Professori: Älykkyyserot selittävät Suomen ja Afrikan eron

  • Viestiketjun aloittaja Suomi eka Afrikka vika
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Olen miettinyt tätä paljon.

Lähdetään nyt vaikka siitä, että meillä on 12 kuukauden aikana ainoastaan 3 kuukautta aikaa tehdä ruoka (peruna, vilja, muut viljelystuotteet), joiden pitää riittää seuraavaan satokauteen asti. 3 kuukautta siksi, että muun ajan vuodesta on liian kylmää, on lunta tai maa on roudassa, että sinne mitään voitaisiin laittaa.

Afrikassa on sekä kuivia kausia että sadekausia. Käytännössä pohjavettä on joka puolella, mutta sitä "ei osata" noutaa sieltä, toisin sanoen ei osata rakentaa kaivoja.
(jos suomalaiselle sanoo, että tuossa on 10 metrin syvyydessä vettä, kaiva kuoppa ja nouda vesi sieltä, niin suomalainenhan menee ja kaivaa niin kauan että saa sitä vettä).

Jos länsimainen ihminen menee Afrikkaan, ihan minne vaan, rakentaan kylään kaivon, josta saisi puhdasta juomavettä, menee afrikkalainen kaatamaan sinne joko dieseliä tai kusemaan.

Seuraava ongelma: Suomessakin ON perheitä, joissa kaikki on haettu sossun kustannuksella. Toisin sanoen, parin sukupolven verran perheen jäsenet ovat tottuneet siihen, että kun menee sossulle itkemään, niin saa uuden sohvan. JA tämä on todistetusti toteen näytetty.

Afrikassa on kymmeniä sukupolvia, jotka ovat tottuneet siihen, että länsimaalainen tulee ja antaa säkin maissijauhoja, säkin suolaa, ruokaöljyä ja muita. Mikäs siinä. Pitää aina vähän vinkua, että ei ole, niin kyllä länsimaat tuovat apua. Siihen on totuttu, ei tiedetä mistään muusta. Koulutus on halveksuttavaa, mene naimisiin ja perusta perhe!

Muistuttaisin myös, että länsimainen teollisuus lähti käyntiin todenteolla 1800 -luvulla lähinnä siksi, että siirtomaat hakivat (ryöväsivät) Afrikasta kaikkea raaka-ainetta (rautaa, kuparia, kultaa jne.) jotka käytettiin sitten länsimaisen hyvinvointiyhteiskunnan perustaksi.

No, voitaneen kysyä, että miksi ne afrikkalaiset eivät myyneet em. raaka-aineita länsimaille. Ehkä he eivät tienneet niistä? Ryöväys jatkuu muuten tänäkin päivänä.

Kysynkin, jos afrikkalaiset olisivat tajunneet, millaiset luonnonvarat heillä on ja käyttäneet niitä hyväksi, voisiko asetelma olla toisin päin? Eli Afrikka olisi "sivistynyt yhteiskunta" ja Eurooppa taas ei?
 
vierailija
Siirtomaavallan aikaisista asioista en tiedä paljonkaan, mutta luultavasti olisi ihan toisin, jos maanomistusolot olisivat erilaiset? Nythän monissa maissa (Vietnamista tuli vasta ohjelma) täytyy kasvattaa vain sitä huonolaatuista kahvia, mistä tehdään pikakahvia maailmalle. Viljeliät eivät voi edes riisejään kasvattaa perheelleen, kun aika menee kahvipensaissa. Maanomistaja kyllä asui paremmassa talossa kuin muut, mutta vesiolosuhteet siellä on tietysti ihan erit. Ruokaa ei siis kasvata kukaan.

Nykyään meillä ei mikään kannusta edes rehua kasvattamaan omille eläimille, vaikka ohra ja ruis kasvaisivat ainakin napapiirille saakka todella hyvin! Tuossa on iso ongelma - tai no eihän sitä ongelmana haluta nähdä...:

http://www.migri.fi/medialle/tiedotteet/lehdistotiedotteet/lehdistotiedotteet/1/0/vastaanottokeskusten_terveyspalvelut_ostetaan_terveystalolta_ja_aavalta_37867

Mielenkiintoista, sairastuuko tuo porukka meidän ruokinnalla..:ninja:
 
vierailija
Älykkyyttä ei voi mitata samalla tavalla, sillä se miten kukin laji seviytyy kehittyy ympäristöön sopeutuvaan älykkyyteen.
Joten meitä ei vo verrata.
Kaikenlisäksi afrikassa on tehty sen verran erilaisia kokeita ettei voi kansaa yksinkertaisuudestaan syyttää.

