Vapaamuurarisymboleita vai vain taidetta?

vierailija
Jaaha, googletin ja Kristus-tietoisuus on jotain energiakanavointia. New agea siis.

Kristus-sana tarkoittaa "voideltua" ja sillä viitattiin juutalaisten odottamaan Messiaaseen. Eli Jeesus oli Kristus =Messias. Ei siinä sen kummempaa.
Kulta pieni :love::p:love: luepas nyt tuosta artikkelista, niin sinäkin voisit viisastua vähän. :love:

"Ihmisolento, Jeesus Kristus, joka eli noin 2000 vuotta sitten, oli Kristus-tietoisuuden ilmentymä. Tämä ihmisolento oli yksittäinen ihmissielu, mutta samanaikaisesti siinä oli ryhmäenergia, mikä oli Kristus-tietoisuus. Miettikää hetki, miten kumpikin on mahdollista, silloin kun tarkastellaan tilannetta kolmannen ulottuvuuden ulkopuolelta. Tavallaan tuo sielu, joka päätti elää Jeesus Kristuksena, päätti elää kanavana suuremmalle energialle, yksittäisen egon sijasta. Hän oli Kristus-tietoisuuden kanava. Tavallaan voitaisiin sanoa, että hän oli yksittäinen sielu, mutta samaan aikaan hän oli tässä maailmassa ryhmäenergiana, joten monet teistä voivat tuntea läheistä yhteyttä tuohon elämään, koska monet teistä olivat hengessä osa tuota ryhmän kollektiivienergiaa. Tämä on se suhde.
Kristus-tietoisuus on inkarnoitunut monta muutakin kertaa maaplaneetalle, muttei koskaan niin selvällä tavalla. Siihen on syynsä, että tuo ihmisolento on aiheuttanut hämmennystä historiassanne. Hän toimi Kristus-tietoisuuden portaalina ja valeli maapalloa sillä. Silloin kun saatte suuren jumalaisen energiavalelun, usein ensimmäiseksi ihmiset näkevät kaikki varjot, joita he eivät voineet aiemmin nähdä. Se on kuin valon loistetta pimeässä luolassa - ensimmäisenä näette varjojen muodostumisen."

http://www.adonai.fi/83
 
feeduss
Niin, salaliittoteorioita on niin moneen lähtöön, lievimmissä todetaan että johtajat kuuluvat muurareihin (niin kuin totta onkin), hurjimmissa skenaarioissa hallitsijat on humanoidi-reptiliaaneja ja vauvan hedelmöittämisen aikoihin vanhemmat käyvät jossain salaisessa labrassa.
YouTube on täynnä julkkiksista kuvattuja reptilian exposed-videoita joissa hetkeksi heidän silmän mykiöt muuttuu viiruiksi kuin liskoilla, mutta herää kysymys että onko ne videot jälkikäsitelty? Tietty jos ne on tulleet leffana tai haastatteluohjelmassa tv:stä niin jokainen voi tarkistaa ne itse. Esim.Angelina Joliella jossain leffassa mustuaiset muuttuvat viiruiksi.
Liskoteemaa kyllä tosin yhdistetään piirretyissä ja leffoissa hanakasti muihin illusymboleihin, esim. katsomassani Disneyn Cinderellassa haltijatarkummin taikomissa vaunujenkoukeroissa kiemurtelee hetken ajan 666 ja sit muuttuukin yksi sisilisko ihmis-lakeijaksi.
Tai Illuminati Entertainment-firman Minions-leffassa ne yksisilmäiset hahmot on Egyptin pyramidien ja dinojen keskellä. Sattumaa, en tiedä.

Raamatullisesti ajateltuna reptiliaani-suku ym.johtaisi juurensa käärmemieheen Eedenissä.

Vaikea uskoa tosiaan jostain Victorian Oscar-vauvasta (joka näyttää Victorialta) että siinä nyt on joku reptiliaani. Danielillakin oli synnytyksen jälkeen uuvahtanut olemus ja samanlaiset silmäpussit kuin keskivertoisällä, joka tulee synnytyssalista. :D

 
Palataas aiheeseen...tätä aihetta ei voi käsitellä ottamatta huomioon nykyjuutalaisuutta. Kirjoitan kännykällä kun tietokone jumissa, joten tulee useita eri viestejä.

Ja en siis halua vainota juutalaisia, kristittynä mut on kutsuttu siunaamaan Israelia, mutta nykyjuutalaisuudessa on monia hämäriä elementtejä.
-Polveutuuko nykyjuutalaiset oikeista Juudean seudun heimoista vai ovatko he sekoitusta?
-Miksi juutalaisilla on niin huono maine?
-Talmud on pahempaa settiä kuin Koraani
-Daavidin tähti on okkulttinen symboli
 
Juutalaisilla on siis käytössään 2 opusta, eli VT eli toora sekä selitysteos Talmud. Talmud syntyi 200-500-luvuilla sekä Palestiinassa että Babyloniassa.

Kristityille toora on tärkeä koska se on Jumalan puhetta profeettojen kautta, mutta juutalaiset ovat nostaneet Talmudin yhtä tärkeäksi, ellei tärkeämmäksi.
Talmudissa kerrotaan:
"Poikani, noudata tarkemmin kirjanoppineiden (Talmudin) sanoja kuin Tooran sanoja."
 
Talmudia juutalaiset eivät kovin halukkaasti käännä muille kielille, koska ajattelevat että ne säädökset koskevat vain juutalaisia. Lisäksi he itse sanovat Talmudissa että heidän kirjoituksiaan ei saa paljastaa, koska muuten koko maailma saisi tietää kuinka he muista ajattelevat.
No, suomennokset onkin karua luettavaa.

Vanha Testamentti on hurjaa luettavaa välillä, mutta Talmud on kuin mielenvikaisen tuotosta. Insesti 3-vuotiaan kanssa sallitaan, samoin homoseksuaalisuus alle 10-vuotiaan pojan kanssa koska tämä ei ole vielä mies.
Opettaako Vanha Testamentti noin? Ei.

