• Palvelimen ylläpitotöiden johdosta Kaksplussan keskustelut ovat pois käytöstä aamulla 8.10. n. klo 6.00-7.00. Pahoittelemme tästä mahdollisesti aiheutuvaa haittaa.

    Kaksplus-toimitus

The ketju

Status
Viestiketju on suljettu.
http://maidotonruokavalio.com/rasvaton-maito-haitat-terveydelle-suuremmat-kuin-on-kerrottu/
Rasvaton Maito – Haitat Terveydelle Suuremmat Kuin On Kerrottu?
Author JuhaPublished on February 12, 201619 Comments

Rasvaton maito on 70-luvulta lähtien ollut terveydestään huolehtivan ihmisen valinta. Rasvojen pelko alkoi voimakkaana tänä vuosikymmenenä, ja uskomus oli, että mitä vähemmän rasvaa ihminen sai, sitä parempi. Täysmaito oli pahasta, koska siinä on paljon rasvaa, kolesterolia ja kaloreita, ja täten se johtaa sydänsairauksiin. Näin meitä ohjeistettiin, ja ohjeistetaan edelleen.



Tämä on kuitenkin tarua, ja uskomus jota suurin osa ihmisistä uskoo edelleen. Tässä artikkelissa osoitan, miksi rasvaton maito ei ole hyväksi ihmisille.

1) Se tehtiin tuottamaan rahaa, ei olemaan terveellistä
Kun rasva pelko alkoi 70-luvulla, kiitos erään epäpätevän tutkijan (Ancel KeysOpens in a new window), romahti voin ja rasvaisen maidon kysyntä nopeasti. Meijerit ja maidontuottajat olivat kuitenkin tästä riemuissaan. Miksikö? Koska tämä ennen lähes teollisuusjätteeksi luokiteltu neste olikin nyt haluttua tavaraa!



Ennen rasvaton maito syntyi, kun rasvaisesta maidosta tehtiin kermaa. Maidosta lähti rasva kerman mukana, ja jäljelle jäi rasvatonta maitoa. Tämä useimmiten heitettiin pois, koska kukaan ei halunnut sitä. Nyt kuitenkin miljoonat ihmiset halusivat tätä ylijäämätuotetta, ja kassakoneet alkoivat laulaa aivan uudella tavalla.

2) Siinä ei ole juuri yhtään ravinteita
Täysmaito ja luontainen lehmänmaito ovat terveellisempiä keholle. Kalsiumin lisäksi niissä on mm. D-, A-, E- ja K-vitamiinia.

Rasvattomassa maidossa ei kuitenkaan ole yhtään K-vitamiinia, koska se on sitoutunut maidon rasvaan. Entäpä loput vitamiineista? Ne ovat kaikki rasvaliukoisia, joten vaikka niitä tuleekin rasvattoman maidon mukana kehoon, ne eivät jää sinne. Ne nimittäin tarvitsevat rasvaa, jotta keho voisi käyttää niitä. Ainoastaan juomalla maitosi jonkin rasvaisen ruoan yhteydessä, on näistä vitamiineista jotain iloa. Jos näin on, miksi juot ylipäätänsä rasvatonta maitoa?

3) Rasvaton maito ei ole "aitoa maitoa"
Kun maidosta poistetaan teollisesti rasva, jäljelle jää hieman sinertävää, ei kovin hyvämakuista ja vetistä litkua. Jotta siitä saadaan juoma- ja myyntikelpoista, täytyy siihen lisätä maitojauhetta valkaisemaan sitä ja tuomaan maidon makua.



Ongelmana on se, että maitojauheen tekoprosessi tekee tästä jauheesta haitallista terveydelle. Prosessissa nestemäinen maito puristetaan pienten reikien läpi korkealla paineella, joka saa sen kolesterolin hapettumaan, ja synnyttää samalla myrkyllisiä nitraatteja juuri valmistuneeseen maitojauheeseen. Hapettunut kolesteroli kerääntyy hyvin helposti verisuonten reunamiin, ja täten kasvattaa sydänkohtausten riskiä tukkimalla suonia ajan kuluessa.

Kaupan päälle maidon proteiinit muuttuvat denaturoiduiksi prosessin aikana. Täten keholla on vaikeampi käyttää niitä hyödykseen, ja ne nostavat monilla tulehtuneisuutta kehossa. Tulehtuneisuus on toinen kroonisten sairauksien syntyä edistävä tekijä.

