Anteeksi, mutta mikä on ongelma?

  • Viestiketjun aloittaja .....
  • Ensimmäinen viesti
"..."
No onhan se niin. Parin tonnin kk-tuloilla muutaman satasen sakot tuntuvat järkyttäviltä, joten ihan oikeudenmukaista, että isommista tuloista menee suhteessa saman verran. Jollain kymppitonnien kk-tuloilla muutaman satasen sakot eivät tuntuisi missään, joten huoletta voisi huristella ohi köyhempien.
 
nohhh
[QUOTE="...";30692638]No onhan se niin. Parin tonnin kk-tuloilla muutaman satasen sakot tuntuvat järkyttäviltä, joten ihan oikeudenmukaista, että isommista tuloista menee suhteessa saman verran. Jollain kymppitonnien kk-tuloilla muutaman satasen sakot eivät tuntuisi missään, joten huoletta voisi huristella ohi köyhempien.[/QUOTE]

No juuri näin. Tuossa tulisi se efekti nopeasti, että laki ei koske hyvätuloisia tai rikkaita. Niinkuin rahalla voisi ostaa itsensä lain ulkopuolelle, kun ei se pari satkua tuntuisi yhtään missään.

Eli ihan oikein meni ja typerää lähteä tuollaista vinkumaan lehtiin.
 
.vieras.
Ei minusta ainakaan kuulostanut. Miten maidon ostamista voi verrata lain rikkomiseen ja esim. tässä tapauksessa sitä kautta muiden turvallisuuden vaarantamiseen? :O
Minä puhun sakotusjärjestelmän järjettömyydestä. Ilmeisesti sinua nyppii enemmän rikkaan mahdollisuus "ostaa oikeus lainrikkomiseen" enemmän kuin se, että se yksinhuoltaja joka kitkuttelee parin satasen sakon kanssa on ihan yhtä lailla turvallisuuden vaarantaja.
 

Yhteistyössä