Laitan Talmudia pätkissä.
1. Keritoth 6b: Ei-juutalaiset eivät ole ihmisiä.
2. Kiddushin 68a: Ei-juutalaiset ovat eläimiä, aaseja.
3. Midrash Talpioth 225d: Jehova (Jumala) loi ei-juutalaiset ihmisen muotoisiksi, niin ettei eläinten muotoisten eläinten tarvitse palvella juutalaisia. Ei-juutalainen (esim. kristitty) on niin ollen ihmishahmon omaava eläin, jonka on palveltava juutalaista yötä päivää. Heitä ei voi koskaan vapauttaa tästä palvelusta.
4. Shene Lukohoth Haberith: Vaikka maailman kansat ulkonaisesti muistuttavat juutalaisia, he ovat varsinaisesti vain apinoita ihmisiin verrattuna.
5. Ketuboth 111a: Ei-juutalaiset ovat kansaa, joka on kuin aaseja – orjia, jotka katsotaan isännän omaisuudeksi.
6. Jebamoth 98a: Kaikki ei-juutalaisten lapset ovat oikeudellisesti äpäriä, koska ei-juutalaiset ovat vain eläimiä.
7. Niddah 45a: Rabbien mukaan naiset eivät voi tulla raskaaksi ennen kuin he saavuttavat 12 vuoden ja yhden päivän iän. Kysyttäessä, kuinka oli mahdollista, että ei-juutalainen tyttö oli tullut raskaaksi kuuden vuoden iässä, rabbi vastasi, että ei-juutalaiset eivät ole ihmisiä.
8. Berakoth 58a: Eräs rabbi ruoski juutalaista, koska tämä oli ollut seksuaalisessa kanssakäymisessä ei-juutalaisen kanssa. Juutalainen meni roomalaisten luo, jotka sitten kysyivät rabbilta, miksi hän oli tehnyt niin. Rabbi kertoi roomalaisille, että rangaistu juutalainen oli ollut seksuaalisessa kanssakäymisessä naaraspuolisen aasin kanssa. Roomalaiset vapauttivat rabbin sen jälkeen kun profeetta Elia oli tullut alas taivaasta ja sanonut, että rabbi puhuu totta. Tämän jälkeen rangaistu juutalainen kutsui rabbia valehtelijaksi. Rabbi vastasi, ettei hän valehdellut, koska kaikki ei-juutalaiset ovat aaseja. Juutalainen lähti roomalaisten luo, mutta rabbi tappoi hänet, ja syystä.
9. Ketuboth 3b Tos.; Sanhedrin 74b Tos.: Ei-juutalaisen siemen(neste) on eläimen siemenen veroinen. Kristityn yhdyntä elukan yhdyntä.
10. Choschen Hammishpat 227: “Raamattu sanoo: ‘Älä huijaa lähimmäistäsi’, mutta ei-juutalaiset eivät ole lähimmäisiämme vaan, kuten sanottu, pahempia kuin koirat.”
11. Iore Dea 337,1: ”Surunvalitteluita ei tule esittää kenellekään tämän palvelijoiden (ei-juutalaisia) kuoleman johdosta. Tulee sanoa vain ’Tuokoon Jumala takaisin kadottamasi’, kuten sanomme miehelle, joka on kadottanut lehmän tai aasin.”
12. Keritoth 6b: On kiellettyä vuodattaa pyhää voiteluöljyä muiden ihmisten kuin papeiksi vihittävien Aaronin ja hänen poikiensa päälle (sukupolvesta sukupolveen; 2. Moos. 30:30-32). Mutta rabbit päättivät, että on sallittua vuodattaa sitä lehmien ja ei-juutalaisten päälle, koska nämä eivät ole ihmisiä.
13. Baba Mezia 114b: 4. Moos. 19:16 määrää, että joka koskee kuolleen ihmisen hautaan, se olkoon saastainen seitsemän päivää. Kuitenkaan ei-juutalaisten hautoihin koskeminen ei saastuta, koska ei-juutalaiset eivät ole ihmisiä. Vain juutalaiset ovat ihmisiä; muut ovat eläimiä (perusteluna rabbi Simon ben Yohain mukaan Hes. 34:31: ”Te olette minun lampaani, minun laitumeni lampaat, te ihmiset”).
14. Emek Hammelech 23a: Ei-juutalaisten sielut tulevat kuolemasta ja kuoleman varjosta.
15. Rosh Hashanah 17a: Ei-juutalaisten sielut menevät helvettiin.
16. Abodah Zarah 36b: Ei-juutalaisten tyttäret ovat saastaisuuden tilassa syntymästään lähtien, ja avioliitto heidän kanssaan on kielletty.
17. Oholoth, Misnah 6,7: Ei-juutalaisten kivet, vuoret, maat ja talot ovat saastaisia.
18. Abodah Zarah 35b: Ei-juutalaisten maito, leipä ja öljy ovat kiellettyjä.
19. Abodah Zarah 67b: Ei-juutalaisten keittovälineet antavat ruokaan pahan maun.
20. Abodah Zarah 72b: Jos ei-juutalainen koskee viiniin, se ei kelpaa enää juutalaisten käyttöön.
21. Abodah Zarah 70a: Varkaat, joiden rodullista taustaa ei tiedetty, murtautuivat erään juutalaisen rakennukseen ja koskivat viiniin. Koska juutalainen ei tiennyt, kuka oli koskenut viiniin, hän ei ollut varma, oliko viini saastunut ei-juutalaisen kosketuksesta. Rabbit päättivät, että koska suurin osa varkaista kaupungissa oli juutalaisia, viini ei ollut saastunut.
22. Erubin 7,1, Tos.: Kun katsoo ei-juutalaisen taloon, näkee karjalauman.
23. Leb. Tob 46,1: Ei-juutalaisten talot ovat elukkojen taloja.
24. Hagiga 13a: On kiellettyä opettaa ei-juutalaisille lakia.
25. Jektut Chadash 171,3: On kiellettyä paljastaa (Talmudin) lakia.
26. Sanhedrin 59a; Abodah Zarah 8-6; Hagiga 13: Ei-juutalainen, joka tutkii lakia, ja juutalainen, joka auttaa häntä siinä, ansaitsee kuoleman (perustelu: laki on juutalaisten perintöä, ei ei-juutalaisten).
27. Libbre David 37: Jos juutalaista pyydetään selittämään jotain osaa rabbiinisista kirjoista, hänen tulee antaa vain väärä selitys. Joka ei noudata tätä määräystä, se tapetaan. – – “Jos ei-juutalaiselle kerrotaan mitään meidän uskonnollisista teksteistämme, se on samaa kuin kaikkien juutalaisten tappaminen, sillä jos ei-juutalaiset tietäisivät, mitä me heistä opetamme, he tappaisivat meidät avoimesti.”
28. Szaalot Uts-zabot, Iore Dea 17: Juutalaisen tulee ja täytyy tehdä väärä vala, kun ei-juutalainen kysyy, onko juutalaisten kirjoissa mitään, mikä on ei-juutalaisia vastaan.
29. Sanhedrin 104a: Jumala pahastuu, jos juutalaiset osoittavat vieraanvaraisuutta ei-juutalaisia kohtaan.
30. Abodah Zarah 20a: On kiellettyä antaa ei-juutalaiselle lahjaa, mutta se voidaan myydä hänelle.
31. Baba Bathra 54b: Ei-juutalaisten omaisuus on kuin erämaa; joka tulee sinne ensin, saa sen.
32. Sanhedrin 58b: Ei-juutalainen, joka viettää lepopäivää, ansaitsee kuoleman.
33. Sanhedrin 57b: Ei-juutalaisen teloittamiseksi vain yhden henkilön todistus riittää, vaikka sukulaisen.
34. Baba Kama 113b; Baba Mezia 24a: Jos ei-juutalainen kadottaa jotakin, juutalainen saa pitää sen, vaikka tietäisikin omistajan.
 
