The ketju

Status
Viestiketju on suljettu.
Iltaa!


Tultiin "mökille". Tääl on ihan hiiiiiivatin kylmä! *värjöttää peiton alla*

Ja suikaleista. Sama kai se, mitä sukaleita ne ovat. Meillä oli porruversioita rehujen kera. Maittoi!
Tämmöstäkö?
Porru ja bataadi püreesupp

Kui vichyssoise nimeline porru-kartuli püreesupp kuulub püreesuppide armastatud klassikute hulka, siis tegelikult tuleb tunnistada, et bataadi ehk maguskartuliga valmistatud variant ei jää oma maitsekombinatsiooni poolest kuulsale õele sugugi alla. Põneva maitsebuketi lisab veel rosmariin. Selline päikesekollane supp soojendab hinge ja ihu ning aitab kevadpäikest ka toidulauale tuua. Lisaks on seda tõeliselt lihtne ja kiire valmistada.



4-le
Valmistamisaeg: 50 minutit
2 keskmise suurusega või 1 suurem porrulauk, heleroheline ja valge osa tükeldatuna
2 küüslauguküünt, hakituna
2-3 bataati (ca 1 kg), koorituna ja tükeldatuna
Väike peotäis rosmariini, hakituna
7 dl kanapuljongit
4 dl 35%-list koort
Soola ja pipart
Õli ja võid praadimiseks



Kaunistamiseks veidi hakitud rosmariini, päikesekuivatatud tomateid ja röstitud seesamiseemneid.
Kuumuta potipõhjas keskmisel kuumusel õli ja või. Hauta porrulauku koos küüslauguga umbes 5 minutit aeg-ajalt segades. Ära pruunista. Kui köögivili kipub praadides pruuniks tõmbuma, alanda kuumust. Lisa tükeldatud bataat ja rosmariin, kuumuta läbi ja kalla peale siis kanapuljong. Lase keema tõusta, alanda siis kuumust ning keeda umbes 15 minutit, kuni köögivili on pehme. Lisa potti koor, kuumuta ja püreesta siis supp saumikseriga või blenderis. Maitsesta lõplikult. Serveerides lisa supile veidi hakitud rosmariini, päikesekuivatatud tomateid ja röstitus seesamiseemneid.
Retsept ilmus 2017. aasta jaanuarikuises Oma Maitse ajakirjas.
 
vierailija
Upea näky Yhdysvalloissa: hyytävä viima muovasi rantatalon päälle uskomattoman jääpeitteen

Julkaistu: 13.3. 21:53

Yhdysvallat
Aivan Ontario-järven rannalla New Yorkin osavaltiossa sijaitseva talo muistuttaa tällä hetkellä enemmän iglua.
Yhdysvaltain itärannikolla varaudutaan parhaillaan sakeaan lumipyryyn, kovaan viimaan ja pakkaseen. Mahdollisesti kuluvan kevään pahimman myräkän on ennustettu alkavan maanantain ja tiistain välisenä yönä paikallista aikaa New Yorkin ja Bostonin välisellä alueella.

Eräässä New Yorkin osavaltiossa Wesbsterissä Ontario-järven rannalla sijaitsevassa talossa tunnelma on kuitenkin jo sunnuntaista lähtien ollut hyvin arktinen. Videot ja kuvat järven rannalla tukevan ja suorastaan koristeellisen jään alla peitossa nököttävästä talosta ovat hämmästyttäneet ympäri maailmaa: kysymyksessä on todellakin oikea talo, eikä iglu.

Jääpeite talon päälle on uutistoimisto Reutersin mukaan muodostunut, kun hyytävä viima on kuljettanut mukanaan vesipisaroita järvestä taloa kohti. Kylmällä säällä pisaroista on muodostunut vähitellen paksu jääkerros.




Jos kuva ei näy, voit katsoa sen myös tästä.

Seutu, jolla jäämuodostelman alle jäänyt talo sijaitsee, on CNN:n mukaan yksi Yhdysvaltain lumisimmista.

Kuin Frozen-elokuvan jäämaailmasta tempaistun talon upeisiin kuviin ikuistanut valokuvaaja John Kucko sanoo CNN:lle, että hyytävä ja hyvin voimakas tuuli on piiskannut seutuja jo viiden päivän ajan.

– Ilman sähköjä on ollut pahimmillaan 150 000 henkilöä. Osalla ei vieläkään ole sähköjä, kertoo Kucko.





Jos kuva ei näy, voit katsoa sen myös tästä.

Valokuvaajan mukaan talo sijaitsee ainoastaan 25 jalan, eli reilun seitsemän metrin päässä järven rannasta, eikä se ole kenenkään vakituinen asumus.

Katariina Karjalainen
 
vierailija
Näen sieluni silmin, miten ponnekkaasti poljit jalkaasi tätä komenttia kirjoittaessasi.
Mie en nähny, mut kuten sanoin, mun perässä on aiemminkin kulkenut joku varjo. Laitan nyt ihan yleistiedon vuoksi vaan tämän, kun helposti käy niin, ettei tiedä mitä maailmalla tapahtuu, jos aika menee täällä - enkä väittänyt, että kenelläkään menisi(y)
http://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikkeli/mehilaisen-toimitusjohtajan-jattisakkoja-kevennettiin-hovissa-115-000-vaihtui-3-000-euroon/6347618

:alien:o_O
 
vierailija
Jalat voi lähteä alta helposti näinkin:

"Kanadalaistutkijoiden mukaan greippi voi estää lääkkeen hajoamisen sisäelimissä ja maksassa ja aiheuttaa yliannostuksen.

Reaktio perustuu greipin sisältämään furanokumariiniin.

Greipin kanssa vaarallisella tavalla reagoivien lääkkeiden määrä nousee nopeasti, tutkijat toteavat. Vuonna 2008 greipin kanssa vakavia sivuvaikutuksia aiheutti 17 lääkettä. Tänä vuonna lukumäärä on noussut 43:een.

Lääkkeiden joukossa on muun muassa verenpainelääkkeitä, syöpälääkkeitä, kolesterolia alentavia statiineja sekä elinsiirron jälkihoitoon tarkoitettuja lääkkeitä.


Esimerkiksi felodipiini-verenpainelääkkeen pitoisuus nousi potilailla kolminkertaiseksi, jos sen nautti veden sijaan greippimehun kanssa.

Sivuvaikutukset vaihtelivat riippuen lääkkeestä, mutta niitä olivat muun muassa vatsan alueen verenvuoto, sydämensykkeen häiriintyminen, munuaisvauriot ja äkkikuolema.

- Yksi tabletti voi yhdessä greippimehulasillisen kanssa vastata viittä tai jopa kymmentä vesilasin kanssa otettua. Jotkut eivät ota uskoakseen tätä, mutta voin näyttää, että tutkimustulokset ovat luotettavia, sanoo tutkija David Bailey BBC:lle.

Tutkimustulokset julkaistiin Canadian Medical Association Journalissa.

IL"
Huh huh--- lonkerossahan on greippiä?
Ei ole mitään lääkkeitä mulla, mut tiedoksi niille tuo, joilla niitä on(y)
 
Hei!

En jäätynyt yöllä. Peitto on loistikeksintö!
Aamulla lämmintä oli kaksitoista astetta. Miten voikin tuntua tottumattomalle niin hiivatin viileältä? Ei siitä oo paljoa aikaa kun yövyin ulkona pikkupakkasella. :confused:
 
Status
Viestiketju on suljettu.

Yhteistyössä