Raiskauksesta ilmoittaminen

  • Viestiketjun aloittaja "neuvoton"
  • Ensimmäinen viesti
"neuvoton"
En tiedä onko tästä mitään apua, mutten tiedä mistä muualtakaan kysyisin.
Naapuri raiskasi minut ja pelkään rikosilmoituksen tekemistä, koska en tiedä sen jälkeisestä etenemisestä mitään. Osaako kukaan sanoa, miten nopeasti poliisi asiaan reagoi ja mitä ylipäätään tekee? Jos he vain pyytävät kuulusteluihin ja asia on sillä selvä ennen mahdollista tuomiota, niin se mieshän on oven takana heti kun saa kuulla asiasta. Pitäisikö tässä nyt sitten piileksiä sisällä niin kauan, että jotain konkreettista tapahtuu, vai miten nämä jutut oikein hoidetaan?
 
miksi pelätä
Tottakai teet ilmoituksen. Tietenkään miestä ei heti voida viedä vankilaan, mutta miksi pelkäät, että hän olisi oven takana? Sinä olet joutunut rikoksen uhriksi, tietenkin sinä teet rikosilmoituksen, ei sinun tarvitse hänen reaktiotaan pelätä. Jos hän tulee sinua uhkailemaan tms., sekin on laitonta ja sitten ilmoitat nekin poliisille ja mies saa kovemman rangaistuksen. Olethan muistanut käydä lääkärissä, jotta poliisit saavat todisteet, jos et niin mene heti, lääkärikin varmasti auttaa sinua eteenpäin. Voimia toipumiseen!
 
Tärkeintä tosiaan on mennä heti ensimmäiseksi lääkäriin, silloin on todisteet.
Mitä enemmän aikaa kuluu, sitä vaikeampaa asian todistaminen ja eteenpäin vieminen on ja lisäksi lääkäri auttaa sinua asian eteenpäin viemisessä. Saat juuri oikeat tiedot mihin ottaa omassa kunnassasi yhteyttä. Jos olet ihan lukossa, soita hätänumeroon, he lähettävät jonkun hakemaan sinut lääkäriin.
 
siksi pelätä
Alkuperäinen kirjoittaja miksi pelätä;30187554:
Pää kiinni! Raiskaus on vakava rikos ja sen uhriksi joutuminen on kamalaa, tottakai siitä tehdään rikosilmoitus, jotta rikollinen voidaan saada tuomittua. Oletko jotenkin tyhmä, aloittajahan sanoi, että naapuri raiskasi hänet, ei ilmoitus silloin ole perätön.
Olet ilmeisesti vajaaälyinen.
Se, että aloittaja S A N O I tulleensa raiskatuksi, ei vielä todista yhtään mitään.
Poliisilla on aivan rittävästi perättömiä ilmoituksia tutkittavanaan.
 

Yhteistyössä