Talmudia juutalaiset eivät kovin halukkaasti käännä muille kielille, koska ajattelevat että ne säädökset koskevat vain juutalaisia. Lisäksi he itse sanovat Talmudissa että heidän kirjoituksiaan ei saa paljastaa, koska muuten koko maailma saisi tietää kuinka he muista ajattelevat.
No, suomennokset onkin karua luettavaa.

Vanha Testamentti on hurjaa luettavaa välillä, mutta Talmud on kuin mielenvikaisen tuotosta. Insesti 3-vuotiaan kanssa sallitaan, samoin homoseksuaalisuus alle 10-vuotiaan pojan kanssa koska tämä ei ole vielä mies.
Opettaako Vanha Testamentti noin? Ei.

Laitan Talmudia pätkissä.
1. Keritoth 6b: Ei-juutalaiset eivät ole ihmisiä.
2. Kiddushin 68a: Ei-juutalaiset ovat eläimiä, aaseja.
3. Midrash Talpioth 225d: Jehova (Jumala) loi ei-juutalaiset ihmisen muotoisiksi, niin ettei eläinten muotoisten eläinten tarvitse palvella juutalaisia. Ei-juutalainen (esim. kristitty) on niin ollen ihmishahmon omaava eläin, jonka on palveltava juutalaista yötä päivää. Heitä ei voi koskaan vapauttaa tästä palvelusta.
4. Shene Lukohoth Haberith: Vaikka maailman kansat ulkonaisesti muistuttavat juutalaisia, he ovat varsinaisesti vain apinoita ihmisiin verrattuna.
5. Ketuboth 111a: Ei-juutalaiset ovat kansaa, joka on kuin aaseja – orjia, jotka katsotaan isännän omaisuudeksi.
6. Jebamoth 98a: Kaikki ei-juutalaisten lapset ovat oikeudellisesti äpäriä, koska ei-juutalaiset ovat vain eläimiä.
7. Niddah 45a: Rabbien mukaan naiset eivät voi tulla raskaaksi ennen kuin he saavuttavat 12 vuoden ja yhden päivän iän. Kysyttäessä, kuinka oli mahdollista, että ei-juutalainen tyttö oli tullut raskaaksi kuuden vuoden iässä, rabbi vastasi, että ei-juutalaiset eivät ole ihmisiä.
8. Berakoth 58a: Eräs rabbi ruoski juutalaista, koska tämä oli ollut seksuaalisessa kanssakäymisessä ei-juutalaisen kanssa. Juutalainen meni roomalaisten luo, jotka sitten kysyivät rabbilta, miksi hän oli tehnyt niin. Rabbi kertoi roomalaisille, että rangaistu juutalainen oli ollut seksuaalisessa kanssakäymisessä naaraspuolisen aasin kanssa. Roomalaiset vapauttivat rabbin sen jälkeen kun profeetta Elia oli tullut alas taivaasta ja sanonut, että rabbi puhuu totta. Tämän jälkeen rangaistu juutalainen kutsui rabbia valehtelijaksi. Rabbi vastasi, ettei hän valehdellut, koska kaikki ei-juutalaiset ovat aaseja. Juutalainen lähti roomalaisten luo, mutta rabbi tappoi hänet, ja syystä.
9. Ketuboth 3b Tos.; Sanhedrin 74b Tos.: Ei-juutalaisen siemen(neste) on eläimen siemenen veroinen. Kristityn yhdyntä elukan yhdyntä.
10. Choschen Hammishpat 227: “Raamattu sanoo: ‘Älä huijaa lähimmäistäsi’, mutta ei-juutalaiset eivät ole lähimmäisiämme vaan, kuten sanottu, pahempia kuin koirat.”
11. Iore Dea 337,1: ”Surunvalitteluita ei tule esittää kenellekään tämän palvelijoiden (ei-juutalaisia) kuoleman johdosta. Tulee sanoa vain ’Tuokoon Jumala takaisin kadottamasi’, kuten sanomme miehelle, joka on kadottanut lehmän tai aasin.”
12. Keritoth 6b: On kiellettyä vuodattaa pyhää voiteluöljyä muiden ihmisten kuin papeiksi vihittävien Aaronin ja hänen poikiensa päälle (sukupolvesta sukupolveen; 2. Moos. 30:30-32). Mutta rabbit päättivät, että on sallittua vuodattaa sitä lehmien ja ei-juutalaisten päälle, koska nämä eivät ole ihmisiä.
13. Baba Mezia 114b: 4. Moos. 19:16 määrää, että joka koskee kuolleen ihmisen hautaan, se olkoon saastainen seitsemän päivää. Kuitenkaan ei-juutalaisten hautoihin koskeminen ei saastuta, koska ei-juutalaiset eivät ole ihmisiä. Vain juutalaiset ovat ihmisiä; muut ovat eläimiä (perusteluna rabbi Simon ben Yohain mukaan Hes. 34:31: ”Te olette minun lampaani, minun laitumeni lampaat, te ihmiset”).
14. Emek Hammelech 23a: Ei-juutalaisten sielut tulevat kuolemasta ja kuoleman varjosta.
15. Rosh Hashanah 17a: Ei-juutalaisten sielut menevät helvettiin.
16. Abodah Zarah 36b: Ei-juutalaisten tyttäret ovat saastaisuuden tilassa syntymästään lähtien, ja avioliitto heidän kanssaan on kielletty.
17. Oholoth, Misnah 6,7: Ei-juutalaisten kivet, vuoret, maat ja talot ovat saastaisia.
18. Abodah Zarah 35b: Ei-juutalaisten maito, leipä ja öljy ovat kiellettyjä.
19. Abodah Zarah 67b: Ei-juutalaisten keittovälineet antavat ruokaan pahan maun.
20. Abodah Zarah 72b: Jos ei-juutalainen koskee viiniin, se ei kelpaa enää juutalaisten käyttöön.
21. Abodah Zarah 70a: Varkaat, joiden rodullista taustaa ei tiedetty, murtautuivat erään juutalaisen rakennukseen ja koskivat viiniin. Koska juutalainen ei tiennyt, kuka oli koskenut viiniin, hän ei ollut varma, oliko viini saastunut ei-juutalaisen kosketuksesta. Rabbit päättivät, että koska suurin osa varkaista kaupungissa oli juutalaisia, viini ei ollut saastunut.
22. Erubin 7,1, Tos.: Kun katsoo ei-juutalaisen taloon, näkee karjalauman.
23. Leb. Tob 46,1: Ei-juutalaisten talot ovat elukkojen taloja.
24. Hagiga 13a: On kiellettyä opettaa ei-juutalaisille lakia.
25. Jektut Chadash 171,3: On kiellettyä paljastaa (Talmudin) lakia.
26. Sanhedrin 59a; Abodah Zarah 8-6; Hagiga 13: Ei-juutalainen, joka tutkii lakia, ja juutalainen, joka auttaa häntä siinä, ansaitsee kuoleman (perustelu: laki on juutalaisten perintöä, ei ei-juutalaisten).
27. Libbre David 37: Jos juutalaista pyydetään selittämään jotain osaa rabbiinisista kirjoista, hänen tulee antaa vain väärä selitys. Joka ei noudata tätä määräystä, se tapetaan. – – “Jos ei-juutalaiselle kerrotaan mitään meidän uskonnollisista teksteistämme, se on samaa kuin kaikkien juutalaisten tappaminen, sillä jos ei-juutalaiset tietäisivät, mitä me heistä opetamme, he tappaisivat meidät avoimesti.”
28. Szaalot Uts-zabot, Iore Dea 17: Juutalaisen tulee ja täytyy tehdä väärä vala, kun ei-juutalainen kysyy, onko juutalaisten kirjoissa mitään, mikä on ei-juutalaisia vastaan.
29. Sanhedrin 104a: Jumala pahastuu, jos juutalaiset osoittavat vieraanvaraisuutta ei-juutalaisia kohtaan.
30. Abodah Zarah 20a: On kiellettyä antaa ei-juutalaiselle lahjaa, mutta se voidaan myydä hänelle.
31. Baba Bathra 54b: Ei-juutalaisten omaisuus on kuin erämaa; joka tulee sinne ensin, saa sen.
32. Sanhedrin 58b: Ei-juutalainen, joka viettää lepopäivää, ansaitsee kuoleman.
33. Sanhedrin 57b: Ei-juutalaisen teloittamiseksi vain yhden henkilön todistus riittää, vaikka sukulaisen.
34. Baba Kama 113b; Baba Mezia 24a: Jos ei-juutalainen kadottaa jotakin, juutalainen saa pitää sen, vaikka tietäisikin omistajan.
ilmankos aadolf oli niin tuota porukkaa vastaan. o_O
 
