka aiheuttivat sydän- ja verisuonisairrauksia. Marrgariiniteolllisuus luopui menetelmästä mutta Ssalmineen pelkää, että sen korvannutta menetelmää ei ole tutkitttu tarpeeksi.

----Prrosessissa kassviöljyjen luontainen kkemiallinen rakenne rrikotaan täysin ja kootaan uudelleen kiinteiksi uussrasvoiksi", Ssalminen kirjoittaa.

"Prosessista riippuen margariineihin ja kassvirasvalevitteisiin syntyy kymmeniä keiinotekoisia uusrrasvoja. Näillä uusrrasvoilla ei ole enää mitään yhteistä luontaisten kassviöljyjen kanssa. Suurta osaa niistä ole ravinnossamme koskaan aikaisemmin ollut." -M.T.
Mä käytän nykyisin yleensä luomuvoita,harvoin margariiniä.
 
Elena, kuinka teitne suolakurkut? Mitä laitoit niihin?
Suolakurkut

3 kg avomaankurkkuja
Mustaherukanlehtiä
Tillinkukintoja varsineen
Piparjuurta
Valkosipulinkynsiä paloina

Liemi,
2,5 l vettä
2,5 dl etikkaa
1,25 dl merisuolaa
2 tl valkopippureita
1 rkl sinapinsiemeniä
(Atamonia)
(1 dl sokeria, itse en laita)

Liota kurkkuja yön yli vedessä ja pese ne sen jälkeen huolellisesti harjalla. Lado kerroksittain desinfioituihin purkkeihin kurkkuja (joko kokonaisina tai haluamasi mallisina paloina), mustaherukanlehtiä, tilliä, piparjuurta ja valkosipulia,
päälle painoksi tillinvarsia keränä.
Laita kattilaan kaikki liemen ainekset ja kiehauta lientä sen aikaa että suola sulaa, kaada tölkkeihin ja sulje välittömästi. Vie kellariin vähintään 2 viikoksi odottamaan herkuttelua!
https://makujavisioista.blogspot.com/2015/09/?fbclid=IwAR15RKa-6uJHNoeYv2dxqr14Ly0U9zK7GuMUEfaQNEcSOLYn2NU9Y02zHr4
 
Aqela
Suolakurkut

3 kg avomaankurkkuja
Mustaherukanlehtiä
Tillinkukintoja varsineen
Piparjuurta
Valkosipulinkynsiä paloina

Liemi,
2,5 l vettä
2,5 dl etikkaa
1,25 dl merisuolaa
2 tl valkopippureita
1 rkl sinapinsiemeniä
(Atamonia)
(1 dl sokeria, itse en laita)

Liota kurkkuja yön yli vedessä ja pese ne sen jälkeen huolellisesti harjalla. Lado kerroksittain desinfioituihin purkkeihin kurkkuja (joko kokonaisina tai haluamasi mallisina paloina), mustaherukanlehtiä, tilliä, piparjuurta ja valkosipulia,
päälle painoksi tillinvarsia keränä.
Laita kattilaan kaikki liemen ainekset ja kiehauta lientä sen aikaa että suola sulaa, kaada tölkkeihin ja sulje välittömästi. Vie kellariin vähintään 2 viikoksi odottamaan herkuttelua!
https://makujavisioista.blogspot.com/2015/09/?fbclid=IwAR15RKa-6uJHNoeYv2dxqr14Ly0U9zK7GuMUEfaQNEcSOLYn2NU9Y02zHr4
Eihän mustaherukan lehti ole pakollinen?
 

Yhteistyössä