The ketju

Status
Viestiketju on suljettu.
vierailija
Juu tiedän nämä ja oon kyllä tehnykin ja vahvistanu lihaksia jne. Meni tää vuoden verran hyvin ja nyt sitte yhtäkkiä taas poksahti, outoa tässä on se, että viimeks se kipuili pitkän aikaa, ennenkuin meni lopullisesti. Nyt tää alko vaan ihan yhtäkkiä, ilman varoitusta, enkä keksi millään mitään sellaista mistä se ois voinu ärtyä.
Jalat voi lähteä alta helposti näinkin:

"Kanadalaistutkijoiden mukaan greippi voi estää lääkkeen hajoamisen sisäelimissä ja maksassa ja aiheuttaa yliannostuksen.

Reaktio perustuu greipin sisältämään furanokumariiniin.

Greipin kanssa vaarallisella tavalla reagoivien lääkkeiden määrä nousee nopeasti, tutkijat toteavat. Vuonna 2008 greipin kanssa vakavia sivuvaikutuksia aiheutti 17 lääkettä. Tänä vuonna lukumäärä on noussut 43:een.

Lääkkeiden joukossa on muun muassa verenpainelääkkeitä, syöpälääkkeitä, kolesterolia alentavia statiineja sekä elinsiirron jälkihoitoon tarkoitettuja lääkkeitä.


Esimerkiksi felodipiini-verenpainelääkkeen pitoisuus nousi potilailla kolminkertaiseksi, jos sen nautti veden sijaan greippimehun kanssa.

Sivuvaikutukset vaihtelivat riippuen lääkkeestä, mutta niitä olivat muun muassa vatsan alueen verenvuoto, sydämensykkeen häiriintyminen, munuaisvauriot ja äkkikuolema.

- Yksi tabletti voi yhdessä greippimehulasillisen kanssa vastata viittä tai jopa kymmentä vesilasin kanssa otettua. Jotkut eivät ota uskoakseen tätä, mutta voin näyttää, että tutkimustulokset ovat luotettavia, sanoo tutkija David Bailey BBC:lle.

Tutkimustulokset julkaistiin Canadian Medical Association Journalissa.

IL"
 
Status
Viestiketju on suljettu.

Yhteistyössä