Viimeksi muokattu:
45. Sanhedrin 57a: Ei-juutalaisen täytyy maksaa palkkaa juutalaiselle, mutta juutalaisen ei tarvitse maksaa palkkaa ei-juutalaiselle.
46. Baba Kama 37b: Jos ei-juutalaisen härkä puskee israelilaista härkää, ei-juutalaisen täytyy maksaa vahingot täysimääräisinä. Mutta jos israelilaisen härkä puskee ei-juutalaista härkää, israelilainen ei ole velvollinen maksamaan mitään.
47. Baba Kama 38a: Ei-juutalaiset ovat Israelin lain suojan ulkopuolella. Jumala on jättänyt heidän rahansa Israelin vapaasti käytettäviksi.
48. Abodah Zarah 26d Tos.; Kiddushin 66c; Soferim XV, sääntö 10: Parhaimmatkin ei-juutalaisista tulee tappaa.
49. Sanhedrin 52b: Aviorikos ei ole kielletty, kun sen tekee alaikäinen tai kun se tehdään alaikäisen henkilön vaimon kanssa tai ei-juutalaisen henkilön vaimon kanssa, koska Mooses kieltää aviorikoksen vain “lähimmäisen vaimon” kanssa, ja ei-juutalaiset eivät ole lähimmäisiä.
50. Abodah Zarah 26a: Israelilaisen naisen ei tule auttaa ei-juutalaista vaimoa lapsen synnyttämisessä, koska ei-juutalainen lapsi kasvatetaan epäjumalanpalvelijaksi. Ei-juutalaisen naisen ei tule antaa auttaa israelilaista naista synnytyksessä, sillä hän voi yrittää tappaa lapsen. Samat rajoitukset koskevat rintaruokintaa.
51. Abodah Zarah 22a,b; Jebamoth 103a,b: Ei-juutalaisilla on taipumus eläimiin sekaantumiseen, irstauteen ja murhaamiseen. Ei-juutalaiset ovat seksuaalisuhteessa mieluummin lehmien kuin omien vaimojensa kanssa. Käärme yhtyi Eevaan ja siirsi häneen ja koko ihmiskuntaan himon (jota israelilaisilla ei Siinain puhdistuksen jälkeen ole).
52. Abodah Zarah 2.1: Eläintä ei tule laittaa ei-juutalaisten talliin, koska ei-juutalaiset ovat taipuvaisia sekaantumaan eläimiin.
53. Abodah Zarah 22a: Ei-juutalaiset ovat murhaajia, heistä on pysyttävä erossa.
54. Gad. Shas. 2:2: Juutalainen saa tehdä väkivaltaa ei-juutalaiselle tytölle, mutta hän ei saa mennä tämän kanssa naimisiin.
55. Nedarim 20b; Choschen Hammishpat 348: Juutalainen voi tehdä ei-juutalaiselle naiselle, mitä haluaa. Hän saa kohdella tätä kuin lihanpalaa.
56. Jebamoth 100b: Ei tule ottaa vaimoksi ei-juutalaista, ettei lapsesta tule hänen seuraajansa (lapsi seuraa lain mukaan äitiään).
57. Abodah Zarah 25b: Rabbien päätöksiä siitä, miten tiellä tulee kävellä ei-juutalaisten kanssa; oltava varuillaan heidän suhteensa.
Kristityistä (koko läntisestä maailmasta) erityisesti:
58. Sepher Or Israel 177b: Ota kristityt hengiltä; tapa heidät, niin miellytät Jumalaa kuin suitsuttaisit hänelle.
59. Zohar III, 227b: Ainoa tarvittava uhri on se, että poistamme epäpuhtaat (= kristityt) keskuudestamme.
60. Hilkoth Akum X,1: Kristityt joko käännytettävä tai tapettava.
61. Zohar I 219b: Kristittyjen johtajat epäjumalanpalvelijoita, heidät on tapettava.
62. Sanhedrin 46a: Rabbi M. sanoi, että Nooan perillinen, joka kiroaa Jumalan Nimen (Jahve) käyttämällä sen korviketta (Jeesus Kristus), on syyllinen ja hänelle tulee langettaa kuolemantuomio.
63. Hilkoth Akum X,7: Missä juutalaiset ovat niskan päällä, siellä ei saa jättää yhtäkään epäjumalanpalvelijaa (= kristittyä) henkiin.
64. Abodah Zarah 26a,b: Kristityt voidaan heittää kaivoon ja jättää sinne.
65. Orach Chaiim 480 Hagah: “Aja, Jumala, ne, jotka eivät usko sinuun, pois vihassasi ja murskaa heidät kappaleiksi. Tuo pikaisesti kaikki epäuskoiset syytettyjen penkille. Tuhoa hetkessä kaikki valtakuntasi viholliset. Kitke arvottomat kansat kokonaan pois, hajota ja tuhoa ne. Tuhoa heidät! Tuhoa heidät heti, heti tällä hetkellä!”
66. Hilkoth Akum X,2: Kristinuskoon kääntyneet juutalaiset tulee tappaa ja heitä on vainottava loppuun asti.
67. Iore Dea 158,2, Hagah: Luopiot, jotka kääntyvät kristittyjen mielitekoihin ja palvontamenoihin, tulee surmata.
68. Choschen Hammishpat 388,15: Ne, jotka antavat israelilaisten rahoja kristityille, on tapettava.
69. Jalkut Simoni 245: Jokainen, joka vuodattaa kristittyjen veren, saa Jumalan hyväksynnän aivan kuin olisi uhrannut hänelle.
70. Zohar I, 160a: Juutalaisten täytyy aina yrittää pettää kristittyjä. Juutalaisten täytyy vapautua heistä ja tulla heidän hallitsijoikseen.
71. Zohar I, 25a: Epäjumalanpalvelijat (kristityt) on pyyhittävä pois maan päältä. Heidän muistonsa on hävitettävä.
72. Pesahim 49a: On sallittua tappaa kristittyjä paastopäivinä, ei tarvita rukouksia.
73. Choschen Hammishpat 425,5: Ne, jotka eivät usko Tooraa, tulee surmata. Jolla on voimia tappaa heidät, tappakoon heidät avoimesti miekalla; ellei ole voimia, petkuttakoon heidät eri tavoin kuolemaan. (Maimonides, Hilkoth teschubhah III,8, sanoo, että kristityt [ja muut] kieltävät Tooran lain) – – Myös juutalaiset, jotka kääntyvät kristinuskoon, on tapettava.
74. Zohar I, 219b: “On varmaa, että vankeutemme jatkuu, kunnes epäjumalia palvelevien ei-juutalaisten (= kristittyjen) hallitsijat on tuhottu.”
75. Obadiam (rabbi Kimchi): Puhuessaan viimeisinä päivinä tapahtuvasta Edomin tuhosta profeetat tarkoittivat Roomaa (siis kristittyä maailmaa), Jes. 34:1. Kun Rooma on tuhottu, Israel saa vapauden.
76. Tseror Hammor (rabbi Abraham): Heti kun Rooma (länsimaat, kristitty maailma) on tuhottu, israelilaisille koittaa vapaus.
77. Zohar II, 43a: Aasi tarkoittaa ei-juutalaista, joka on ostettava vapaaksi….Mutta jos hän kieltäytyy tulemasta vapaaksi ostetuksi, silloin hänen kallonsa on murskattava; – – heidät tulee ottaa pois elävien kirjoista, sillä heistä on sanottu: “Joka tekee syntiä minua vastaan, sen minä otan pois Elämän kirjasta.”
78. Zohar I, 38b, 39a: Neljännen taivaan palatseissa ovat ne, jotka ovat surreet Siionia ja Jerusalemia, ja kaikki ne, jotka ovat tuhonneet epäjumalanpalvelijakansoja (= kristittyjä kansoja). Ne, jotka ovat tappaneet epäjumalia palvelevia ihmisiä (= kristittyjä), puetaan purppuravaatteisiin, että heidät tunnettaisiin ja heitä voitaisiin kunnioittaa.
79. Iore Dea 148: Juutalaista kehotetaan aina pitämään piilossa viha, joka hänellä on kristittyjä kohtaan.
80. Choschen Hammishpat 156,5 Hagah: On luvallista pettää kristittyjä ja ottaa heidän rahansa, sillä kristittyjen varallisuutta on pidettävä yhteisenä omaisuutena, joka kuuluu sille, joka sen ensimmäisenä ottaa.
81. Choschen Hamishpat 183,7: Juutalainen saa pitää, mitä kristitty maksaa erehdyksessä liikaa. Juutalaisten täytyy jakaa keskenään se, mitä he huijaamalla veloittavat liikaa kristityiltä.
 
