kuinka moni tykkää kalakukosta

sannisanni
mä bongasin tänään kaupassa kalatiskissä myynnissä pellillä levynä tehtyä kalakukkoa..en ostanut mut näytti hyvältä, ja taidan sellaista joku pv testata
Meillä Kainuussa tehdään kalakukko avokukkona eli kalat ladotaan siihen päälle ja käännetään vain vähän sitä reunaa siihen päälle. Lanttukukko ja pottukukko tehdään umpikukkona. Kannattaa kokeilla, voin kertoa että on hyvää, varsinkin lohikukko :)
 
Tehdään ruistakina juuresta. Painellaan pohja sopivan paksuiseksi. Täytetään millä halutaan. Kunnon läskiä päällimmäiseksi ja taikinanreunat käännetään päälle. Käytetään niin kuumassa uunissa kuin vain saa. Otetaan pois kun on saanu väriä. Voidellaan, kääritään märkään voipaperiin ja foliota paljon päälle. Uuninlämpö 100 asteeseen ja annetaan olla vähintään kuusituntia. Kääritään pyyhkeisiin ja annetaan tekeytyä. Syöntiin aitoa voita kylkeen.
Noin lyhyesti.
 

Yhteistyössä