Pystytkö käydä ulkohuusissa?

  • Viestiketjun aloittaja Meidän mökki?
  • Ensimmäinen viesti
Peyote
Mites peppus peset?

Ja missä ne kädet putsataan jos ei tule vettä? Empä kylmiä ruokia kyllä söis.
No puuvessa on kyllä siitä huono ettei voi pestä, mutta tollanen reikä lattiassa on silti pahempi.

Jos pitäisi käydä puuvessassa, saattaisin ottaa vettä mukaan pullossa niin sais pestyä jos tarvii. Joidenkin puuvessojen ulkopuolella on muovinen vesikanisteri hanalla, että voi pestä kädet.
 
meillä on huussi normikäytössä kesäaikaan ja ihan ok-talossa asutaan. sisävessa on, mutta jotenkin se aina menee kevään tullessa siihen, että porukka mieluummin menee ulkoveskiin kuin vääntää dynkat sisällä. kätevä siinäkin mielessä, että pihatöiden lomasta ei tarvitse sisälle lähtee hyppäämään. käsien pesutkin hoituu saunalla.
 
"vieras."
Ihan missä vaan onnistuu :D itseasiassa olen keskellä metsää istunut kakalla jopa kaatuneella koivulla takapuoli pitkällä, tuulen hyväillessä pakaroitani, viihtyisä kokemus sekin :)
 
Tottakai pystyn jos vessa vaan on siisti. Huussin seinään voi laittaa sellaisen hanallisen astian jolla voi pestä kädet vessareissun jälkeen. Tarvii vain laittaa uusi vesi joka päivä ja lisäillä tarvittaessa.
 
-75
Voin kyllä käydä ulkohuussissa. Mutta jos on kamalan sotkuinen, ei siivottu, niitä seittejä joka nurkassa, niin kyllä silloin vähän ällöttää. Yhden tutun mökillä on sellainen epäsiisti ulkohuussi ja siellä käyn kyllä mieluummin ihan puskassa asioilla. Mutta on sitä tullut törmättyä tosi siisteihinkin ulkohuusseihin.
Kärpäset ei muuten tykkää sinisestä väristä, eli huussi kannattaa maalata sisältä siniseksi niin kärpäset ei viihdy. Sellaisenkin huussin olen nähnyt.
 
Kyllä on lapsellista ja ahdasmielistä ajattelua!
Oikein hävettää teidän hienostelijoiden puolesta.
Teillä jää elämä elämättä monella suunnalla, jos tollai nipotetaan.
Toisaalta vois ajatella, että jotain jää väistämättä elämässä kokematta, jokainen ei ehdi millään kokea kaikkea. Ehkä jollekin se ulkohuussi ei ole niitä tärkeimpiä ja merkittävimpiä kokemuksia ja elämyksiä..?
 
"joo"
Tottakai pystyn! Ihmetyttää nykyajan hienohelmat joilla pitää olla porsliinipytyt juoksevalla vedellä persiin alla. Hyvin tehty ulkohuussi on hygieeninen ja mukava, siellä ei mitään kärpäsiä ja sittisontiaisia pyöri eikä edes haise. Meilläkin on mukava, valoisa ulkohuussi, tilava, lämpöistuimella, ja aina hädän jälkeen laitetaan sellasta hajut imevää kuiviketta.

Olihan tässä vuosi pari takaperin sellainen Suomen kaunein huussi kilpailu, kuvia löytyy netistä, aivan ihania huusseja :D
 
Ihan auttavasti. Yöllä, päivällä, kesällä ja kylmempinä vuodenaikoina jos tarve on (ja silloin siellä käydään, jos ei vettä tule). Kovilla pakkasilla ja umpiväsyneenä ei välttämättä ole kovin innostavaa lähteä kylmälle rinkilälle istumaan.

Ja ihan onnistuu käsien pesu ulkohuussissa käynneistä huolimatta, jos ei siellä nyt sitä hanaa ole. Sadevesi, järvivesi, kanistereissa tuotu vesi, vesipiste huussin ulkopuolella. Eiköhän noita vaihtoehtoja tarpeen mukaan jokainen keksi. Ja luultavasti jos tarvitsee alkaa pesuhommiin, niin tarvitaanko siinäkään ulkohuussiin vesipistettä. Useimmissa mökeissä on sauna. Viitaten siis tuohon yhteen "000" ihmettelijään.
 
"Tuulia"
[QUOTE="voitto";29728156]Ihme hienoperseitä. Suomalaiset ovat käyneet ulkohuusissa tuhansien vuosien ajan, mutta nykynainen ei siihen pysty.[/QUOTE]

Palstan mukaan enää ei voi esimerkiksi seksiä harrastaa jos ei ole kuurannut pillua juuri aiemmin ja sheivannut karvat pois viim. edellisenä iltana.
Sen sijaan on OK harrastaa seksiä ventovieraiden kanssa baarien jälkeen ja perseseksikin on vain ihanaa <3.

Mutta ulkohuussissa pissaaminen ja paskominen EI OLE NORMAALIA.