4) Se ei auta sinua pysymään solakkana eikä auta painonpudotuksessa
Tiedätkö mihin rasvatonta maitoa, tätä entistä ylijäämätuotetta käytettiin, ennen kuin sitä ruvettiin tuomaan kauppojen hyllyille? Sitä annettiin sioille, tavoitteena saada ne lihoamaan ennen teurastusta!



Nykyään rasvaton maito on maidoista suosituin, ja moni ajattelee sen auttamaan pitämään kilot kurissa. Käsi ylös kuinka moni juo ikinä täysmaitoa lasista, tai edes näkee sitä tarjottavan esim. koulu- tai työpaikkaruokalassa? Kuitenkin Harvardin lääketieteellisen yliopiston tutkimuksessa havaittiin, että lapset, jotka joivat joko rasvatonta tai 1% maitoa, olivat lihavampia kuin täysmaitoa juovat lapset.

Samaa on havaittu myös aikuisilla. Rasvattomaan maitoon vaihtavat laihtuvat joskus jonkin aikaan, mutta painonpudotus ei ole pysyvää. Yksinkertainen syy tähän on se, että rasvaton maito ei ole täyttävää. Täysmaidossa olevat rasvat auttavat nälän loitolla pitämisessä ja lisäksi ne käynnistävät hormonien tuotanto prosessin, joka kertoo aivoille että olet syönyt riittävästi. Kun maidossa ei ole rasvaa, on sitä helpompi juoda enemmän, ilman että näläntunne häviäisi minnekkään.

5) Se ei suojaa sydänsairauksilta
Monet pitävät rasvatonta maitoa sydämelle terveellisenä, koska siinä ei ole kolesterolia ja rasvaa. Kuitenkin rasvan epäterveellisyys on todella vahva myytti, ja nykytutkimukset kertovat aivan eri tarinaa. Yhteys rasvojen syönnillä ja veren kolesterolilla sekä sydänsairauksilla on osoittumassa virheelliseksi. Yhä useammat tutkijat ovat yhtä mieltä asiasta, että tyydyttyneiden rasvojen syönti ei johda sydänsairauksiin, kuten on pitkään toitotettu. Ainoana oikeasti huonona rasvana voidaan pitää transrasvoja, joiden käyttöä jopa suositeltiin 80- ja 90-luvuilla

Tulokset vastaavat hyvin nykymaailmassa havaittavaa ilmiötä. Vaikka rasvaa on käsketty vähentämään, ja näin on myös kansan keskuudessa tehty, ovat sydänsairaudet vieläkin todella yleisiä, ja ihmiset entistä lihavampia. Vaikka maito ei yleensäkkään ole niin terveellistä kuin ihmiset ajattelevat, rasvaton maito on vielä kaikkein huonointa maitoa mitä ihminen voi juoda.

Jos kuitenkin haluat juoda maitoa, osta maitoa joka on mahdollisimman vähän prosessoitua. Parasta olisi luomu täysmaito. Tai sitten voit siirtyä juomaan maidon korvikkeita, kuten soijamaitoa.

Toivottavasti tämä artikkeli on saanut sinut pohtimaan tätä vanhaa uskomusta rasvattoman maidon terveellisyydestä. Rasvattomalla maidolla on monia haittoja, ja tästä syystä en suosittele sitä nautittavaksi. On olemassa parempiakin vaihtoehtoja, ja usein ne vielä maistuvatkin paremmilta.


Lähteet:

Harvard School of Public HealthOpens in a new window

“Heart Surgeon Speaks Out on what Really Causes Heart DiseaseOpens in a new window"
Kiitos :love::D
Onneksi en juo rasvatonta maitoa.
Hyiii mitä myrkkyä mokoma paholaisen keksintö :censored:
 
  • Tykkää
Reactions: Softy
http://maidotonruokavalio.com/rasvaton-maito-haitat-terveydelle-suuremmat-kuin-on-kerrottu/
Rasvaton Maito – Haitat Terveydelle Suuremmat Kuin On Kerrottu?
Author JuhaPublished on February 12, 201619 Comments

Rasvaton maito on 70-luvulta lähtien ollut terveydestään huolehtivan ihmisen valinta. Rasvojen pelko alkoi voimakkaana tänä vuosikymmenenä, ja uskomus oli, että mitä vähemmän rasvaa ihminen sai, sitä parempi. Täysmaito oli pahasta, koska siinä on paljon rasvaa, kolesterolia ja kaloreita, ja täten se johtaa sydänsairauksiin. Näin meitä ohjeistettiin, ja ohjeistetaan edelleen.



