vierailija
Kasvatatko paljon itse?Kannattaa kasvattaa itse luomuna kaikki, mitä pystyy, jopa ostomullassa, kunhan se on luomua.
Luomutuotteet pilataan luomusokerilla. Meillä oli ennen mehiläispesä, joka tietysti oli luomua, mut nykyään ostetaan sitä luomuhunajaa - ja paljon menee, kun sokeripussi on kaapissakin kielletty
Kaupan luomuperunat on ok, jos niissä ei ole yhtään vihreää, mut jos on, ei saa syödä edes sitä toista puolta potusta, koska siinä on solaniinia.
Sellainen luomutuote, missä on karrageenikermaa tai jotain hiivauutetta, jää hyllyyn, vaikka sais ilmaiseksi. Niistä tulee kipeeksi.
Luomuvoi pitää ostaa Lidl`stä, koska muissa on niin kamalasti suolaa, ettei ole järkeä kerätä nahkoihinsa nestettä niin paljon... Ja ainakin yhdessä luomuvoissa on soodaakin
Toki luomuvoin pystyy kirnuamaan itsekin, mut sitä en ole vielä tehnyt.
Joku ihmekummajuttu on esim rahkoissa, kun saksalainen Adenscher- niminen rahka ei tee minkäänlaista vaivaa, mut melkein kaikki kotimainen tekee. Enpä tiedä, miksi noin on, mut sitäkin saa kaupasta, jos pyytää kauppiasta tilaamaan.
Kauheen monet tykkäävät kookosmaidosta, mutta siinä luomuversiossa on karrageenia, josta tulee kipeeksi. Yksi tuttu - toipumassa syövästä - oli ihastunut sellaiseen, eikä tosiaan tullut mieleenkään, et se ei olis hyväksi. No, sentään se täytyy merkata tuoteselosteisiin, mut eipä tartte oluisiin, jotka kirkastetaan sen avulla Valmistajan mukaan sitä ei siihen tuotteeseen jää ja siksi ei tarvi merkata pakkauskeen. Mut saksalaiset oluet on sellaisia, missä ei saa olla mitään muuta kuin ohramallasta ja vettä - oli sitten luomua tai ei. Das Echte Hell (patenttikorkillinen) ei ole luomua, mut ---no, en mainosta, mutta sen eron huomaa heti, mitä on. Tai sitten syy on askorbiinihapossa, jota myös on monissa luomutuotteissa, jauhoissa ym ollut ja ne närästää niin, ettei voi nukkuakaan. No, kaikki on itse pitänyt kokea eikä noista voi valittaa eviraankaan, kun puhelutkin palaa aina sinne keskukseen
Mites lihatuotteet, mitä suosit?