:/
 
"henni"
Ei ei jacei kiitos. Inhoan melki yli kaiken näitä perinteisiä pieniä pimeitä koppeja jossa itikat pistelee persauksia, kakkaan et pysty kun pelkäät ett se jää pystyyn siihen pönön reunaan asti ulottuvaan läjään. Pimeetä, ja sentinkin jos liikahdat/käännyt osut hämähäkinnseittejä täynnä olevaan seinään.

Hyi hyi hyi.

Joku sellanen nykyaikainen siisti vois mennä.
Eikä sen katonkaan tarvii olla mikään sammaleiden peittämä homehtuva lautaläjä, valoa ja ilmaa päästävä valokate toimii paremmin. Norjassa kun käy reissaa, nii sielä kaikki tienvarsien ulkohuussit on tilavia valosia.

Monella mökillä käyn mieluummin ihan mettässä kuin sielä huussissa. Isomman hädän pidättelen kotia asti.

Ja käsienpesu..kiitos olis tosi kiva.
 
"henni"
[QUOTE="northern soul";29729986]Kymmenet festarit karaistaneet sen verran, etta pitaisi olla poikkeuksellisen kamala ulkohuussi, etta olisi ongelmia.[/QUOTE]

Kyllä minäkin mieluummin käyn festarien pajamajoissa kuin "perinteisessä" huussissa
 
Vierasmiess
[QUOTE="henni";29731698]Kyllä minäkin mieluummin käyn festarien pajamajoissa kuin "perinteisessä" huussissa[/QUOTE]

Paskat! Ne kusiset muovitönöt kamalia on. Puinen ulkohuussi on siitä hyvä, että voit vaikka kusta lattialle niin se puu kyllä imee eikä seuraavalla kerralla huomaa mitään :D
 
lhä
Vesivessa on todella kallis investointi nykyisten kakkapykälien aikana ja siitä seuraa varsinkin vanhaan mökkiin tehdessä suuria jatkuvia kuluja. Vesivessasta seuraa helposti myös mökin kehittämisen noidankehä. Alla yksi esimerkki.

Lähipiirissäni on todella upealla rantapaikalla 60-luvulla rakennettu kertakaikkisen hieno ja iso mökki/huvila. Ennen keittöön kannettiin vesi kaivosta ja rantasaunaan järvestä. Tarpeet tehtiin ulkovessaan, jossa oli talvella vilu ja tyhjentäminen oli oma inhottava projektinsa. Sinne haluttiin siis vesivessa, joten tuumasta toimeen.

- Mökistä uhrattiin yksi mh wc:tä varten ja koska huone oli tuohon käyttöön turhan iso, niin samaan tilaan suunniteltiin suihku ja paikka pyykkikoneelle.
- Jätevedet on tietenkin hoidettava uuden lain mukaan, joten tontille tilattiin nykyaikainen puhdistamo.
- Koska puhdistamo on älyttömän arvokas pelkkää wc:tä varten, niin myös rantasaunaan teetettiin suihku varaajineen ja viemäröinti pumpuilla puhdistamoon.
- Mutta, mutta.. vesihän jäätyy pakkasella, joten kaikkiin asiaan liittyviin tiloihin tarvittiin lattialämmöt ja samalla tietty vesieristeet ja laatoitukset viimeisen päälle.
- Koska vesi tulee kaivosta sisään ja se vielä lämmitetään, niin samalla vesi vedettiin keittiön puolelle. Koska siellä purettiin vähän, niin samantein keittiökalusteet uusiksi. Astianpesukone oli luonnollinen lisäys tässä vaiheessa.
- Koska kakka haisee, niin tarvittiin ilmastointia. Samalla tuli luonnollisesti liesituuletin keittiöön. Nyt kakan hajut ja ruuan käryt vedetään huippuimurilla katolta pihalle.

Tuo kaikki lähti vesivessan tarpeesta. Rahaa mennyt kymmeniä tuhansia ja nyt lattialämpö hohkaa kylmässä ja pitkät ajat myös tyhjässä mökissä kesät talvet. Sähkömittari vilkkuu nopeammin kuin strobot discossa. Onhan kaikki ratkaisut pienen lapsen kanssa ihan käteviä, varsinkaan kun kyse ei ole omista rahoista, mutta jostain kumman syystä käymme mökillä tai siis tuossa järven rannalla olevassa ok-talossa yhä harvemmin. Se jokin vaan puuttuu.
 
"henni"
Paskat! Ne kusiset muovitönöt kamalia on. Puinen ulkohuussi on siitä hyvä, että voit vaikka kusta lattialle niin se puu kyllä imee eikä seuraavalla kerralla huomaa mitään :D
Nii ei sielä pimeessä huomaakaan mihin astuu.
Ja mies nyt välitä muutenkaa.
Nainen sen sijaan huomaa, ja voi festareillakin valita sen puhtasmmasta päästä olevan pajamajan.

Pajamajoissa festareilla on se oikein kiva puoli, ett ne sunkin kuset pestään sieltä painepesurilla pois parin päivän välein.
Olisit oikein "unelmavieras" ap: mökille, kun kerran käyt kusasee heidä uuden huussin lattialle, nii siinähän kemuaa seuraavat 20 vuotta
 

Yhteistyössä