The ketju

Status
Viestiketju on suljettu.
Huomenta/ aamupäivänä/ päivää :)
Huoh milloinkaan ton typyn haava paranee. On ollu jotain 1.5 viikkoa. Eläinlääkäri käski puhdistaa ja seurata alkaako patti laskemaan. On laskenut mutta kissa raapii ruven irti ja sitten vuotaa taas vähän verta. ;) Pitää ensi viikolla kai taas soittaa eläinläärille.
 
Kisuilla on lisää ruokaa ja vitamiinia ja raakaruokaa ja patee/ mousse kypsyy. :D primassakin tuli käytyää.
Annoin koiruudelle napuroiden kanssa paistettua naudanlihaa (vähän suolaa ei muuta mukana) niinei kelpaa. Raakana pitäis antaa naudanpaistit kele. Eilen kun tein tuon ruuan niin annoin raakaa naudansisäpaistia niin kelpas tosi hyvin, sais syyvä vain nuita napuroitakin että saa kaikki vitamiinit yms.
 
Annoin koiruudelle napuroiden kanssa paistettua naudanlihaa (vähän suolaa ei muuta mukana) niinei kelpaa. Raakana pitäis antaa naudanpaistit kele. Eilen kun tein tuon ruuan niin annoin raakaa naudansisäpaistia niin kelpas tosi hyvin, sais syyvä vain nuita napuroitakin että saa kaikki vitamiinit yms.
Harmi ettei kelvannut. Näille kateille kelpaa sekä raakana että kypsänä. Vähän nuokin syö nappuloita.
 
Torkuttu ja kerrankin heräsin suht terävänä!

Pitäis pohtiaa, miten kypsentää pari pienehköä kirjolohta.
Fileiksi ja sitten pannulla värit pintaan,voin kanssa tietenkin. Ei aina tartte keksiä ihmeellisiä reseptejä. Jos taas on aivan pakko tehdä jotain muuta niistä niih bouillabaisse sit, tosin kirjolohi ei ole oikein hyvä kala siihen ja ois hyvä jos ois pari-kolme eri kalaa siinä ainakin.

No paistat sen suolakuoressa? Teet lohikukon? Loihdit thaikeiton niistä kunhan paloittelet jne ruodot pois, tyyliin tom kha gai paitsi kanan tilalla kirjolohta.
 
Fileiksi ja sitten pannulla värit pintaan,voin kanssa tietenkin. Ei aina tartte keksiä ihmeellisiä reseptejä. Jos taas on aivan pakko tehdä jotain muuta niistä niih bouillabaisse sit, tosin kirjolohi ei ole oikein hyvä kala siihen ja ois hyvä jos ois pari-kolme eri kalaa siinä ainakin.

No paistat sen suolakuoressa? Teet lohikukon? Loihdit thaikeiton niistä kunhan paloittelet jne ruodot pois, tyyliin tom kha gai paitsi kanan tilalla kirjolohta.
Ne, niit on kaksi. Siksi siis uuni tai savustus ovat vaihoehtolistalla.

Viimeksi tein yhdestä fileestä thai-tyylistä. Pintaan chiliä, valkosipulia, inkivääriä ja mustia seesaminsiemeniä, tuli herkkua.
 
Noh, fileisiin pannulla väri ja uuniin 80c asteeseen että sisälämpötila kohoaa 50 mutta ei yli. Suola voi olla ainoa mauste, kastikkeella (haluamallasi) teet lisää makuja.
Kamalan monimutkaista. :D Taidan tunkea ne noinaan uuniin ellei mies innostu savustamaa. Ja meillä tykätään kypsästä kalasta ellei ole kyse graavista. Puistatellaan kimpassa noita ruoka-ohjelmia missä lohi jätetään keskeltä "roseeksi".
Jännä, miten erilisia makumieltymyksiä voi yhdessäkin raaka-aineessa olla. Meillä mies tykkää kunnolla savustetusta runsaalla pippurilla. Mun mielestä pippuri ei kalaan edes kuulu ja liika savunmaku etoo. Mä voisin kuorruttaa loheni sitruunalla ja tillillä mut mies taas ei siedä oikein kumpaakaan. Ja sit vielä noi lapset... yksi rykkäisi chilistä, toinen homejuustosta, kolmas pelkästä suolasta ja voih...
 
Kamalan monimutkaista. :D Taidan tunkea ne noinaan uuniin ellei mies innostu savustamaa. Ja meillä tykätään kypsästä kalasta ellei ole kyse graavista. Puistatellaan kimpassa noita ruoka-ohjelmia missä lohi jätetään keskeltä "roseeksi".
Jännä, miten erilisia makumieltymyksiä voi yhdessäkin raaka-aineessa olla. Meillä mies tykkää kunnolla savustetusta runsaalla pippurilla. Mun mielestä pippuri ei kalaan edes kuulu ja liika savunmaku etoo. Mä voisin kuorruttaa loheni sitruunalla ja tillillä mut mies taas ei siedä oikein kumpaakaan. Ja sit vielä noi lapset... yksi rykkäisi chilistä, toinen homejuustosta, kolmas pelkästä suolasta ja voih...
Tehkää uunissa silleen paloina että jokainen saa sellaisen kuin haluaa, siis maustaa itse. Mukavaa yhdessäoloakin yhdessä kokkaaminen.
 
  • Tykkää
Reactions: Kais ja -tibis
Status
Viestiketju on suljettu.

Yhteistyössä