Se olisi parasta.eli siirryttäisiin 30h viikkoon nykyisin tuntipalkoin?
Se olisi parasta.eli siirryttäisiin 30h viikkoon nykyisin tuntipalkoin?
Ketjussa näyttää olleen useampikin tampio jonka mielestä 9 euroa/ päivä tekemällä tämän maan retuperällä oleva talous lähtee nousuun..Alkuperäinen kirjoittaja öalkd;30123578:Yhtenä vaihtoehtona sanoisin, että olisi tietty aika jonka saa olla työtön ja etsiä töitä, mutta jos niitä töitä ei löydy vaikka sen 500 päivän aikana, niin sitten tekemään noita ns. hanttihommia. Olisihan tuolle asialle vaihtoehtoja vaikka kuinka. Ja eihän tässä varmaan kukaan ole sitä mieltä, että sen työttömän pitäisi tehdä sillä 9/päivä "palkalla" 8 tunnin päiviä vaan että olisi vaikka parina päivänä viikossa sen 5-6h töissä.
Niin justiinsa!Alkuperäinen kirjoittaja nisäkäs;30123015:Tällä paikkakunnalla työttömät on joutuneet raatamaan jo monta vuotta, että ihan vanha uutinen meitsille.
Työkkäri on pelkkä nykyajan orjien jakopaikka. Ei sieltä ole tarkotuskaan päästä palkkatöihin, vaan sieltä firmat hakevat ilmaista työvoimaa.
Työpaikkojen Ja leipätyön määrä yhteiskunnassa ei ole vakio. Varmasti maassamme on paljonkin jollain lailla hyödyllistä työtä, jota ei tällä hetkellä tee kukaan. On myös lukuisia vielä olemattomia työpaikkoja, mahdollisesti jopa kokonaisia aloja, joita ei ole vielä "keksitty". Oikea tapa ei ole teettää tällaisia töitä työttömillä ilmaiseksi, vaan oikea tapa on luoda uusia työpaikkoja ja palkata työttömiä näihin töihin, jonka jälkeen he eivät enää ole työttömiä ja työttömien määrä oikeasti vähenee.Eikö työttömät voisi harjoittaa sellaisia avustustoimia. Jututtaa vanhuksia? Mennä päiväkodin pihalle lisäsilmiksi vahtimaan lapsia? Keräillä roskia tien vierestä?
Eli siis tehdä sellaisia töitä, jotka eivät veisi keneltäkään leipätyötä, mutta olisi jotenkin hyödyllistä.
Ilmaiseksi? Eikö valtiolta kolahda työttömän tilille kuukausittain rahaa? Mun mielestä ei olis kohtuutonta odottaa muutamaa tuntia viikossa jotain tukitoimia vanhainkoteihin tai päiväkoteihin.Alkuperäinen kirjoittaja Mörköäiti;30124918:Työpaikkojen Ja leipätyön määrä yhteiskunnassa ei ole vakio. Varmasti maassamme on paljonkin jollain lailla hyödyllistä työtä, jota ei tällä hetkellä tee kukaan. On myös lukuisia vielä olemattomia työpaikkoja, mahdollisesti jopa kokonaisia aloja, joita ei ole vielä "keksitty". Oikea tapa ei ole teettää tällaisia töitä työttömillä ilmaiseksi, vaan oikea tapa on luoda uusia työpaikkoja ja palkata työttömiä näihin töihin, jonka jälkeen he eivät enää ole työttömiä ja työttömien määrä oikeasti vähenee.
Kunnat ja firmat eivät maksaisi senttiäkään, vaan saisivat työntekijän ilmaiseksi. Valtio maksaa työttömyyskorvauksen, mutta mikäli sen vastineeksi saisi muuten ilmaisen (ei sosiaaliturvamaksuja, ei työterveydenhuoltoa yms) työntekijän, niin kiinnostus näiden ihmisten todellisen ongelman eli työttömyyden poistamiseen loppuisi kuin seinään. Tähän asti ajatus on sentään ollut se, että pitäisi luoda uusia työpaikkoja. Olisivatko nämä ihmiset enää työttömiä? Heillähän on "työtä". Ja mikäli sitä työtä on tuollaisissa paikoissa, joissa voidaan ajatella heidään työpanostaan todella tarvittavan, haluaisiko kukaan enää heidän työllistyvän jonnekin muualle? Aika pian käy niin, että totutaan auttaviin käsipareihin vanhainkodeissa ja päiväkodeissa, jonka jälkeen alkaa tuntua, että ei enää pärjätä ilman näitä apukäsiä. Mietipä hetki, onko oikeasti oikeasti viisasta luoda kahden kerroksen työmarkkinat, jossa osa ihmisistä tekee töitä työttömyyskorvauksella tai sosiaalitukia vastaan - saamatta kunnollista palkkaa ja palkan tuomia etuja kuten eläkekertymää? Mikäli sinne vanhainkotiin tai päiväkotiin tarvitaan lisää työvoimaa, niin sinne pitää palkata asiansa osaavia ihmisiä ihan normaalisti töihin.Ilmaiseksi? Eikö valtiolta kolahda työttömän tilille kuukausittain rahaa? Mun mielestä ei olis kohtuutonta odottaa muutamaa tuntia viikossa jotain tukitoimia vanhainkoteihin tai päiväkoteihin.
