Olivatko ne kuolleita?makaronivellin muistan mutta en koskaan oppinu siitä tykkäämään, mutta suolattuja kaloja kypsennettiin perunakattilassa keittämisen loppuvaiheessa pottujen päällä, ne oli hyviä.
GooglaaMitä on hölskykurkut?
Ota puolen litran pakastuspurkki mihin on kansi löydyksissä ja siivuta kurkku ohueksi,vaikkapa juustohöylällä, lorauta päälle etikkaa noin puoli desiä, sokeria kukkuraruokalusikallinen, ripaus suolaa ja silputtua tilliä jos tillistä tykkäät. Kansi päälle ja "hölskytä" ja tunnin päästä herkun voi nauttia.Mitä on hölskykurkut?
Mullakaan ei ole ollut yhtään mummoa eikä pappaa, mutta mieheni mummo keitti niitä ahvenia ja siikoja, mitkä tosiaankin piti hakea kellarista (onneksi siellä ei nähnyt mitään, epämääräainen liejuinen astia)---, mutta suolattuja kaloja kypsennettiin perunakattilassa keittämisen loppuvaiheessa pottujen päällä, ne oli hyviä.
Oho! Pitääpä kokeilla joskus.Ota puolen litran pakastuspurkki mihin on kansi löydyksissä ja siivuta kurkku ohueksi,vaikkapa juustohöylällä, lorauta päälle etikkaa noin puoli desiä, sokeria kukkuraruokalusikallinen, ripaus suolaa ja silputtua tilliä jos tillistä tykkäät. Kansi päälle ja "hölskytä" ja tunnin päästä herkun voi nauttia.
Mummon puuhella ja pannukahvin tuoksuEntä se ihana tuoksu, kun puuhellalla kahvipannussa kiehuvaan veteen lusikoitiin kahvinporoja ja muutama poro karkasi hellalle kärventymään?
Oi.
*Mutustelee hölskyjä*Ota puolen litran pakastuspurkki mihin on kansi löydyksissä ja siivuta kurkku ohueksi,vaikkapa juustohöylällä, lorauta päälle etikkaa noin puoli desiä, sokeria kukkuraruokalusikallinen, ripaus suolaa ja silputtua tilliä jos tillistä tykkäät. Kansi päälle ja "hölskytä" ja tunnin päästä herkun voi nauttia.
Aamulla, kun heräsin, teki mieli riisivelliä. Mummon muistan keittäneen velliä ainakin riisistä, mannasta, neljänviljanhiutaleista ja -tietysti- makaroneista. Nykyään vellejä ei kai hirmusti keitellä?
Ja entäs potut valkokastikkeella? Tai itsehalstratut silakat? Valmiiksi tehdyt voileivät? Tai ihan tavallinen kääretorttu minkä sisällä vain kermaa ja omppuhilloa? Tai mansikkakiisseli. Tai juhannuspöydässä rosolli, vasikanlihahyytelö sekä rullasyltty? Hölskykurkut sentäs ovat palanneet takaisin ruokatrendien joukkoon.
Miksi nykyään tungetaan joka sapuskaan niin hiton paljon? Kun vertaa vaikka tuote velliä aamusmoothieen jossa on viittä hedelmää ja kahdeksaa siemensorttia ja vielä mausteita seassa.
Miten? *uteias*Ja se kefiiriin tehty "jogurtti" .