Halpoja ruokia joissa paljon proteiinia - mahdoton yhtälö?

  • Viestiketjun aloittaja "Jenis"
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Katso fineli.fi
Kaninliha, perinteinen joka mökin sapuska.
Ei se proteiini yksistään, vaan se toinen asia ratkaisee ja finelin sivuja lukemalla löydät paljon asioita. Tämä oli vanhemmassa versiossa.:
"B12-vitamiini on vesiliukoinen vitamiini, joka toimii elimistössä koentsyyminä mm. proteiini-, rasva- ja hiilihydraattiaineenvaihdunnassa. B12-vitamiinia on yksinomaan eläinkunnan tuotteissa, joista parhaimmat lähteet ovat maksa, kala, liha ja maito. Myös m a i t o h a p p o k ä y m i s e l l ä valmistetut kasvikset voivat sisältää B12-vitamiinia mikrobituotannon takia. B12-vitamiini on poikkeus muista vesiliukoisista vitamiineista, sillä se v a r a s t o i t u u elimistöön. Nämä varastot riittävät useiksi vuosiksi, mikä estää puutosoireiden kehittymisen. Yleisin syy B12-vitamiinin puutteeseen onkin vitamiinin imeytymishäiriö. B12-vitamiinin puutteessa punasolujen muodostuminen häiriintyy, mistä on seurauksena perniöösi anemia. Lisäksi voi esiintyä neurologisia häiriöitä."
Ja pillerilisät pilaavat koko elimistön vähitellen. Olosta senkin huomaa parhaiten, miten on. Ja kolesterolihömppää ei tarvi enää ottaa huomioon ollenkaan. Sinne ne soterahat menee koko ajan, vaikka ihmisten olo heikkenee:-(
 
vierailija
Tonnikalaa ja seitiä. Tonnikala ei kauheen halpaa ole mut se on tosi hyvä. Purkki tonnikalaa päivässä ei älyttömän kalliiks tule. Sitten syöt aina riisin kanssa. Vihanneksia et tartte kun chlorella on jo sellanen että sitä millään vihanneksilla pysty korvaamaan. Se on ihan hirveen makusta mut yhestä teelusikallisesta sä saat jo monen 10 kilon vihannekset. Ihan turhaa syödä turhaa.
 
vierailija
Löysinpä viimein niistä lukujakin... fosfaatista.
Siellähän se luki, sama mikä siinä videollakin:
"Professor Christel Lamberg-Allardt vid Helsingfors unversitet håller inte med.
– Smältost höjer utsöndringen av bisköldkörtelhormon PTH i kroppen, och då ökar benets nedbrytning, säger hon. Ostens naturliga fosfat är bundet till kalcium, men det tillsatta fosfatet är ofta natriumfosfat, och det finns inte tillräckligt kalcium i osten för att så at säga neutralisera fosfatets verkan.

Läs också:
Fara för fosfater i maten
ja
Här finns fosfaterna
 
vierailija
Eli tämmönen pähkinä tälle kuukaudelle - päätettiin jo aiemmin että kokeillaan ns. nuukuuskuukautta miehen kanssa, mä aloin tehdä osittaista työaikaa ja menoja pitäis vähän tarkistella. Haluaisin siis testata, mikä on minimimäärä millä tää porukka (2+3, ei eläimiä) saadaan ruokittua - mutta ruuassa pitäis olla paljon proteiinia, koska mies treenaa aika paljon. Ehdotuksia?

Esikoinen syö koulussa yhden ruuan ja mies töissä, 2 lasta syö päiväkodissa lounaan ja välipalan. Mulla on itsellä vaihtelevasti eväät tai lounasruokala käytössä.
Eli tämmönen pähkinä tälle kuukaudelle - päätettiin jo aiemmin että kokeillaan ns. nuukuuskuukautta miehen kanssa, mä aloin tehdä osittaista työaikaa ja menoja pitäis vähän tarkistella. Haluaisin siis testata, mikä on minimimäärä millä tää porukka (2+3, ei eläimiä) saadaan ruokittua - mutta ruuassa pitäis olla paljon proteiinia, koska mies treenaa aika paljon. Ehdotuksia?

Esikoinen syö koulussa yhden ruuan ja mies töissä, 2 lasta syö päiväkodissa lounaan ja välipalan. Mulla on itsellä vaihtelevasti eväät tai lounasruokala käytössä.
Kruskaa.
Hyviä hiilareita, proteiinia riittävästi.
Terveellistä ja halpaa.
 
vierailija
Urtekramin organic tahini. Siinä on suolakin mukana, muista se, mutta helppo suurusta se ruskeakastike, ei tarvi käryyttää jauhoja. Moni kun ei osaa tehdä ruokaa ilman sitä vaikka todellisuudessa se kastikejauhe pilaa hyvätkin ainekset.
 
vierailija
[QUOTE : vierailija, post: 32268511"]
Urtekramin organic tahini. Siinä on suolakin mukana, muista se, mutta helppo suurusta se ruskeakastike, ei tarvi käryyttää jauhoja. Moni kun ei osaa tehdä ruokaa ilman sitä vaikka todellisuudessa se kastikejauhe pilaa hyvätkin ainekset.
[/QUOTE]
Hyvää rahkan seassa.
 
vierailija
Siellähän se luki, sama mikä siinä videollakin:
"Professor Christel Lamberg-Allardt vid Helsingfors unversitet håller inte med.
– Smältost höjer utsöndringen av bisköldkörtelhormon PTH i kroppen, och då ökar benets nedbrytning, säger hon. Ostens naturliga fosfat är bundet till kalcium, men det tillsatta fosfatet är ofta natriumfosfat, och det finns inte tillräckligt kalcium i osten för att så at säga neutralisera fosfatets verkan.

Läs också:
Fara för fosfater i maten
ja
Här finns fosfaterna
♨
 

Yhteistyössä