Tämä on kuitenkin tarua, ja uskomus jota suurin osa ihmisistä uskoo edelleen. Tässä artikkelissa osoitan, miksi rasvaton maito ei ole hyväksi ihmisille.

1) Se tehtiin tuottamaan rahaa, ei olemaan terveellistä
Kun rasva pelko alkoi 70-luvulla, kiitos erään epäpätevän tutkijan (Ancel KeysOpens in a new window), romahti voin ja rasvaisen maidon kysyntä nopeasti. Meijerit ja maidontuottajat olivat kuitenkin tästä riemuissaan. Miksikö? Koska tämä ennen lähes teollisuusjätteeksi luokiteltu neste olikin nyt haluttua tavaraa!



Ennen rasvaton maito syntyi, kun rasvaisesta maidosta tehtiin kermaa. Maidosta lähti rasva kerman mukana, ja jäljelle jäi rasvatonta maitoa. Tämä useimmiten heitettiin pois, koska kukaan ei halunnut sitä. Nyt kuitenkin miljoonat ihmiset halusivat tätä ylijäämätuotetta, ja kassakoneet alkoivat laulaa aivan uudella tavalla.

2) Siinä ei ole juuri yhtään ravinteita
Täysmaito ja luontainen lehmänmaito ovat terveellisempiä keholle. Kalsiumin lisäksi niissä on mm. D-, A-, E- ja K-vitamiinia.

Rasvattomassa maidossa ei kuitenkaan ole yhtään K-vitamiinia, koska se on sitoutunut maidon rasvaan. Entäpä loput vitamiineista? Ne ovat kaikki rasvaliukoisia, joten vaikka niitä tuleekin rasvattoman maidon mukana kehoon, ne eivät jää sinne. Ne nimittäin tarvitsevat rasvaa, jotta keho voisi käyttää niitä. Ainoastaan juomalla maitosi jonkin rasvaisen ruoan yhteydessä, on näistä vitamiineista jotain iloa. Jos näin on, miksi juot ylipäätänsä rasvatonta maitoa?

3) Rasvaton maito ei ole "aitoa maitoa"
Kun maidosta poistetaan teollisesti rasva, jäljelle jää hieman sinertävää, ei kovin hyvämakuista ja vetistä litkua. Jotta siitä saadaan juoma- ja myyntikelpoista, täytyy siihen lisätä maitojauhetta valkaisemaan sitä ja tuomaan maidon makua.



Ongelmana on se, että maitojauheen tekoprosessi tekee tästä jauheesta haitallista terveydelle. Prosessissa nestemäinen maito puristetaan pienten reikien läpi korkealla paineella, joka saa sen kolesterolin hapettumaan, ja synnyttää samalla myrkyllisiä nitraatteja juuri valmistuneeseen maitojauheeseen. Hapettunut kolesteroli kerääntyy hyvin helposti verisuonten reunamiin, ja täten kasvattaa sydänkohtausten riskiä tukkimalla suonia ajan kuluessa.

Kaupan päälle maidon proteiinit muuttuvat denaturoiduiksi prosessin aikana. Täten keholla on vaikeampi käyttää niitä hyödykseen, ja ne nostavat monilla tulehtuneisuutta kehossa. Tulehtuneisuus on toinen kroonisten sairauksien syntyä edistävä tekijä.

4) Se ei auta sinua pysymään solakkana eikä auta painonpudotuksessa
Tiedätkö mihin rasvatonta maitoa, tätä entistä ylijäämätuotetta käytettiin, ennen kuin sitä ruvettiin tuomaan kauppojen hyllyille? Sitä annettiin sioille, tavoitteena saada ne lihoamaan ennen teurastusta!



Nykyään rasvaton maito on maidoista suosituin, ja moni ajattelee sen auttamaan pitämään kilot kurissa. Käsi ylös kuinka moni juo ikinä täysmaitoa lasista, tai edes näkee sitä tarjottavan esim. koulu- tai työpaikkaruokalassa? Kuitenkin Harvardin lääketieteellisen yliopiston tutkimuksessa havaittiin, että lapset, jotka joivat joko rasvatonta tai 1% maitoa, olivat lihavampia kuin täysmaitoa juovat lapset.

