vierailija
Kappas, ymmärsit kärjistykseni kautta vertauksesi surkeuden.Kun oikein yrittää ymmärtää väärin, se onnistuu aina. Vitsinä tuo oli siis huono.
Pitkä työmatka on pois metsurin ajankäytöstä ja aiheuttaa kustannuksia. Työtön yh-äiti, mamu ja helsinkiläinen deeku voidaan siirtää vaikka Ilomantsiin ilman että siitä aiheutuu haittaa kansantaloudelle. Toki yh-äidin lapsi joutuu kärsimään pitkistä koulukyydeistä, koska sinä olet lopettanut koulut sadan kilometrin säteellä.
Metsurin pitkän työmatkan kustannukset eivät kuitenkaan ole yhteiskunnan pussista pois, vaan vaikutus on siellä mihin se kuuluukin, eli lopputuotteessa. Ilmeisesti sinulle on myös täysin vieras käsite tällainen työnteon muoto, kuin "työkomennus". Siitä saa päivärahat ja kaikki katsos, niin tekijöitä kyllä löytyy. Metsien uudistusväli on siinä 20-30v huitteilla ja hoitotyötäkin korkeintaan kerran vuodessa. Ei siinä kovin paljon työtä kyllä sille metsurille jää.
Unohdit nyt sitten taas kerran, että mistä asiassa oli kyse: siitä, että haluammeko jatkossakin rahoittaa sillä 4:llä miljardilla + kerrannaiskulut ne palvelut sinne perämetsään. Siitähän tässä on kyse, että meillä ei ole siihen enää varaa ja jotain pitäisi tehdä.
Kyse ei siis ole siitä, että minä ne palvelut tappaisin, vaan siitä, että maalaiset ovat itse ne tappaneet muuttamalla kaupunkeihin. Nyt jälkeenjääneet itkevät, että mikään ei saa muuttua, vaan muiden pitää kustantaa edelleen tällainen maanpetturi-loisiminen siellä perämetsässä.
Eli lyhyesti, että sinäkin ymmärrät: Jos yh:t siirretään palvelujen äärelle, kulut pienenevät. Jos heidät siirretään kauemmas, niin kulut kasvavat.