Oletko koskaan ajatellut, miksi valtio maksaa työttömille ilman vastiketta? Kyse on huomattavasti laajemmasta asiasta kuin vain tämän hetken tilanteesta.Ja siis ei, mielestäni yksityinen yritys ei voisi työllistää ketään maksamatta palkkaa. Valtiolla siihen voisi kuitenkin olla järkevä peruste, kun kuitenkin maksaa työttömille henkilölle ilman vastiketta.
En puhunut täystyöllistämisestä työttömyyskorvauksella, vaan pienistä avustavista töistä. Sellainenkin pitää ihmisen paremmin työnsyrjässä kiinni. Tutkimusten mukaan yli kaksi vuotta työttöminä olleista 80% ei koskaan palaa työelämään, vaikka mahdollisuus olisi.Alkuperäinen kirjoittaja Mörköäiti;30124961:Oletko koskaan ajatellut, miksi valtio maksaa työttömille ilman vastiketta? Kyse on huomattavasti laajemmasta asiasta kuin vain tämän hetken tilanteesta.
Esimerkki: Jollekin alalle syntyy ylitarjontaa. Sanotaan vaikka media-alalle, jonne lisättiin reilu kymmenen vuotta valtavasti aloituspaikkoja eri oppilaitoksiin. Opiskelupaikkojen määrä on poliittinen päätös, jota eivät tee edes oppilaitokset itse. Silloin uskottiin, että media-ala vetää ja työllistää ja niin nuoria ihmisiä otettiin sitä opiskelemaan valtavia määriä joka vuosi. Sittemmin kävikin ilmi, ettei media-ala työllistäkään heitä kaikkia ja nekin, jotka työllistyvät, ovat usein pätkä- ja silpputöissä. Sittemmin media-alan koulutuspaikkojen määrää onkin pienennetty, mutta se päätös tuli liian myöhään: alalla on jo ylitarjontaa ammattilaisista. Osa on väistämättä työttömänä. Moni kyllä vaihtaa myös alaa, mutta mikä on valtion rooli ja vastuu tällaisessa tilanteessa? Voidaanko vastuu vierittää vain niiden ihmisten niskaan, jotka ovat nuorina, ehkä jopa alle 20-vuotiaina tehneet vain sen virheen, että ovat hakeneet ja päässeet kouluun - ja ilmeisesti olleet jopa ihan lupaavia tai jopa hyviä alan vaatimusten mukaan, koska media-ala oli myös todella suosittu ja moniin media-alan opintoihin oli kohtalaisen vaikea päästä. Ei parikymppinen pysty ennustamaan eri alojen todellista työllistämiskykyä vuosien päähän, jos sitä eivät pysty tekemään päättäjätkään.
On perusteltua, että valtio maksaa työttömyyskorvausta itse aiheuttamastaan tilanteesta. Se työttömyyskorvaus on samalla valtiolle muistutus siitä, että maassa on ongelma nimeltä työttömyys, ja koska työttömyyskorvaukset tuovat kuluja, on valtiolla paine ongelman ratkaisemiseen. Sitä painettahan ei ole, jos valtio saa työttömyyskorvausta vastaan työpanoksen. Luodessaan ylitarjontaa ja ylikouluttamalla ihmisiä valtio myös "pettää" valtvia määriä nuoria ihmisiä, jotka opiskelevat tulevaisuuttaan varten, mutta eivät mahdukaan sijoittumaan alalle. Työttömyyskorvaus on pieni korvaus siitä.
Ei tämä toki ihmisen omaa vastuuta poista, ja kyllähän työttömien edellytetäänkin hakevan aktiivisesti töitä. Moni myös joutuu kouluttautumaan uudelleen ja miettimään oman alan lisäksi muitakin vaihtoehtoja. Työvoimatoimistojen pitäisikin keskittyä aidosti auttamaan ihmisiä ja miettimään työttömän kanssa erilaisia vaihtoehtoja, mihin hänen osaamistaan voisi soveltaa - sen sijaan että se keskittyy välittämään ilmaistyövoimaa pakkotöihin kuten jonnekin risusavottaan.
Sun ajattelussa on jotain vialla. Kaiketi kaikilla on harrastuksia, ei kyse ole siitä. Tarkoitus on, että tekee jotain konkreettista sen rahan eteen, joka tipahtaa tilille, niinkuin työssäkäyvillekin.Mikäs siinä jos ei ole muutakaan tekemistä.
