kysyy
Tuleeko laboratoriotulokset? Mitä sinne tulee? Sähköiset reseptit näyttävät olevan reseptipuolella.
Mitä muuta?
Mitä muuta?
Vanhoja tietoja sinne ei lisätä, eli vain tulevaisuuden potilastiedot, kunhan terv.huollon yksikkö on liittynyt kanta-arkistoon.Siis tuleeko sinne näkymään aivan kaikki mitä nykyään lukee siinä kansiossa? Siis siitä lähtien kun olet syntynyt?
Itse haluaisin lukea oman synnytyskertomukseni, mutta en ole sitä sairaalassaollessa tajunnut kysyä. Olisi myös kiva lukea omista lapsuudenaikaisista lääkärikäynneistä, tuleeko nämä lukemaan siellä? Vai tallentuuko sinne vain tulevaisuuden jutut?
Olen tämän kansioni saanut lukea kun olin itse synnyttämässä. Se siis alkoi synnytyskertomuksella. Minusta oli hyvin outoa että se tuotiin minulle oman lapseni kansion kanssa samaan aikaan luettavaksi, mikähän siinä on edes ollut ideana?Vanhoja tietoja sinne ei lisätä, eli vain tulevaisuuden potilastiedot, kunhan terv.huollon yksikkö on liittynyt kanta-arkistoon.
Synnytyskertomustasi pitää muistaakseni pyytää niin, että äitisi lähettää pyynnön siihen sairaalaan/synnytyslaitokseen, jossa olet syntynyt. Lapsuutesi potilastiedot voit pyytää itse.
Tiedostoon jää lokitiedot, kuka on tietoja katsellut ja milloin, eli henkilö saa kyllä halutesaan selville jos joku muu on nuuskinut omia tietoja.Tästä saadaan tulevaisuudessa monta kiintoisaa perheneuvottelua. Vaimo nuuskii miehen potilastietoja ja huomaa, että tältä on hoidettu sukupuolitauti vaimon ollessa lasten kanssa mökillä. Tai vaimo on tehnyt abortin miehen ulkomaankomennuksen aikana, mikä asia paljastuu viisi vuotta myöhemmin, kun mies sairaan vaimon pyynnöstä tarkistaa hänen reseptitietojaan...
Aika harvalla on ne pankin tunnusluvut missään henkilökohtaisessa kassakaapissa.
..jos Jukka menee vaimonsa Sannan verkkopankkitunnuksilla katsomaan Sannan tietoja, lokiin jää merkint, että Sanna on katsonut omia tietojaan. Tosin Sanna tuosta arvannee, että kyseessä onkin ollut Jukka.Alkuperäinen kirjoittaja hoitaja-äiti;30406137:Tiedostoon jää lokitiedot, kuka on tietoja katsellut ja milloin, eli henkilö saa kyllä halutesaan selville jos joku muu on nuuskinut omia tietoja.
Osastoilla on eri käytännöt kuin sairaalan arkistolla. Arkisto tarvitsee yksilöidyn pyynnön/suostumuksen sinulta, että he yleensä saavat katsoa papereihisi lokimerkintöjen vuoksi. Aina tarvitaan syy siihen, miksi potilaan tietoja katsellaan/käsitellään. Tämä liittyy hoitosuhteeseen, osastolla se on voimassa, kun olet siellä potilaana, arkistossa ei voi koskaan olla hoitosuhdetta ja siksi potilaan lupa (se pyyntösi kattaa tämän) on tärkeä noita papereita käsiteltäessä. Ja yleensä paperit vieläkin ovat osastolla, kun potilas siellä on, vaikka on myös sähköiset sairauskertomukset olemassa, jolloin nivaska on helppo antaa potilaalle luettavaksi. Voit myös tiedustella arkistosta mahdollisuutta käydä lukemassa potilaskansiosi siellä (yleensä vaatii ajanvarauksen). Tai sitten lähettää pyynnön kopioista arkistoon, jolloin ei tarvitse vaivautua paikalle. Mutta ota pyyntöön myös äitisi allekirjoitus, että saat oman syntymäkertomuksesi lukea, etteivät evää tätä, koska toisten potilastietoja ei saa lukea (omat huollettavat, alaikäiset lapset tästä poikkeus).Alkuperäinen kirjoittaja tuo sama kyselijä;30405775:Olen tämän kansioni saanut lukea kun olin itse synnyttämässä. Se siis alkoi synnytyskertomuksella. Minusta oli hyvin outoa että se tuotiin minulle oman lapseni kansion kanssa samaan aikaan luettavaksi, mikähän siinä on edes ollut ideana?
Haluaisin lukea sen uudelleen, koska olin meinannut kuolla synnytyksessä ja tahtoisin lukea tämän uudelleen muutaman asian tarkistaakseni. Oli muuten mukava lukea tuollaista juuri synnyttäneenä
Onko sulla tietoa, liittyykö suostumus/kielto yhteen palvelutapahtumaan vai yhteen dokumenttiin? Voiko siis antaa suostumuksensa saman käynnin labroihin ja kahteen reseptiin, mutta kiellon em käynnin rtg-tutkimuksiin sekä yhteen reseptiin? Vai koskeeko suostumus/kielto kaikkea em käyntiin liittyvää?Kirjoitettiinko sulle e-resepti? Silloin se säilyy Omakannassa 2,5 vuotta, mutta voit toki tuolle ajalle laittaa kiellon, ettei sun tietoja pääse kukaan katselemaan, paitsi sinä itse tietenkin. Pyydä jatkossa paperireseptillä/puhelinreseptillä/faksireseptillä (niin kauan kuin onnistuu, jossain vaiheessa nämä tai ainakin osa niitä poistuu käytöstä) sellaisten lääkkeiden reseptit, joita et halua välttämättä muiden näkevän. Eli suostumuksesi/kieltosi määrittää sen, saako tietojasi katsella.
Vaikea voi olla miehen todistaa että hän itse ei ole kyseisän aikana käyttänyt omia pakkitunnuksiaa vaan niitä on käyttänyt hänen vaimonsa (luvatta).Alkuperäinen kirjoittaja hoitaja-äiti;30406137:Tiedostoon jää lokitiedot, kuka on tietoja katsellut ja milloin, eli henkilö saa kyllä halutesaan selville jos joku muu on nuuskinut omia tietoja.