Sitten on vielä se asia, ettei se älykkyyden mittailu todista maahanmuuton olevan se paska juttu. Ja sukupolvet kasvaa ja kehittyy ympäristön mukaan.

Suurin syy on siinä, että matut ovat kasvaneet aivopestyyn yhteisöön ja ympäristöön jossa ainoa tarkoitus on käyttää heitä sotakoneistonaan ja koirinaan. Tätähän he eivät kyseisen kasvupohjansa ja sukupolvensa alta kykene näkemään. Kyse on siitä mihin kasvaa.

Joten se siitä.
Tulee mieleen ne hullut kehitysyhteistyöohjelmat Darwinin painajainen ja esimerkiksi elokuva Uskollinen puutarhuri, joka voisi yhtä hyvin olla tottakin -tai siis osa siitä onkin totta! Mutta meillä systeemi itsessään on sellainen, että sama ihminen (Rihko) istuu päättäjän pallilla, esimerkiksi Turun yliopistossa, Terveystalossa ja Rehuraisiossa. On siinä systeemi, millä saadaan kulut minimoitua: poikkeusluvalla myrkytetään maat ja kansa sillä sapuskalla, mitä velkavankeudessa kituvat maanviljelijät joutuvat tuottamaan, vaikka ei ole varaa edes sähkölaskuun, kun rehuntuottajat tarvitsevat omansa!
http://www.utu.fi/fi/Ajankohtaista/Uutiset/Sivut/Turun-yliopistossa-aloitetaan-talouden-sopeuttamisohjelma-–-Turun-yliopisto-ei-irtisano-henkilöstöä.aspx
Ei tietenkään kannata irtisanoa porukkaa, joka saa aivopesun jälkeen myrkytkin tuottamaan asiakkaita sinne Terveystaloon, diagnostiikasta puhumattakaan?
Ja siinä oli siis kysymysmerkki perässä;-)
 
vierailija
Siirtomaavallan aikana Euroopan maat mm. Belgia, Italia, Britannia, Tanska, Ranska, Saksa jne. miehittivät / ottivat haltuunsa siirtomaita. Heimoja siirreltiin ja kansoja otettiin orjiksi. Perustettiin vaikkapa kaivostoimintaa, jossa orjat työskentelivät. Kaivostoiminnan tulokset taas rahdattiin Eurooppaan, joka mahdollisti teollisen kehittymisen. Afrikkalaisille ei toki jäänyt yhtään mitään.

Kun siirtomaavalta -aikakausi päättyi, jäljelle jäi hajotettuja kansoja, eksyneitä heimoja, vääriä rajoja, sekoitettuja uskontoja jne.
Edelleen.
Tänäkin päivänä.
 
vierailija
Niin, sellaista arvelin, mutta en tohdi sanoa, kun en ole varma asioista. Tästä dokumentista voi päätellä paljon myös: Darwin`s nightmere. Eihän siitä iloiseksi tule, mutta ne kalat tulee eurooppalaisten pöytiin: Niilinahventa. Vain ruodot jäävät paikallisille:cry:
 
Me emme puhuneet viisaudesta, vaan älykkyydestä. Se on määre, joka on mitattavissa. Se on myös universaalisti mitattavissa.
Älykkyys on loogisuutta, syy- seuraus suhteen ymmärtämistä ja matemaattisia kykyjä. Kaikki perustuu matematiikkaan.

Jos ihminen ei ole riittävän älykäs ottamaan vastaan ilmaista koulutusta ja viemään elämäänsä eteenpäin, ei hän vaan ole älykäs. Selkeästikkään ei ole otettu oppia ympäristöstä ja yhteiskunnasta, jossa eletään ja ymmärretty niitä mahdollisuuksia, joita se tuo.

Tarvitaan monta sukupolvea muuttamaan käsityksiä silloin, kun ympäristö ei sitä tue. Kun ympäristö tukee muutosta ja käsityskyvyn kasvamista, sen pitäisi tapahtua huomattavasti nopeammin.