Samaa on havaittu myös aikuisilla. Rasvattomaan maitoon vaihtavat laihtuvat joskus jonkin aikaan, mutta painonpudotus ei ole pysyvää. Yksinkertainen syy tähän on se, että rasvaton maito ei ole täyttävää. Täysmaidossa olevat rasvat auttavat nälän loitolla pitämisessä ja lisäksi ne käynnistävät hormonien tuotanto prosessin, joka kertoo aivoille että olet syönyt riittävästi. Kun maidossa ei ole rasvaa, on sitä helpompi juoda enemmän, ilman että näläntunne häviäisi minnekkään.

5) Se ei suojaa sydänsairauksilta
Monet pitävät rasvatonta maitoa sydämelle terveellisenä, koska siinä ei ole kolesterolia ja rasvaa. Kuitenkin rasvan epäterveellisyys on todella vahva myytti, ja nykytutkimukset kertovat aivan eri tarinaa. Yhteys rasvojen syönnillä ja veren kolesterolilla sekä sydänsairauksilla on osoittumassa virheelliseksi. Yhä useammat tutkijat ovat yhtä mieltä asiasta, että tyydyttyneiden rasvojen syönti ei johda sydänsairauksiin, kuten on pitkään toitotettu. Ainoana oikeasti huonona rasvana voidaan pitää transrasvoja, joiden käyttöä jopa suositeltiin 80- ja 90-luvuilla

Tulokset vastaavat hyvin nykymaailmassa havaittavaa ilmiötä. Vaikka rasvaa on käsketty vähentämään, ja näin on myös kansan keskuudessa tehty, ovat sydänsairaudet vieläkin todella yleisiä, ja ihmiset entistä lihavampia. Vaikka maito ei yleensäkkään ole niin terveellistä kuin ihmiset ajattelevat, rasvaton maito on vielä kaikkein huonointa maitoa mitä ihminen voi juoda.

Jos kuitenkin haluat juoda maitoa, osta maitoa joka on mahdollisimman vähän prosessoitua. Parasta olisi luomu täysmaito. Tai sitten voit siirtyä juomaan maidon korvikkeita, kuten soijamaitoa.

Toivottavasti tämä artikkeli on saanut sinut pohtimaan tätä vanhaa uskomusta rasvattoman maidon terveellisyydestä. Rasvattomalla maidolla on monia haittoja, ja tästä syystä en suosittele sitä nautittavaksi. On olemassa parempiakin vaihtoehtoja, ja usein ne vielä maistuvatkin paremmilta.


Lähteet:

Harvard School of Public HealthOpens in a new window

“Heart Surgeon Speaks Out on what Really Causes Heart DiseaseOpens in a new window"
Kylläpä tuli kotosat tunnelmat...sähän voit olla palstan oma vara-Paula:love::barefoot:
 
  • Tykkää
Reactions: Kais
Teinpäs pitkästä aikaa kinkkukiusausta, ihan kokonaisista perunoista jne ja no kinkku oli palvikinkkua sitä mitä nyt kaupasta löytyy eli en ollu sitä itte palavannu sauhusaunassa :notworthy:
Mutta tulipa helevetin hyvvää!
Jos teette kinkkukiusausta niin unohtakaa oikeasti ne kaupan pakastealtaan peruna-sibula sekoitukset.. Paskaa sanon minä.
+sipulit pitää ensin kuullottaa muuten tulee paskaa siitäki eli miun mielestä ainaki maistuu semmoselta kitkerältä ehkä. Niin ja kerma pitää olla kuohukermaa ja sitä natsisiwasta ostettua koska siinä ei ole sitä hermomyrkky karrageeniä.


Mut sama mulle miten teette, kuhan sanoin. Syöhän jokku esim valmis makaroonilaatikoitaki.. :sick:
 
vierailija
Kiitti :love: kahvia mä voin ottaa,mut kauramaidolla kiitosh :unsure::rolleyes:
Laita voita reilusti kahviin :coffee:
80 grammaa voita kahvin sekaan – uskomaton superjuoma laihduttaa ja piristää? - MTV.fi
Superkahvin resepti on yksinkertainen: Keitä 2,5 dl mustaa kahvia, lisää joukkoon teelusikallinen MCT-öljyä ja suolatonta voita ensimmäisillä kerroilla noin 1-2 ruokalusikallista. Voin määrää voi lisätä päivien kuluessa. Sekoita aineksia lopulta blenderissä noin 20 sekunnin ajan. Juoman pitäisi näyttää kermaiselta latelta.
 