Jeesus ei ymmärrettävästi ollut kovin Talmudin kirjoittajien suosiossa, Häntä haukutaan kiivaasti.
Mutta Jeesuksen kuolintavan kuvaus paljastaa sen että eivät itsekään tienneet miten siinä kävi:välillä puhutaan että Jeesus kivitettiin, sit hirtettiin, sit upotettiin lantaan, sit ristiinnaulittiin kaalinvarteen.

151. Jebamoth 49a: Jeesus oli aviorikoksen tuloksena syntynyt äpärä.
152. Kallah 1b: Jeesus oli avioton lapsi, joka oli siitetty kuukautisten aikana.
153. Sanhedrin 67a; Abodah Zarah II; Sabbath XIV: Jeesus oli Pandira-nimisen sotilaan poika.
154. Sanhedrin 106a,b: Maria oli huora...
155. Orach Chaiim, 113: Vältettävä osoittamasta kunnioitusta Jeesusta kohtaan.
156. Sotah 47a; Sanhedrin 107b: Jeesus erotettiin seurakunnasta, koska hän ajatteli vietellä naisen, ja suruissaan ja sekavana hän alkoi palvoa tiiliskiveä.
157. Sanhedrin 105a,b: Jeesus harjoitti haureutta aasinsa kanssa.
158. Sanhedrin 106b: Kuinka vanha Jeesus oli? – – murhamiehet ja petturit eivät pääse puoleen ikäänsä (Ps. 55:24), ja niin hän oli 33- tai 34-vuotias.
159. Sanhedrin 90a: Jeesuksella ei osuutta tulevaan maailmaan (koska lausui ääneen Jumalan nimen).
160. Hilkoth Melakhim IX, 4 (Maimonides): On selvää, ettei hän (Jeesus) ollut se Messias, jota laki käskee meidän odottaa – – Hän tuhosi Israelin ja sai aikaan jäljelle jääneiden hajaannuksen ja nöyryytyksen, niin että lakia muutettiin ja suurin osa maailmaa vieteltiin palvelemaan toista Jumalaa.
161. Sabbath 104b: Jeesus oli...hullu. Maria oli aviorikoksen tekijä.
162. Sanhedrin 43a: Jeesus syyllistyi.... luopumukseen; hän ansaitsi teloituksen. Jeesuksen opetuslapset ansaitsivat kuoleman.
163. Sanhedrin 105a,b: Jeesus ontui toista jalkaansa, toinen silmä oli sokea, hän teki taikuuksia miehisen elimensä avulla.
164. Abodah Zarah 17a: Jeesuksen sanotaan opettaneen, että portonpalkalla voidaan rakentaa käymälä ylimmäiselle papille.
165. Sanhedrin 106a: “Voi häntä, joka tekee itsestään elävän Jumalan nimen kautta” (Jeesuksen ylösnousemus kirotaan).
166. Sanhedrin 104b: Rabbi Eleazar: Stadan poika (Jeesus) leikkasi sen (Jumalan nimen kaavan; nimeä ei saanut lausua ääneen) lihansa sisään (ihon alle). Muut: Hän on hullu, eikä meitä kiinnosta, mitä hullut tekevät.
167. Sanhedrin 43a; 67a: Pääsiäisiltana Jeesus hirtettiin. 40 päivän ajan ennen teloitusta airut julisti: Hänet tullaan kivittämään, koska hän on... vietellyt Israelin luopumukseen.
168. Sanhedrin 45a, 52a,b, 106a: Kuvaa kolmea niistä neljästä menetelmästä (kivittäminen, polttaminen, kaulan katkaiseminen, kuristaminen), joilla Jeesus tapettiin. Kivitettäessä raskas kivi pudotettiin Jeesuksen rinnan päälle niin että se murskaantui. Poltettaessa Jeesus laskettiin lantaan kainaloita myöten, sitten hänen kaulansa ympärille kiedottiin kangas, jonka päitä vedettiin sen jälkeen vastakkaisiin suuntiin, niin että suu aukesi. Sulaa lyijyä kaadettiin suusta sisään, niin että sisälmykset paloivat (näin tahdottiin polttaa sielu). Kuristaminen samalla systeemillä (kiristämällä lujasti kankaan päitä). Kaula katkaistiin miekalla.
169. Toledoth Jesu kertoo, että Jeesusta ei voitu ristiinnaulita puuhun, koska hän oli taikonut kaikki puut, niin että ne katkesivat. Lopulta hänet ristiinnaulittiin isoon kaalinvarteen. – – Tyhjästä haudasta Toledoth Jesu kertoo, että “Judas puutarhuri” (Juudas Iskariot) oli ottanut ruumiin haudasta käyttääkseen sitä tukkeena, ettei vesi tulvi hänen puutarhaansa. Kun sitten Juudas palautti ruumiin, Israelissa syntyi riemu, kun Jeesus ei ollutkaan noussut ylös, ja kristityt joutuivat häpeään.