Kun älylliset lahjat ovat hyvin kaukana toisistaan on yhteistyö mahdotonta.
Kokeileppa sinä yhteistyötä ydinfysiikan professorin kanssa ja koita pysyä kärryillä jossakin hänen projektissaan... Todennäköiseti teidän äo:n piste- ero on kuitenkin vain jotain 40-50 pisteen luokkaa, mikäli kuulut itse keskiveto suomalaiseen 120 pisteen porukkaan.
Jos älykkyys on syy-seuraus-suhteen ymmärtämistä ja älykkyys on kovin tavoiteltava ominaisuus ihmisessä niin miksi kaikki nämä "älykkäät" ihmiset ovat niitä joiden takia tuhoamme itsemme ja maapallon? Jos me älykkäät kansat ymmärtäisinmme syy-seuraus-suhteita niin esim saastuttaminen lopetettaisiin, järjetön lääkkeiden turha käyttö ym ym.

Eristyksissä elävät alkuperäiskansat ottavat luonnosta sen mitä tarvivat syödäkseen, eivät tuota kaatopaikkajätettä ja listaa voi jatkaa pitkään. Heiltä otetut näytteet todistaneet että esim suun terveyskin parempi kuin meillä.
On se hienoa että ollaan niin älykkäitä että hävitetään itsemme tältä pallolta.

Stephen Hawkin (ja monet muutkin) todennut että me "älykkäät" ihmiset olemme itsekkäitä emmekä osaa nähdä omaa napaa pidemmälle ja tuho on jo väistämätön. Antibiottien ja lääkeiden liikakäyttö todennäköisin joukkotuhon syy, ilmaston tuho lähes yhtä todennäköinen. Hawkin on fiksu mies.

Että onko se nyt niin hienoa olla älykäs olento?
 
vierailija
Niin, kun tässä systeemissä kukaan ei sahaa oksaa, jolla itsekin istuu eikä lypsävää lehmää kannata hävittää?
Tässä elokuvan Uskollinen puutarhuri musiikkia Afrikasta:
 
vierailija
Ongelmahan on se, että sukupolvet eivät näy kasvavan ja kehittyvän ympäristön mukaan. Ei toisessa, eikä kolmannessakaan polvessa.
Onhan tämä sellainen holhousyhteiskunta ollut ainakin niin kauan kuin itse muistan. Sentään muistan, mutta todellisuudessa muistamattomuus tuottaa paljon ja siksi ei juurikaan haluta edistää ihmisten muistia. Esimerkiksi alumiinia on lisäaineina lääkkeissäkin, vaikka sen on tiedetty aiheuttavan alzheimerin tautia! Ei niitä alumiinikattiloita turhaan hävitetty joskus 1970- luvulla! Sillloin tosin ei kukaan halunnut uskoa, minkälaista systeemiä meille on rakennettu - oikein ihmisen tekemä systeemi, isolla rahalla koostettu:
http://yle.fi/uutiset/kansainvaliset_sijoittajat_tahkoavat_rahaa_suomen_terveydenhoidossa/2291515
 
vierailija
alumiinikattiloista suoraan kansainvälisiin sijoittajiin. :cautious:
Ei, jäi mainitsematta patologit, joiden puutteesta kärsittiin jo silloin, mutta nythän lääkärit työllistyvät pankkeihin yms - uutisista olen lukenut senkin. Mutta miksi lääkkeissä yhä sallitaan alumiinihydroksidia, vaikka juuri sillä saadaan aiheutettua allergioita mille vaan aineelle? Asiasta oli dokumentti kauan sitten, mutta niin vaan näinkin monessa valmisteessa sitä on! Hölmöläisten hommaa?
 
Ei, jäi mainitsematta patologit, joiden puutteesta kärsittiin jo silloin, mutta nythän lääkärit työllistyvät pankkeihin yms - uutisista olen lukenut senkin. Mutta miksi lääkkeissä yhä sallitaan alumiinihydroksidia, vaikka juuri sillä saadaan aiheutettua allergioita mille vaan aineelle? Asiasta oli dokumentti kauan sitten, mutta niin vaan näinkin monessa valmisteessa sitä on! Hölmöläisten hommaa?
mitäs ajattelet ihan omin sanoin ja ajatuksin ilman linkkejä ?
 