Softy
Kaikilla uusilla trendikkäillä raaka-aineilla on sekä kannattajansa että vastustajansa.
Kun kasvissyöjien ja vegaanien määrä kasvaa, lisääntyvät myös lihatuotteita korvaavat kasvipohjaiset tuotteet markkinoilla, soija on yksi niistä. Tutkijat eivät ole yksimielisiä siitä, onko soijalla positiivisia tai negatiivisia terveysvaikutuksia. On siis vedettävä omat johtopäätöksensä lukemiensa perusteella, ja valita mihin uskoo. Jos uskoo kaikkeen mitä kuulee, ei lopulta voisi enää syödä mitään.

On olemassa kahta eri soijaa, käynyt, eli fermentoitu soija sekä käymätön versio. Fermentoidusta soijasta saadaan esimerkiksi misoa, tempeha ja soijakastiketta (ja useata muuta tuotetta joita käytetään vain aasialaisessa keittiössä). Näissä tuotteissa käytetään koko soijapapu hyväksi, ainoastaan rasvat ja proteiinit erotetaan pavusta.

Soijamaito, -jogurtti ja -juusto, tofu sekä kaikki lihankorvikkeet kuten tofumakkarat, -pihvit ja soijarouhe on tehty käymättömästä soijasta. Näillä soijatuotteilla väitetään olevan suuria haittavaikutuksia, ja kyse on siis ei fermentoidusta soijasta jota pääasiassa käytetään länsimaissa. Terveysongelmat joiden sanotaan johtuvan soijasta liittyvät ravitsemuksellisiin puutteisiin, ruoansulatuskanavan ongelmiin, lapsettomuuteen, immuunijärjestelmän häiriöihin, kilpirauhasen toiminnan häiriöihin, sydänvaivoihin ja syöpään.

Soija sisältää mm. hemag-glutiniinia, ainetta joka aiheuttaa punasolujen yhteen kasvamista. Hemag-glutiniinit hidastavat kasvua, tämä on todistettu eläinkokeilla. Rotat joille syötettiin ainetta eivät kasvaneet normaalisti. Tutkijat ovat yksimielisiä siitä että soijalla on vaikutus kehon hormonitasapainoon, tosin kaikki eivät ole sitä mieltä että vaikutus on negatiivinen. Soija sisältää kasvien estrogeenihormonia, joka muistuttaa ihmisen elimistön omaa estrogeenihormonia hyvin paljon. Keho ei pysty erottamaan todellista estrogeenia kasvien hormoneista ja tämä aiheuttaa elimistössä hormoniepätasapainoa. Jotkut tutkijat väittävät, että soija on haitallista niille jotka kärsivät rintasyövästä. Toiset taas väittävät että soijan käyttö ennen murrosikää vähentää rintasyöpään sairastumisen riskiä.

Soijan ympäristövaikutukset

Soija ei ainoastaan vaikuta kehoomme, vaan se on myös toisella tavalla kiistanalainen. Elimistön lisäksi kärsii myös ympäristö. Esimerkkinä maailman kolmanneksi suurin soijan tuottaja, Argentiina. Suurentunut soijan tuotannon kasvu maassa on johtanut sekä metsänkaatoon, että veden ja ilman pilaantumiseen. Kasvilajikkeet ovat pääasiassa geneettisesti muunnettuja, jotta ne kestäisivät mm. rikkakasvien torjunta-aineita, glyfosaattia. (Roundup). Argentiinan soija-istutusten läheisyydessä syöpään sairastumisen riski on noin 40% korkeampi kuin muualla maassa. Toinen esimerkki on Brasilia, maailman toiseksi suurin soijan tuottaja Yhdysvaltojen jälkeen. Tehtyjen kemikaalitarkistusten perusteella on laskettu Brasilian käyttävän vuosittain n. 318 000 eri torjunta-aineihin liittyen soijan tuotantoon. Sadattuhannet viljelijät ja maataloustyöntekijät ovat alttiina näille myrkyille.

