Ruokahaaste vko 38

Aiheena kaali.

Ruokahaasteen säännöt:
- kokkaa ja kuvaa (tekijä saa olla kuka tahansa samassa taloudessa asuva)
- kuva ja resepti sunnuntaina klo 19.45 mennessä
- äänestys alkaa sunnuntaisin 19.45 jälkeen ja kestää vuorokauden
- eniten ääniä saanut valitsee uuden raaka-aineen/aiheen
- nahistelijat eivät pääse äänestykseen
- jos uuden aiheen antanut ei pääse tekemään sunnuntaina äänestystä niin hän ilmoittaa siitä etukäteen ja joku muu tekee äänestyksen

Menneet haasteet:
vko 2 kana
vko 3 halpa liha
vko 4 makkara
vko 5 pinaatti
vko 6 pihvi
vko 7 keitto
vko 8 pikkulämpimät
vko 9 oranssi
vko 10 kala
vko 11 ylijääneet ruoka-aineet
vko 12 aamupala
vko 13 maksa
vko 14 herneet/pavut
vko 15 suklaa
vko 16 pääsiäinen
vko 17 grillattu ruoka
vko 18 vappu
vko 19 äitienpäivä
vko 20 eväs/eväät
vko 21 maitorahka
vko 22 peruna
vko 23 sienet
vko 24 hampurilainen
vko 25 finedining palstatyyliin
vko 26 kastike
vko 27 salaatti
vko 28 mansikka
vko 29 feta ja fetantyyppiset juustot
vko 30 mustikka
vko 31 kesäkurpitsa
vko 32 Yhdysvaltalainen keittiö
vko 33 Pikaruokaa palstatyyliin
vko 34 italialainen keittiö
vko 35 kasvisruoka
vko 36 leivotaan!
vko 37 riisi


(Pahoittelut myöhästyneestä haasteesta)
 
Tänään teinkin sopivasti kaalipiirakkaa.


Pohja:
125 g voita
125 g rahkaa
2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta

Sekoita huoneenlämpöinen voi rahkan kanssa, lisää keskenään sekoitetut kuiva-aineet. Sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina suorakaiteen muotoiseksi ja kääri kelmun sisään. Anna kovettua jääkaapissa noin tunnin verran.

Täyte:
500 g kaalia suikaleina
iso porkkana paloiteltuna
(sipulia suikaleina)
1 rkl ruokaöljyä
1 rkl tummaa siirappia
1 dl puuroriisiä keitettynä
½ tl suolaa
½ rkl meiramia
50 g mustapippurituorejuustoa tms.

Kuullota kaali, porkkana ja sipuli öljyssä. Lisää siirappi, riisi, mausteet ja tuorejuusto. Anna hautua hetki ja siirrä täyte jäähtymään.

Jaa taikina kahteen osaan ja kauli ohuiksi suorakaiteen muotoisiksi levyiksi jauhotetun leivinpaperin päällä. Laita täyte toisen levyn päälle ja käännä taikinan reunoja hieman täytteen päälle. Kumoa toinen taikinalevy kanneksi ja taittele sen reunat piirakan alle.

Voitele munalla ja paista 200 asteessa 30 minuuttia uunin alatasolla.
 
Kaalikeitto:



Kaalia
Porsaan kasleria
ylikypsää palvikylkeä
pekonia
palsternakka
mukulaselleri
sipuli
öljyä
lihaliemikuutio
oreganoa
salviaa
meiramia
paprikaa
suolakurkkua
smetanaa
mustapippuria


Ruskista liha, laita veden kanssa kattilaan ja anna porissa hiljokseen tunnin, lisää palsternakka ja mukulaselleri tässä vaiheessa.
Paista osa kaalista paistinpannulla että saa väriä, kippaa kaalit kattilaan, lisäile välissä vettä jos on tarpeen. Kuullota sipulit öljyssä ja laita kattilaan. Lisää mausteet, anna kiehua hiljalleen vielä .5-1h.

Paista pekonit rapeaksi pannulla. Kauho lautaselle keittoa, lisää pekonisiivut päälle sekä lusikallinen smetanaa jonka päälle mustapippuria ja hienonnettua paprikaa.
 
  • Tykkää
Reactions: Ciervo ja Namppis88

Yhteistyössä