vierailija
alumiinikattiloista suoraan kansainvälisiin sijoittajiin. :cautious:
Aijoo, nythän vasta hoksasin, et aikansa kun se koira, jolle tarjosin alumiinikattiloissa ruokaa, jonka keitinkin sille siinä, se hyökkäsi ihan ilman syytä mun ranteeseen, kun olin marjoja poimimassa. Se ei ollut meidän koira, mutta sai lähteä saman tien sukuloimaan. En pelkää koiria silti, mutta ehkäpa sille joku vika tuli päähän niistä kipoista liuenneesta alumiinista. Siitäkin muuan tyyppi (kuollut jo, kun sai diabeteslääkkeestä haimasyövän) tuli vaatimaan niitä kattiloita, mitkä omin luvin olin ottanut koiran käyttöön:LOL:
No, patologit ovat kuitenkin löytäneet sitä alumiinia just alzheimer-potilaiden aivoista ja ihmetelleet, miten sitä sieltä sais pois. Ja kirurgeitahan ei kannata työttömänä pitää ansiosidonnaisella?

Löytyi linkkikin, jonka takana olevaa artikkelia en vielä ole lukenut kokonaan, mutta onhan tuostakin jo kauan aikaa:
http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/20997-alzheimerin-puhkeamista-voi-siirtaa
 
vierailija
Täytyykin heti jatkaa tuohon, ettei missään tapauksessa kannata aloittaa statiinien syömistä - mutta aina löytyy töitä niille tutkijoille, jotka ovat valmiita etsimään uusia käyttöaiheita jollekin valmisteelle - sehän on nähty kauan sitten! Tuo kaikki kuitenkin perustuu siihen riskillä pelotteluun, millä terveet ihmiset saadaan syömään valmisteita, joista heille TERVEILLE tuli jalkakipuja ym niin, ettei voinut nukkua, ei kävellä, ei liikkua! Kukaan ei kiellä nbiiden käyttöä, kunhan saadaan SE pelko pois! No, siihen on tyrkyllä lisää valmisteita, joten TUOTTO on taattu!
http://www.neurologiisverige.se/wp-content/uploads/2015/04/Alzheimer.pdf
Ei siis kannata tuhlata aikaa noihin linkkeihin. Statiinien kelakorvaus pitäisi ehdottomasti poistaa - kuka sen muuten sinne ikinä sai lobatuksi?
Hiiretkin sairastuvat viljojen mykotoksiineista - miksi ei ihminenekin? Mut siitä mulla onkin omilla sivuilla vanhaa juttua,...
 
9mmmm
Täytyykin heti jatkaa tuohon, ettei missään tapauksessa kannata aloittaa statiinien syömistä - mutta aina löytyy töitä niille tutkijoille, jotka ovat valmiita etsimään uusia käyttöaiheita jollekin valmisteelle - sehän on nähty kauan sitten! Tuo kaikki kuitenkin perustuu siihen riskillä pelotteluun, millä terveet ihmiset saadaan syömään valmisteita, joista heille TERVEILLE tuli jalkakipuja ym niin, ettei voinut nukkua, ei kävellä, ei liikkua! Kukaan ei kiellä nbiiden käyttöä, kunhan saadaan SE pelko pois! No, siihen on tyrkyllä lisää valmisteita, joten TUOTTO on taattu!
http://www.neurologiisverige.se/wp-content/uploads/2015/04/Alzheimer.pdf
Ei siis kannata tuhlata aikaa noihin linkkeihin. Statiinien kelakorvaus pitäisi ehdottomasti poistaa - kuka sen muuten sinne ikinä sai lobatuksi?
Hiiretkin sairastuvat viljojen mykotoksiineista - miksi ei ihminenekin? Mut siitä mulla onkin omilla sivuilla vanhaa juttua,...
esim kannabis öljy voisi olla yksi ratkaisu moniin sairauksiin ja mitä niistä variaatioista lukenut. se vaan on nii nettä kun sillä ei saa niin paljoo rahaa kuin nuilla pillereillä ja muilla niin se on vähän niinku jäänny hoidon muodossa vähemmälle pikku hiljalleen ollaan siinäkin heräämässä kun on luettu tuloksia ja jotkut niistä on ollut erittäinkin positiivisiä .
lisäksi hampun siemen on maailman ravintorikkain siemen ennen pellavia ja sun muita. löytyy vaikka mitä omegaa ja d ja v kok nimien litania
 
"Ulkomaiset pääomasijoittajat ovat löytäneet Suomesta kultakaivoksen.
Suomen terveysmarkkinoita jakaa keskenään kolme kansainvälistä jättiä:
Terveystalo, MedOne ja Mehiläinen."

