The ketju

Status
Viestiketju on suljettu.
Kuule, arvaa onko tosi outoa ja melko häröä kun on koko talo yhtäkkiä ihan hiljanen:confused::cautious::oops:...

Mulla töks töks tökkii tää härpäke mutta hetken roikun tässä...aika hyvin tarttui nuista kahdesta unisimmusista raukee olo itelleni :)...*rötväilee*
 
vierailija
väärinymmärryksen mahdollisuus moninkertaistuu liian helposti;)
Vastausta epekille lisää.(y)
...ja kun ei kaikki kuitenkaan kurki sinne linkin taa, tässä loppusanat:
"Lääkekeskeisyydessään suomalaisen skitsofreniaan liittyvän ”Käypä hoito” -ohjelman suositukset ovat erittäin vanhoillisia. Suosittelenkin niiden sijaan perehtymistä valtakunnallisen skitsofeniaprojektin työryhmän laatimaan Nordic Journal of Psychiatry’n suplementtina aikanaan ilmestyneeseen ohjelmaan ”Treatment and Rehabilitation of Schizophrenic Psychoses. The Finnish treatment model” (Alanen, Anttinen, Kokkola ym. 1990). Olisiko peräti syytä sen uudelleen julkaisemiseen, suomeksi! Toisen tulevaisuutta kohti tähyävän lähteen muodostavat Aaltosen ym. (2000) API-projektin kokemuksiin perustuvat suositukset.

Aikaisempaa integroivammat käsitystavat ovat kansainvälisen skitsofreniantutkimuksen kentällä joka tapauksessa vähitellen vahvistumassa. Tämä tuonee mukanaan myös uusien tutkimusten lisääntyvän suuntautumisen integroituun ja samalla tapauskohtaisesti suunniteltuun hoitoon liittyviin kysymyksiin. Tätä edellyttää jo esitykseni alussa painottamani skitsofreniaryhmän psykoosien heterogeenisyys. Olisi esimerkiksi hyvä selvittää edelleen neuroleptisen lääkehoidon indikaatioita psykoterapeuttisesti orientoituneessa hoidossa. Räkköläinen ja Aaltonen (2009) ovat tutkineet tätä kysymystä, myös yhdessä biologisesti suuntautuneiden tutkijain kanssa, ja esittäneet kliinisen klassifikaation, joka perustuu potilaiden prepsykoottiseen kehitykseen ja heidän reaktioihinsa kliinisen haastattelun yhteydessä. Yhteistyön edelleen kehittäminen psykoterapeuttisesti ja biologisesti orientoituneiden tutkijain välillä olisikin tällä alueella erityisen tärkeätä.

Toivon, että saamme vielä – ei kovin kaukaisessa tulevaisuudessa – kokea psykiatrisen tutkimuksen, asenteiden ja hoitotapojen kehittyvän nykyistä humanistisempaan suuntaan, samalla lisäten eri lähestymistapojen lisääntyvää keskinäistä integraatiota."
Neurolepteistä voit lukea em kirjasta sivuilta
150, 202, 211, 311, 151
.
Et kuitenkaan näe sitä hakemistoa, niin voit ottaa listan tuosta kun käyt kirjastossa (tai kirjakaupassa) asiaa tutkimassa:cool:
J.K. Tappava psykiatria ja lääkinnän harha on kirjan nimi(y)
 
Kokeilepa ens kerralle ite niin että oot purassu kohtuu rouheen porkkanapalasen suuhus ja mukeltanu pieniks murusiks suht huolella ja sitten äkisti yllätettynä hörähät hervottomaan nauruun, niin...*koukkii etusormellaan rintsikoistakin..*...ihan kuules loppu porkkanan syömiset siihe!

Joo, nyt läks veke nää.....!
 
Status
Viestiketju on suljettu.

Yhteistyössä