The ketju

Status
Viestiketju on suljettu.
Mannerheim- risti on yksi harvinaisimmista koskaan milloinkaan maailmassa annetuista kunniamerkeistä. Niitä jaettiin vain vajaa paristaa, joten se on yks maailman harvinaisimmista kunniamerkeistä.

On tietääkseni olemassa tänäkin päivänä. Ei vaan o jaettu toisen maailmansodan jälkeen koska sen saaminen vaatii helvetinmoisia uhrauksia ja hyvin harva oli elossa vuoden -45 jälkeen
Niin. Huikeita ihmisia. Ymmarran arvostaa suuresti.

Mutta - mun mielesta jokainen tuohon aikaan sodassa ollut sotilas on moisen merkin arvoinen. Tai loppujen lopuksi merkista viis, kunhan ymmarretaan olla kiitollisia siita mita he tekivat meidan eteemme.
 
  • Tykkää
Reactions: Elena777
Älä unohda Viktorianin ristiä (Victoria Cross) 1800- luvulla sen saanutta sotamiestä piti myös kenraalit ja amiraalit tervehtiä (seistä asennossa käsi lippaan vedettynä ja seurata katseellaan rintamasuunta myös kääntyen tervehdittävää kohden jos hän liikkui) heti kun hänet näkivät ja saivat lopettaa tervehtimisen vasta kun hän oli kadonnut näköpiiristä.
Samaten USA:n Kongressin kunniamitali (Congressional Medal of Honor) myönnetään sotilasarvosta riippumatta.
Kandee muistaa, että Martti Ahtisaari demariudestaan huolimatta oli se joka sanoi, että Mannerheim- ristillä palkitut ovat kättelyjonossa ensimmäiset.
 
Status
Viestiketju on suljettu.

Yhteistyössä