170. Zohar III, 282: Jeesus kuoli kuin elukka, ja hänet haudattiin siihen saastaiseen kasaan, johon heitetään kuolleitten koirien ja aasien ruumiit ja johon on, kuin koirat, haudattu Eesaun pojat (kristityt) ja Ismaelin pojat (muslimit), myös Jeesus ja Mohammed, sekä ympärileikkaamattomat ja saastaiset.
171. Gittin 57a: Jeesus lähetettiin rabbien moittimisen vuoksi helvettiin, jossa häntä rangaistaan keittämällä häntä kiehuvassa ulosteessa. Jeesus luettiin yhdeksi niistä kolmesta suurimmasta “Israelin synnintekijästä” (Jeesus, Bileam, Tiitus), jotka Israel on koskaan tuntenut.
Pelastumisesta:
172. Sanhedrin 11.1: Kaikki israelilaiset ovat vanhurskaita, ja he perivät ikuisen elämän.
173. Gittin 7a: Se, joka luopuu osasta omaisuuttaan, ei joudu helvettiin.
174. Berakoth 4b: Joka lausuu psalmin 145 kolme kertaa päivässä, saa ikuisen elämän.
175. Pesahim 113a: Israelin maassa asuminen antaa ikuisen elämän.
176. Kiddushin 40a,b: Pelastuminen omien tekojen perusteella.
177. Erubin 41b: Ne, jotka kärsivät suuresta köyhyydestä tai joilla on suolistosairaus tai jotka kärsivät roomalaisten vainoista tai joilla on paha vaimo, eivät joudu helvettiin.
 
Viimeksi muokattu:
Lopuksi Talmudin terveysoppia ja bilsaa. :D Huhheijaa mitä uskomuksia esim.eläimistä, epilepsiasta, sokeuden syistä ym.

Ja Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu on esittänyt vielä että Talmudista tehtäisiin korkein laki.

204. Sanhedrin 65b: Rabbi loi kerran yhden ihmisen. Halutessaan rabbit voivat luoda maailman.
205. Hagiga 3 a,b: Pyhin sanoo juutalaisille: Te olette tehneet minut maailman ainoaksi hallitsijaksi; sen vuoksi minäkin teen teidät maailman ainoiksi hallitsijoiksi.
Juutalaista viisautta:
206. Ketuboth 10b: Taateleiden syöminen tekee kelvottomaksi tekemään laillisia päätöksiä. Taateleiden syömisellä omat ajat.
207. Gittin 69a,b: Ulkohuoneen varjosta otetulla maalla on lääketieteellinen arvo (syödään hunajaan sekoitettuna), samoin valkoisen koiran ulosteella (nuhaan; hartsiin sekoitettuna).
208. Gittin 69b; Pesahim 112b: Epilepsia johtuu siitä, että seisotaan alasti lampun edessä tai ollaan seksuaalisuhteessa valot päällä.
209. Abodah Zarah 12b: Shabriri (sokeuden demoni) karkotetaan toistamalla sen nimeä ja jättämällä joka kerta yksi kirjain pois siten “kutistaen” sitä; tällöin sen aiheuttama sokeus paranee.
210. Gittin 70a: Naudanlihan ja nauriin syöminen aiheuttaa kuumetta, jos sen jälkeen nukutaan kesäkuutamossa.
211. Horajoth 13a,b: Jos syödään jotain sellaista, mitä hiiret ovat saastuttaneet, tullaan unohtavaisiksi. Samaa vaikuttavat myös oliivien syöminen ja vaatteiden laittaminen pään alle. Rabbit parantavat unohtavaisuutta mm. paistetuilla kananmunilla (ilman suolaa) ja juomalla oliiviöljyä.
212. Moed Katan 18a: Jos leikattuja sormien kynsiä ei haudata maahan, syntyy keskenmenoja.
213. Berakoth 61a: Jokaisella on kaksi munuaista, toinen herättää hyviä tekoja ja toinen pahoja tekoja.
214. Baba Kama 16a: Seitsemän vuoden jälkeen hyeenat muuttuvat lepakoiksi. Vielä pidemmän ajan kuluttua ne muuttuvat orjantappuroiksi ja demoneiksi.
215. Erubin 61a: Vieraissa kaupungeissa koirat eivät hauku seitsemään vuoteen.
216. Erubin 65a: Joka rentoutuu viinituvassa, sillä on jotain Luojan mielenlaadusta (1. Moos. 8:21: “Herra tunsi suloisen tuoksun”).
217. Baba Bathra 73b: Jotkut antiloopit kasvavat vuorten suuruisiksi ja jotkut sammakot linnoitusten kokoisiksi (rabbien silminnäkijäkertomuksia).
 
