Jaa- a. Reservin koko on viime vuosina tiputettu n. 350.000:een. Tarkoittaa, et kaikille asevelvollisille ei o reservissä käyttöä. Ei o käyttöä enää meikäläisellekään, kun ne panssarit joiden kans tuli leikittyä on jo romutettu.
Toisekseen, perinteisesti vaik poliisikouluun on vaadittu vähintään aliupseerikoulutus. Tarkoittaa sitä, et maanpuolustuksen kannalta tälläkin hetkellä n. 10.000 koulutettua upseeria ja aliupseeria on poissa puolustusvoimien riveistä.
Kolmanneks, jos joku lukee ittensä vaik lääkäriksi, niin liekö suurta järkeä vaatia asepalvelusta? Kun ei oikein o järkeä laittaa lekuria rynkyn kanssa poteroon.
En mä yhtään ihmettele jos joku toteaa, et touhussa ei hänen kannaltaan ole järkeä.
Kyllä ihan kaikille miehille on tarve jos sota oikeasti syttyisi. Wikipedian mukaan Venäjän armeijassa on 2 845 000 miestä, 21 820 panssarivaunua, 1 700 helikopteria jne. On varmasti totta ettei heti ensimmäisenä rintaman kärkeen laitettaisi sivareita, mutta jossain vaiheessa kyllä.
Poliisin tai minkä tahansa työantajan paveluksessa olevat henkilöt ovat kaikki mukana sodan ajan toimissa. Varmasti poliisi voi toimia poliisina ja lääkäri lääkärinä, mutta kaikki sodan ajan hallituksen alaisuudessa. Ei sota-ajan toimiin osallistuminen ole sama asia, kuin juosta ase kädessä vallihaudoissa. Nykyisin varmasti osa IT-ammattilaisistakin tulisi toimimaan tietokoneen äärellä sähköisen sodankäynnin tehtävissä.
Lääkäri vaikka toimiikin lääkintätehtävissä sodan aikana, ei poissulje sitä etteikö asevelvollisuudesta olisi hyötyä. Sodan-ajan lääkärinä toimiminen kun kuitenkin on hyvin erilaista, kuin päivystää normaalina arki-iltana Meilahdessa.
Koska kaikki tahdosta riippumatta tulisivat toimimaan sodan aikana sodan ajan tilanteessa, ei puolustusvoimien koulutusta voi pitää merkityksettöminä. Puolustustusvoimat ei ole sama asia kuin hyökkäävät merijalkaväen joukot vaikka Afganistanissa. Osa maanpuolustusta oli aikoinaan myös Lotta Svärd -toiminta. Toiminnot jaetaan sodan aikana koko kansalle. Osa on rintamalla ja osa pitää lapsista huolta rintaman takana. Tehtäviä ei kuitenkaan jaeta sen perusteella mitä kukainenkin tykkää tehdä. Se ei ole valinnanvaihtoehto jäädä hoitamaan vanhuksia, jos miesvoimaa tarvitaan rajalle. Sillä tuolla logiikalla kohta ei olisi enää mitä hoitaa, kun rintamalla hävitään.
Itse suoritin asepalveluksen vapaaehtoisena naisena, koska koen että minulla olisi kriisitilanteessa enemmän annettavaa rajalla kuin kotopuolessa. Silti osaani en minäkään saa valita, vaan voin hyvin tulla määrätyksi pois etulinjasta.
Särähtää muutenkin korvaan tuo sanomasi: "et tuohussa ei
hänen kannaltaan ole järkeä." Ei maanpuolustusta kouluteta siksi, että siitä olisi yksilölle itselleen ensisijaisesti jotain järkeä. Maanpuolustusta koulutetaan Suomen maan ja kansan kannalta järkevästi.