Kanta.fi = Kansallinen Terveysarkisto rikkoo yksityisyyden

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
"STT 16.10.2016 11:27 8

Päivitetty 18.10.2016 17:23

Terveydenhuollon sähköisiä Kanta-palveluita haittasivat tiistaina häiriöt, jotka vaikuttivat sähköisiä reseptejä ja terveystietoja sisältävän Omakannan toimintaan. Laaja häiriö kesti aamuvarhaisesta noin puoleenpäivään.

Kelan mukaan palvelut eivät olleet kokonaan poikki. Sähköinen resepti- ja Omakanta-palveluja oli päästy testaamaan, mutta muut käyttäjät olivat ilmoittaneet ongelmista."

NOIN kauan on palomuuri vuotanut :geek:
Mistä sen alkuperäisen tekstin voisi löytää?
Tiesitkö silloin?
 
vierailija
"Myös sote-uudistuksen kokoomuslaisesta valinnanvapaudesta lisäeuroja kärkkyvät yksityiset sosiaali- ja terveysalan yritykset ovat edustettuina rahoituslistalla niin yksityisiltä kuin yhtiöiltä tulleina suurina rahasummina.

Yrityspuolen lahjoituksissa on silmiinpistävää, miten moni sijoitusalan yhtiö - joiden perustehtävä on tehdä rikkaista vielä rikkaampia - on päättänyt lähteä tukemaan Niinistöä."
 
vierailija
"Metroliikenteestä vastaava Helsingin kaupungin liikennelaitos (HKL) piti metrojen törmäämistä mahdottomana. Onnettomuustutkintakeskuksen mukaan HKL:n riskiarviot olivat puutteellisia.

- HKL ei ollut tunnistanut metrojunien törmäämistä riskiksi. Jos sitä ei ole tunnistettu riskiksi, ei ole tehty riittävästi toimia törmäämisen estämiseksi, totesi. Onnettomuustutkintakeskuksen johtaja Veli-Pekka Nurmi."
 
vierailija
Tämä Kantasysteemi varmaan estää monelta työpaikan saamisen jatkossa, jos sieltä löytyy vaikkapa pääongelmista mainintoja. Työterveyslääkäri tsekkaa asian työhönottotarkastuksessa, ja vinkkaa firman rekrytoijille asiasta.
 
Hesarin toimituspäällikkö heräsi.
https://www.hs.fi/mielipide/art-2000005522666.html
https://www.hs.fi/mielipide/art-2000005522666.html
Esa Mäkinen:
"Sähköisten reseptien kohdalla tietopyynnön tekeminen on tehty erityisen vaikeaksi. Kirjallinen lomake pitää hakea apteekista tai Kelan toimistosta. ”Lomaketta ei voi tulostaa internetistä”, muistuttaa Kanta sivuillaan.

Kysyin lomaketta lähiapteekista. Etsimisen jälkeen selvisi, ettei sellaista ole.

On siis rakennettu digitaalinen järjestelmä, jossa terveydenhuollon resursseja käytetään paperilomakkeella tehtävien tietopyyntöjen käsittelyyn."
 

Yhteistyössä