vierailija
"Putin ja Ledochowski, jotka sattumoisin syntyneet samana päivänä 7. lokakuuta"


"Tiesittekö että nimi Vladimir tarkoittaa "suurta hallitsijaa"? Kiovan Venäjän hallitsija Vladimir Suuri siis liittoutui Bysantin kanssa ja loi Venäjän ortodoksisen kirkon, jesuiittakenraali Vladimir Ledochowski junaili Euroopan uskonnollisen kartan uusiksi pistäneen toisen maailmansodan, ja nyt meillä on Bysantin valtakunnan jatkeen, Venäjän, johdossa Vladimir Putin. Sitten, onko Venäjälle pian tulossa uusi katolinen hallitsija Vladimir Romanov eli "roomalainen suuri hallitsija", kuten ylläolevissa linkeissä ennakoidaan?"
 
Ovatko nykyjuutalaiset polveutuneita muinaisista Juudean heimoista vai ei? Osa sanoo että 90% nykyjuutalaisista on keski-Aasiassa hallinneiden kasaarien jälkeläisiä. Aškenasijuutalaiset polveutuvat kasaareista ja ovat juutalaisiksi yllättävän vaaleita. DNA-tutkimukset puhuvat puolesta ja vastaan:iso osa juutalaisista on Juudeasta, osa Mustanmeren ja Kaspianmeren väliseltä alueelta.

Ilmestyskirjassa Jumala puhuu 7 seurakunnalle ja kahdessa niistä on Jumalan mukaan "juutalaisia, jotka eivät ole juutalaisia, vaan ovat saatanan synagooga." Tarkoittaako Jumala kasaareita?

Laitan netistä löytämäni tekstin osissa...


Itä-Euroopassa asui 1900-luvun alussa noin yksitoista miljoonaa juutalaista. Mistä he olivat tulleet? Heti toisen maailmansodan jälkeen juutalaiset perustivat Palestiinaan oman valtionsa Israelin. Tämän oli mahdollistanut YK:n vuoden 1947:n päätös jakaa Palestiina juutalaisten ja arabien kesken. Israelin luomista juutalaiset perustelivat ”paluulla kotimaahansa”. Moni – varsinkin kristitty – uskoi tämän ja siitä tuli vuosikymmeniksi eräänlainen oppi: natsien vainot kärsinyt kansa pääsi vihdoin palaamaan kotimaahansa. Palestiinassa vuosisatoja asunut seemiläinen kansa – palestiinalaiset – joutui luopumaan kotimaastaan tämän toisen kansan hyväksi. Tähän YK:n päätökseen olivat vaikuttaneet eniten USA:n ja Euroopan kristityt, jotka mielsivät juutalaiset muinaisten heprealaisten jälkeläisiksi ja siten tavallaan oikeutetuiksi muuttamaan Palestiinaan. Ja tätä käsitystä juutalaiset itse voimakkaasti tiedotusvälineillään tukivat. Onko Palestiina nykyajan juutalaisten esi-isien kotimaa? Olivatko Itä-Euroopan juutalaiset roomalaisten Palestiinasta karkottamien juutalaisten jälkeläisiä?



Nykyinen historiantutkimus vastaa tähän kysymykseen selvästi: Itä-Euroopan juutalaiset ja suurin osa koko maailman juutalaisista eivät polveudu Palestiinan juutalaisista, vaan mahtavasta kasaarikansasta, joka käännytettiin juutalaisuuteen noin vuonna 740 j. Kr. (joidenkin tutkijoiden mielestä hieman myöhemmin). Ilman kasaarikansan kääntymistä juutalaisuuteen nykyisin tuskin olisi minkäänlaista juutalaisuutta tai ainakin juutalaisten määrä olisi kovin vähäinen. Tätä tosiasiaa juutalaisten historiasta eivät historian oppikirjat eivätkä tietosanakirjat juuri mainitse, paitsi juutalaisten omat teokset ja jotkut poikkeukset. Miksi? Jos tämä tieto olisi julkistettu ennen YK:n yleiskokousta vuoden 1947 lopulla, ei Palestiinaa olisi varmastikaan jaettu eikä Israelin valtiota olisi syntynyt. Mainittakoon, että tätä YK:n päättämää Palestiinan jakoa ei olisi myöskään syntynyt ilman massiivista lahjonta- ja painostuskampanjaa. Vielä viikkoa ennen ratkaisevaa äänestystä Palestiinan jaolle ei löytynyt tarpeeksi puolustavia ääniä. Mutta viikon sisällä seuraavat valtiot alistuivat muuttamaan kantansa jaon vastustajista jaon puolustajiksi: Belgia, Ranska, Hollanti, Luxemburg, Uusi Seelanti, Paraguay, Filippiinit ja Haiti. Näin saatiin jakoa kannattamaan vaadittu kaksi kolmasosaa YK:n edustajista (New York Times 26.-30.11.1947).



Otavan suuri ensyklopedia vuodelta 1982 on niitä harvoja suomenkielisiä tietosanakirjoja, jotka uskaltavat vihjaista kasaareihin Itä-Euroopan juutalaisten esi-isinä: ”kasaarit, turkk. kansa, jonka luomaan suurvaltaan keskiajan alkupuolella kuului suuri osa et. ja it. Venäjää. K:n valta oli mahtavimmillaan 700- ja 800-luvulla; venäläiset hävittivät sen n. 1000. Johtava luokka ja suuri osa kansaa tunnusti juutalaisuutta 700-luvulta alkaen. Eräiden käsitysten mukaan suuri osa ns. itäjuutalaisista polveutuu k:sta.”
 