Monikansallinen kemian lääke-, maatalousyritys Monsanto tuottaa sekä muuntogeenisiä (geeni modifioituja organismejä, GMO) siemeniä että torjunta-aineita. Vuonna 1996 Monsanto lanseerasi GM-soijan markkinoille. Siihen aikaan Monsanto hallitsi 2% Yhdysvaltojen soija-markkinoista. Tänään Monsanto kontrolloi 90% soijateollisuudesta, ja on patentoinut GM-kylvösiemenensä.

Kun viljelijät hankkivat Monsanton kylvösiemeniä, joutuvat he myös hankkimaan Monsanton torjunta-aineita. Monsanton muuntogeeniset siemenet kestävät näitä torjunta-aineita, mutta kaikki rikkaruohot ja osittain hyvät, ja jopa tärkeät hyönteiset kuolevat. 1970 Monsanto toi rikkakasvien torjunta-aineen Roundupin markkinoille. Roundup myrkyttää vedet ja maaperän ja tekee pitkällä tähtäimellä maaperästä vähemmän hedelmällisen ja ruoasta tulee ravintosisällöllisesti köyhempi. Ihmiset jotka asuvat lähellä istutuksia, erityisesti työntekijät, sairastuvat helposti. On myös osoitettu että Roundup aiheuttaa sikiövaurioita. Alueilla joilla sitä käytetään erittäin paljon, ovat hyönteiset ja rikkakasvit tulleet immuuneiksi Roundupille. Tämä johtaa taas uusiin menetelmiin ja vahvempiin annoksiin. Jopa 80% maailman soijasta on GM-soijaa.

Olen usein törmännyt ennakkoluuloihin. Saan usein kuulla ”ehkä liha on haitaksi ympäristölle, mutta kuinka paljon huonompaa on ympäristölle että ihmiset syövät soijaa?”.
98% soijan kulutuksesta esimerkiksi Ruotsissa käytetään eläinten ravinnoksi. Eläimet syövät GMO-tuotteita ja me syömme vuorostamme lihaa näistä eläimistä. Ehkä sivuvaikutuksia ei nähdä tänään, mutta vaikutukset tulevat näkyviin seuraavissa sukupolvissa. Roundupista on keskusteltu paljon tiedotusvälineissä ja siitä on keskusteltu myös EU-tasolla, ja aine on kielletty monessa EU- maassa. Kysymyksiä on paljon. Miten on mahdollista että on sallittua myrkyttää ruokamme ja miten yritykset voivat patentoida hyödykkeitä, tässä tapauksessa siemenet, jotka tulevat alunperin luonnosta?

Suomessa myytävien tuotteiden tuoteselostuksissa ei tarvitse mainita onko käytetty GM-soijaa tai luonnollista soijaa. Toistaiseksi Atria on ilmoittanut, etteivät anna GM-soijaa eläimilleen. Jos kuitenkin GMO-vapaan rehun saanti vaikeutuu, käytäntö voi muuttua. HKScanin (HKScan merkit Suomessa ovat HK, Kariniemen, Portti, Kivikylän ja Tamminen) tarjoaa sekä GMO-vapaita tuotteita, että tuotteita jotka sisältävät GMO-rehulla kasvaneita eläimiä.

Yhä useammat ovat korvanneet vanhat ruokatapansa uudella kasvipohjaisella ruokavaliolla. Tällä viikolla lihan syönti on ollut esillä erityisen paljon, sillä WHO nosti näyttävästi prosessoidun lihan syöpävaarallisten aineiden listalle. Vaikka itse olen päättänyt korvata lihankulutukseni kasviperäisillä tuotteilla, en pidä tofu-makkaraa tai soija-jauhelihaa vaihtoehtona.
 
Laita voita reilusti kahviin :coffee:
80 grammaa voita kahvin sekaan – uskomaton superjuoma laihduttaa ja piristää? - MTV.fi
Superkahvin resepti on yksinkertainen: Keitä 2,5 dl mustaa kahvia, lisää joukkoon teelusikallinen MCT-öljyä ja suolatonta voita ensimmäisillä kerroilla noin 1-2 ruokalusikallista. Voin määrää voi lisätä päivien kuluessa. Sekoita aineksia lopulta blenderissä noin 20 sekunnin ajan. Juoman pitäisi näyttää kermaiselta latelta.
Mie en käytä voita,pyrin käyttämään enemmän kasvispohjaisia tuotteita ja vähemmän maito/lihatuotteita
 
Status
Viestiketju on suljettu.

Yhteistyössä