Itselläni ainakin on harrastuksia, niissä on ihan tarpeeksi puuhaa vaikka koko päivälle. Typerää aina olettaa että työttömät vaan makaa paikallaan, huoh.
Kerropas nyt vaikka rautalangasta vääntäen, miten jotkut pienet, avustavat työtehtävät, jotka eivät edes ole töitä, pitävät ihmisen "työn syrjässä kiinni"? Mitä se työn syrjässä kiinni oleminen tarkoittaa - että on näennäisesti työpaikka, vaikkei olekaan? Vai ehkä sitä, että risusavotassa voisi jotenkin edetä uralla - mäntymetsästä kuusimetsään tms? Miten tällainen puuhastelu edesauttaa vaikka korkeasti koulutetun ihmisen työllistymistä?En puhunut täystyöllistämisestä työttömyyskorvauksella, vaan pienistä avustavista töistä. Sellainenkin pitää ihmisen paremmin työnsyrjässä kiinni. Tutkimusten mukaan yli kaksi vuotta työttöminä olleista 80% ei koskaan palaa työelämään, vaikka mahdollisuus olisi.
Lisäksi, mitäköhän se raha tulee valtion kassaan? Eines ole mikään taivaalta tippuvia raha. Miksi on väärin, että ne jotka ovat maksaneet ikänsä veroja, eivät ansaitse edes juttuseuraa vanhainkotiin.
Mun nähdäkseni muutama tunti viikossa ei edes ole ilmaisen työn teetämistä, vaan pieni kiitos vastikkeettomasti saadusta rahasta.
Tosin palstalla olen kyllä huomannut, että minkäänlainen vastapalveluksen tekeminen tai odotus siitä, että voisiosoittaa kiitollisuutta, on kerrassaan kohtuutonta.
Suomessa yhdistyksen perustaminen on helpompaa kuin vessassa käynti. Jopa semmoisen, jonka ylevä tarkoitus on välittää työttömille raukkaparoille työkokeilupaikkoja.Ja siis ei, mielestäni yksityinen yritys ei voisi työllistää ketään maksamatta palkkaa. Valtiolla siihen voisi kuitenkin olla järkevä peruste, kun kuitenkin maksaa työttömille henkilölle ilman vastiketta.
tukityöllistäminen on hyvä työkalu muiden joukossa, mutta siitä on tullut semmoinen firmojen keppihevonen. Surutta käytetään hyväksi.Ihmisiltä tuntuu unohtuvan ettei nämä risusavotat säästä senttiäkään!
Päinvastoin esim. Lastenhoito pitäisi järjestää Pirkon neljälle lapselle Ilmaiseksi, Pertti lyö kirveellä jalkaansa sairaanhoito ilmaiseksi, yhteiskuljetus työleirille täytyy järjestää ym.ym.
Ensimmäinen askel työllisyyteen olisi kun tukityöllistäminen lopetetaan, näin syntyisi oikeita työpaikkoja.
Eli pakkohommiin ne jotka eivät ole tarpeeksi tuottavia. Kyse ei olekaan että he eivät haluaisi tehdä työtä vaan että he eivät ole tarpeeksi hyviä.Ilmaiseksi? Eikö valtiolta kolahda työttömän tilille kuukausittain rahaa? Mun mielestä ei olis kohtuutonta odottaa muutamaa tuntia viikossa jotain tukitoimia vanhainkoteihin tai päiväkoteihin.
Datan ehdottama 30 tuntia viikossa kuulostaa ideana hyvältä, mutta....
Ensinnäkin se johtaisi siihen, että samat työt teetettäisiin 30 tunnissa ja ihmiset olisi entistä stressaantunempia. Mikäli työnantaja lisäisi työntekijöiden määrää, nostaisi se kohtuuttomasti sosiaali ym. Maksuja.
Esim. Oma työni vaatii "kokonaisuuksia" ja töiden jakaminen olisi vaikeaa. Sen lisäksi veikkaan, että on tehokkaampaa työnantajalle pitää niitä todella osaavia ammattilaisia 40 h/viikko, kuin ottaa jotain osaamattomampia remmiin, jotka aiheuttaa enemmän harmia, kuin hyötyä.
Useimmille työnantajille yksi hyvä työntekijä on huomattavasti tärkeämpi, kuin kymmenen keskivertoa.
Käpyjen ja risujen keräily on moninkertaisesti hyödyllisempää ja kannattavampaa ja tuottavampaa ja lisäksi vähemmän maapalloa kuormittavaa kuin 95 prosenttia nykyisistä palkkatöistä.Mulla on hyvät kontaktit ja voisi jatkaa siitä mihin nuorempana jäi, jos Suomella ei ole minulle muuta tarjottavaa kuin käpyjen ja risujen keräily.