Eikö tämä jo ollut täällä mainittu?
mä kysyin jotain ihan muuta mutta sun alumiinin kyllästämät aivot eivät kykene itsenäiseen ajattelun ja vastaamiseen.
 
vierailija
mä kysyin jotain ihan muuta mutta sun alumiinin kyllästämät aivot eivät kykene itsenäiseen ajattelun ja vastaamiseen.
Olen allerginen alumiinille, en voi käyttää sitä sisltäviä valmisteita ollenkaan. Närästyslääkkeissä niitä onkin paljon, mutta kertaakaan en ole kokeillut. Minua närästää myös teollinen C-vitamiini/askorbiinihappo ja sitruunahappo, mutta eipä siitä suostunut neuvontapuhelin Piltillä kertomaan, mitä käyttävät. Ihan pahaa tekee, kuinka moni niitä onkaan käyttänyt - kun myös migreenilääkkeitä, jotka mulle on määrätty 4 kertaa, mutta mitä en koskaan hakenut apteekista, En käytä siis mitään valmisteita, en edes vitamiineja.

Mutta mitähän nappuloita ne jakavat nyt noille maahantulleille, tietääkö kukaan?
 
Jos älykkyys on syy-seuraus-suhteen ymmärtämistä ja älykkyys on kovin tavoiteltava ominaisuus ihmisessä niin miksi kaikki nämä "älykkäät" ihmiset ovat niitä joiden takia tuhoamme itsemme ja maapallon? Jos me älykkäät kansat ymmärtäisinmme syy-seuraus-suhteita niin esim saastuttaminen lopetettaisiin, järjetön lääkkeiden turha käyttö ym ym.

Eristyksissä elävät alkuperäiskansat ottavat luonnosta sen mitä tarvivat syödäkseen, eivät tuota kaatopaikkajätettä ja listaa voi jatkaa pitkään. Heiltä otetut näytteet todistaneet että esim suun terveyskin parempi kuin meillä.
On se hienoa että ollaan niin älykkäitä että hävitetään itsemme tältä pallolta.

Stephen Hawkin (ja monet muutkin) todennut että me "älykkäät" ihmiset olemme itsekkäitä emmekä osaa nähdä omaa napaa pidemmälle ja tuho on jo väistämätön. Antibiottien ja lääkeiden liikakäyttö todennäköisin joukkotuhon syy, ilmaston tuho lähes yhtä todennäköinen. Hawkin on fiksu mies.

Että onko se nyt niin hienoa olla älykäs olento?
Älykkyydestä huolimatta olemme vain ihmisiä.
Se ei siltikään tarkoita sitä, ettäkö alkuperäiskansojen ihmiset olisivat välttämättä älykkäämpiä, kuin me länsimaalaiset. Se, että heillä ei ole kulutusyhteiskuntaa ei kerro siitä, miten he toimisivat, jos heillä sellainen olisi.
 
Älykkyydestä huolimatta olemme vain ihmisiä.
Se ei siltikään tarkoita sitä, ettäkö alkuperäiskansojen ihmiset olisivat välttämättä älykkäämpiä, kuin me länsimaalaiset. Se, että heillä ei ole kulutusyhteiskuntaa ei kerro siitä, miten he toimisivat, jos heillä sellainen olisi.
Tottahan tuo on periaatteessa. Heillehän on kuitenkin tarjottu elektroniikkaa, vaatteita, lääkkeitä ym, mutta he ovat kieltäytyneet koska haluavat elää luonnon kanssa tasapainossa. Ja mielestäni se tekee heistä omalla tavallaan fiksuja vaikka eivät äo-testeissä varmasti pärjäiskään. Surullista että meidän älykkäiden ihmisten takia heidänkin elämänsä tulee päättymään.

Pointtina nyt lähinnä oli että kun älykkäät ihmiset ovat ne joiden takia ihmisten olemassaolo tulee olemaan kärpäsen kakan mittainen universumin olemassaolon mittakaavassa niin onko se nyt niin hienoa ylpeillä sillä kuinka me ollaan älykkäämpiä kun nuo afrikkalaiset/ etelä-amerikan alkuperäiskansat? Ihminen on ainut laji joka on niin tyhmä että tuhoaa sekä itsensä, että muut eläinlajit sukupuuttoon.
 

Yhteistyössä