Kyllä, todella moni tekeekin, mutta aina ei ole ollut siedettävää kermaa siihen. Nyt Valion luomukerma on ilman karrageenia E407, josta se ei luopunut moneen vuoteen edes ihmisten pyynnöstä. Ehkä se vasta, kun ulkomaiset kermat ilman levää menivät paremmin kaupaksi, sai sen muuttamaan käytäntöä?Voi ei miten paljon pahoja aineita!
Pitäisikö alkaa valmistamaan omat jäätelöt jäätelökoneella?
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/3706905Guarkumi on sitä diabeteslääkettä, mikä aiheuttaa uniapneaa. Softy muistaa sen keskustelun.
Neonikotinoidijäämiä muiden myrkkyjen lisäksi. Juurikas imee kaiken ja pilaa maat. Käytän vain luomuhunajaa makeutukseen, joten en tiedä todellisista haitoista.Mitäs muuten sanot jäätelön valmistukseen käytettävästä sokerista?
Mulla on ollut luomuvuohia ja valtava tuotos oli pelkällä timotei-apila -kuivaheinällä sekä luomukauralla. Lehmistä en tiedä, mutta terveinä olivat aina, eikä pelloilla ole rikkaruohoja, kun käytetään oikeaa viljelykiertoa ja tehdään asiat silloin kun on niiden aika. Luomu on ainoa, missä ei saa olla glyfosaattijäämiä, mutta onhan tuota jo juomavesissäkin, kun vuosikausia on käytetty:En tiedä miten oiekin pitäisi suhtautua luomuun. Sanotaan, että se on puhdasta ja terveellistä, mutta kuinka moni tietää mitä luomueläimet syö? Luomupellot on pelkkää rikkaruohoa! Ei niitä voi sanoa kovin ravinteikkaaksi ruoaksi eläimille.
Ehkäpä ne on vain mehiläisiä varten olemassa siellä? Maitohorsma muuten oli erikseen nyhdettävä kutuille, kun ne siitä niin kovasti tykkäsivät. Nys saan kylvää sitä maahan, kun katosi silloin kokonaan. Pajukerppuja myös söivät mielellään. Niitäkään ei saisi mehiläisten vuoksi kaikkea hävittää, kun se on ensimmäinen mesikasvi silloin keväällä. Roskakasveista sun täytyisi ottaa paremmin selkoa nyt"eikä pelloilla ole rikkaruohoja, kun käytetään oikeaa viljelykiertoa ja tehdään asiat silloin kun on niiden aika."
Heh, olen nähnyt luomupeltoja, joita viljellään oikeaan aikaan ja kierron mukaan, mutta ne kasvavat silti pelkkää voikukkaa ja muuta roskakasvia.
http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/mielipiteet/vieraskolumnit/rikkakasvitorjunnan-riskit-puntariin-1.143620Uskallan syödä tavallista, ei-luomuruokaa, koska Suomessa käytetään kuitenkin suhteellisen vähän myrkkyjä verrattuna moniin muihin maihin.
Syön vain suomalaista ruokaa mm. tämän takia.Uskallan syödä tavallista, ei-luomuruokaa, koska Suomessa käytetään kuitenkin suhteellisen vähän myrkkyjä verrattuna moniin muihin maihin.
Glyfosaatti tuskin on ainoa viljelyssä käytettävä myrkky.... Mitähän muuta ulkomailla käytetään?http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/mielipiteet/vieraskolumnit/rikkakasvitorjunnan-riskit-puntariin-1.143620
Suhteellisesti? Novartis ja Syngenta ovat samaa firmaa. Se muuttaa sitä suhdelukua paljon
Mihinkään ei voi luottaa ja luomusallittuja myrkkyjä (en käytä!) on kans olemassa. Se on vain osoitus siitä, että luomu halutaan pilata kokonaan, kun se on todellisuudessa liian hyvä ja helppo vaihtoehto - luonnollisestikin niin!Ei kun tuotahan käytetään myös ulkomailla.
Minun kotona on ollut jo monta vuotta luomuperunoita. Pellot ovat aika rikkaruohoisia... Toinen veljeni siivoaa siellä ainakin kerran kesässä silloin kun rikkaruohot rehottavat niin pahasti, ettei perunan varsia näy.Mihinkään ei voi luottaa ja luomusallittuja myrkkyjä (en käytä!) on kans olemassa. Se on vain osoitus siitä, että luomu halutaan pilata kokonaan, kun se on todellisuudessa liian hyvä ja helppo vaihtoehto - luonnollisestikin niin!
Itse täytyy tuottaa esimerkiksi luomuperunat, koska kaupoissa myytävät ovat vihertyneitä, solaniinia niissä. Mut hyvää kuntoilua se on, eikä käy aika pitkäksi, kun vaihe vaiheelta potut saa kasvatettua. Ruohosilpulla kasvoi oikein hyvin, eikä ollut yhtäkään rikkaruohoa koko pellolla
No ei ole, vaikka äiti sanoisi mitä! Täytyy vaan opetella pitämään hyvä huoli esimerkiksi leppäkertuista, jotka niitä syövät. Tässä oli yks konsti siihenMeillä on kokeiltu viljellä yhtänä kesänä mansikkaa luomusti. Myrkkyä pitäisi laittaa toukokuussa, jottei kasveihin tule kirvoja. Sinä kesänä kun ei laitettu, ei tullut yhtään ainutta mansikkaa. Tavallisesti laitetaan niin vähän kuin on tarpeen.