Jatkossa työttömät joutuvat raatamaan mettätöissä?

  • Viestiketjun aloittaja Pakkotyötä
  • Ensimmäinen viesti
dansBasn
Yksinkertaiset koodiapinan hommat, joilla tapasi päässä taloon sisään, ovat jo menneet työssäoppiville. Apinat ulos ja jonosta seuraavat sisään rillumarei. Se muutama kuukausi java-sitä tai html-tätä, mitä onnettomalle käteen (cv:hen) jää ei auta pätkääkään kun firmat etsii 5v+ kokemuksen teknologiaguruja ja palkkaa juniorihommiin pelkkiä ilmaisia apinoita.
Paremmin ei mene vanhoilla Nokiaparroillakaan. Osaamista on, mutta se on väärää. Työkkärin kautta ilmaisten apinoiden jonoon vain.
 
AS
Alkuperäinen kirjoittaja Mörköäiti;30125060:
Kerropas nyt vaikka rautalangasta vääntäen, miten jotkut pienet, avustavat työtehtävät, jotka eivät edes ole töitä, pitävät ihmisen "työn syrjässä kiinni"? Mitä se työn syrjässä kiinni oleminen tarkoittaa - että on näennäisesti työpaikka, vaikkei olekaan? Vai ehkä sitä, että risusavotassa voisi jotenkin edetä uralla - mäntymetsästä kuusimetsään tms? Miten tällainen puuhastelu edesauttaa vaikka korkeasti koulutetun ihmisen työllistymistä?

Miksi työttömyyskorvauksesta pitäisi antaa pieni kiitos työpanoksen muodossa tai osoittaa erityistä kiitollisuutta? Sairasta ajattelua - ei se mikään almu ole, lue tuo edellinen postaukseni uudestaan, jos et äsken tajunnut lukemaasi.

Joopajoo, olisihan se kiva, että vanhuksilla on juttuseuraa. Onko se asia järkevintä hoitaa pakkotyöllä? Varmaan tosi hyvää juttuseuraa sellainen, joka pakotetaan sinne juttelemaan.

Englannissa on muuten ollut tämänkaltainen systeemi (work fare) ja siellä ihmiset tekivät kaikkea jäynää ja sabotaasia, koska heitä vitutti olla ilmaistyössä. En kyllä haluaisi sellaista tänne meille.

Tuolla on kokemuksia Britanniasta:
Ilmaistyö, case study: Iso-Britannian Workfare-ohjelmat — jremes

Esim. "Seuraukset olivat yhteiskunnan kannalta hyvin vaikeat. Vuoteen 2012 mennessä moni suuri yritys oli lopettanut ylimääräisen henkilökunnan värväämisen ja ylityöstä maksamisen. Sen sijaan, nämä kyseiset yritykset rajoittivat henkilökuntansa työaikoja ja ottivat tilalle Workfare-työllistettyjä, jolloin heidän ei tarvinnut maksaa palkkaa. Syyskuussa 2012 ruoka-alan yritys the 2 Sisters Food Group irtisanoi 350 työntekijäänsä Leicesterista, siirsi tuotantolinjansa Nottinghamiin, ja alkoi pyörittämään tuotantolinjaansa pelkästään Workfare-työvoimalla.

Vastaava trendi alkoi myös julkisella sektorilla: esimerkiksi Halton Council irtisanoi 10% työvoimastaan ja otti tilalle ilmaistyöntekijöitä. Helmikuussa 2012 Tesco (joka on ehkä tunnetuin ilmaistyöllistäjä) julkaisi avoimia työpaikkoja: Yövuoroja työttömyyspäivärahaa vastaan.
"

"Lisäksi Workfare-ohjelmilla on ollut sivuseurauksia, mm. sabotaasi työpaikoilla. Tämän takia esimerkiksi korkean teknologian yritykset eivät käytä näitä ohjelmia lainkaan, koska sabotaasin riski on aivan liian suuri. Esimerkiksi McDonald'sin, Burger Kingin, ja Pizza Hutin asiakkaat ovat havainneet tiettyjä (jätän likaiset yksityiskohdat mainitsematta) "yllätystäytteitä" annoksissaan."

"
Kyllä noi pienet avustavat työt vaan pitää ihmiset paremmin yhteiskunnassa kiinni, kuin himassa lojuminen.
Ja mikä ihme se työttömyyskorvaus on, ellei almu?
Ja mitä sairasta siinä on, että tekee jonkun pienen vastapalveluksen saamaansa elatusta vastaan.
Juuri sen takia tämä maa ei pyöri, eikä toimi, kun kaikki pitäis saada vaan ilmaseksi ja minkään tason vastapalvelusta tai kiitosta on kertakaikkisen väärin odottaa.
Oma mieheni on työttömänä aina osan vuodesta ja kyllä me ollaan helvetin kiitollisia korvauksesta, jonka se sinä aikana saa. Eikä se pitäis pahana käydä jututtamassa jotain mummoa muutaman tunnin viikossa siitä vastikkeeksi. Ja jos kerran kaikki työttömät on niin innokkaita ottamaan duunin vastaan, niin mikä ongelma tässä sitten on? Työnantajana katsoisin tällaiseen osallistumisen erittäin positiivisena asiana.

Mä en vaan tajua, mistä tä asenne kumpuaa, että MULLE KUULUU KAIKKI ILMAISEKSI ja mieluiten nyt heti.
Ei siitä paljoa aikaa ole,kun joku työtävieroksuva täällä halveksi äitiään, joka on elättänyt itsensä minimipalkalla vaikka hän on saanut saman rahan tekemättä mitään.
 
"Liisa"
Alkuperäinen kirjoittaja Pakkotyötä;30114178:
Kun työ ei ole työtä | Uuninpankkopoika Saku Timonen

"Jutun mukaan ainakin Rovaniemellä suunnitellaan työttömille metsänraivausta. Metsänraivaus lienee osallistavan sosiaaliturvan suunnittelijoiden mielestä sellaista mukavaa puuhastelua, joka ei ole oikeaa työtä ja jolla työttömät saadaan osallistumaan yhteiskunnan toimintaan. Tämä ei ole mikään ihme, koska jo vuosikausia on työttömiä huudettu tekemään milloin mitäkin korvauksensa eteen. Jostain syystä risusavotta tulee näiden huutajien mieleen ensimmäiseksi."



Miettikää ihan oikeasti mihin tää maa menee :/
Tää on niin väärin!
Kyllä työttömien pitää jatkossakin saada nukkua pitkään, lorvia päivät kaupungilla ja asua ilmaiseksi.
Ne joilla on työpaikka, tulee kustantaa työttömien kaikki kulut.
 

Yhteistyössä