Johtuisiko juutalaisten huono maine kasaareista? Kasaarien/aškenasien sanotaan luoneen pankkijärjestelmän jota illut ylläpitävät. Toinen mahdollisuus on vaan se, että illut ovat oikeaa juutalaissukua mutta maagikoita, mitä nyt on juutalaisissa aina ollut osana kansaa, ja joita vastaan Raamattu puhuu.

Benjamin Freedman syyttää siis kirjassaan heimoveljiään kasaarialkuperänsä tahallisesta salaamisesta, jotta nämä saisivat kristityt uskomaan, että heidän alkuperäinen kotimaansa olisi Palestiina, vaikka se todellisuudessa onkin jossain Keski-Aasiassa. Benjamin Freedman kääntyi heimoveljiään vastaan ja käytti suuren osan omaisuudestaan tiedottamiseen juutalaisten kasaarialkuperästä. Hän ei hyväksynyt, että kasaarit käyttivät itsestään nimitystä ”juutalainen”, vaan nimitti heitä ”itse-nimitetyiksi juutalaisiksi” (”self-styled Jews”). Freedman piti Israelin perustamista kaikkien aikojen pahimpana kansainvälisenä rikoksena ja väitti sen johtavan vääjäämättömästi kolmanteen maailmansotaan.

Kasaarit olivat turkkilais-mongolidinen kansa, joka oli sukua hunneille. Kasaarit olivat kovasti mieltyneitä sotimiseen ja sen seurauksena Aasian muut kansat ajoivat kasaarit länteen. Kasaarit valtasivat ajanlaskumme ensimmäisinä vuosisatoina suuren alueen Mustanmeren ja Kaspian meren pohjoispuolelta eli Etelä-Venäjältä. Sinne he perustivat suurvallan alistettuaan alueen 25 maanviljelystä harrastavaa kansaa. Valtakunta oli mahtavimmillaan 700- ja 800-luvuilla, jolloin se oli kiistatta Euroopan mahtavin valtio. Noin 1000 j. Kr. venäläiset voittivat kasaarit, jolloin osa kasaariylimystöstä pakeni Eurooppaan, lähinnä Unkariin ja Espanjaan. Mutta varsinainen monimiljoonainen kansa jäi paikalleen ja tästä muodostui Itä-Euroopan ja Etelä-Venäjän kasaariväestö, joka käsitti 1900-luvun alussa noin yksitoista miljoonaa ihmistä.

Juutalaisen tietosanakirjan mukaan kasaarit olivat ryöstelyyn taipuvainen ja hyvin kostonhimoinen kansa. Juutalainen tietosanakirja myöntää myös ns. itäjuutalaisten (askenasim) polveutuvan kasaareista. Juutalaisen historiantutkijan Arthur Koestlerin mukaan kasaarit olivat raakoja ja likaisia, eivätkä esim. puhdistautuneet ulostamisen ja virtsaamisen jälkeen, eivätkä koskaan vaihtaneet alusvaatteita, vaan antoivat niiden mädäntyä riekaleiksi. Kasaarien uskontona oli fallos-kultti eli siittimen palvonta. Noin vuonna 740 j. Kr. (joidenkin tutkijoiden mielestä hieman myöhemmin) kasaarikuningas Bulan kyllästyi kansansa barbaareihin tapoihin ja kutsui maahan edustajia kolmesta sen ajan pääuskonnosta eli islamista, kristinuskosta ja talmudismista, jota viimeksi mainittua on myöhemmin alettu kutsua juutalaisuudeksi.



Vallanhimoinen kuningas Bulan mieltyi talmudismiin, jonka harjoittajat saisivat Messiaan tullessa haltuunsa kaikkien kansojen rikkaudet ja kaikki kansat orjikseen. Talmudismista tehtiin kasaarivaltakunnan virallinen uskonto. Babyloniasta kutsuttiin rabbiineja, jotka perustivat kouluja Talmud-opetusta varten. Koko kasaarikansa mukaan luettuna jäännökset kasaareihin sulautuneista kansoista käännytettiin talmudismiin, ja fallos-kultti kiellettiin.

Kasaarivaltakunnan jälkeläiset muodostivat myöhemmin Itä-Euroopan ja Etelä-Venäjän yksitoistamiljoonaisen jiddisiä puhuvan juutalaisväestön, jonka uskonto pohjautui Talmudiin. Jiddis on kasaarien kieli, joka on ottanut kirjaimiston heprean kielestä ja paljon lainasanoja muista kielistä, etenkin saksasta. Termi ”juutalaissaksa” on väärä kuvaus jiddisistä, sillä vaikka jiddis sisältääkin lainasanoja saksasta, se ei ole germaaninen vaan turkkilainen kieli. Suuri osa kasaariväestöstä muutti Länsi-Eurooppaan ja Pohjois-Amerikkaan. Nämä ns. askenasim-juutalaiset polveutuvat suoraan kasaareista, ja ns. sefardijuutalaiset osittain Espanjaan muuttaneista kasaareista ja osittain Espanjaan muuttaneista Palestiinan juutalaisista. Historiallinen tosiasia on, että kasaareista polveutuu nykyään yli 90 % maailman juutalaisväestöstä. Lisäksi kasaarit ovat sulattaneet suurimman osan sefardijuutalaisista itseensä, joten luontevaa on puhua kasaareista, kun puhutaan siitä kansasta, joka käyttää itsestään ilmaisua ”juutalaiset”. Tässä tekstissä käytän ”kasaari” ja ”juutalainen” -sanoja synonyymeinä.



Tsaarinvalta oli uhka Venäjän kasaareille ja kasaarit olivat uhka tsaarinvallalle. Tsaarit eivät päästäneet kasaareita hallitsemaan kauppaa ja pankkitoimintaa, kuten kasaarit olivat tehneet monissa muissa maissa. Kasaareilla oli rajoitetut alueet, missä he saivat asua. Kasaarien ja muun väestön välillä oli jatkuvia kahnauksia, jotka johtuivat useimmiten siitä, että kasaarit taitavina keinottelijoina saivat haltuunsa venäläisten maatiloja ja lisäksi he raunioittivat monia tiloja häikäilemättömällä koronkiskonnalla. Usein puhkesi pogromeja – juutalaisvainoja - joissa kasaareja raa’asti surmattiin.
 

Yhteistyössä