Täällä väitetään kokoajan, että avioehdolla ja avioliiton aikana käytetyllä omaisuudella ei ole mitään tekemistä keskenään. Teoriassa näin onkin, mutta käytännössä hyvin harvoin. Jos otetaan esimerkiksi tällainen palstalla hyvin usein eteen tullut tilanne:
Ennen naimisiin menoa pariskunta yhdessä sopii, että hankitaan lapsia, nainen jää niitä kotiin hoitamaan ja mies sitten elättää perhettä. Sitten kun se lapsi on tehtynä mies päättääkin, ettei maksakaan enempää perheen kuluista, mutta silti haluaa, että nainen hoitaa lasta/lapsia kotona. Nainen taas ei halua että lapsi joutuu 9kk ikäisenä päiväkotiin, joten kitkuttaa nolla tuloilla. Sitten kun lapset on tehtynä ja pienimmästä ollaan vielä äitiyslomalla, mies löytää nuoremman naisen ja lähtee. Avioehdon turvin mies vie kaiken omaisuuden. Näitä perheitä missä talous hoidetaan noin tulee palstalla kokoajan vastaan. Eli vaikka mies kuinka lupaisi hoitaa isomman osan menoista, ei hän todellakaan välttämättä sitä tee. Joten jos kummallakaan ei ole aiempaa omaisuutta, en missään tapauksessa avioehtoa tekisi (poissulkien sellaisen, joka jättää puolison perintöjen ulkopuolelle), varsinkaan jos tarkoitus on tehdä yhteisiä lapsia ja yhdessä on sovittu että nainen jää niitä kotiin hoitamaan.
Sitten sananen siitä, että kaikki erot on riitaisia ja puolison kanssa ei voi omaisuudesta erotilanteessa sopia. Olen mennyt 2 kertaa naimisiin, kummallakaan kerralla en ole tehnyt avioehtoa naimisiin mennessä. Ensimmäinen aviomies sai suuren perinnön kun olimme jo eronneet, mutta emme vielä virallisesti. Kirjoitin ilomielin tuossa tilanteessa avioehdon, jolla jätin itseni tuon perinnön ulkopuolelle. Vaikka en miestä enää rakastanutkaan, kunnioitin häntä kyllä ja nuo rahat eivät minulle kuuluneet. Toisen avioliiton kohdalla oli molemmille selvää, että avioehtoa ei tehdä, koska oli tarkoitus alkaa yhteisestä päätöksestä lapsia tekemään ja niitä myös kotona hoitaa. Kummallakaan ei ollut merkittävää omaisuutta ennen avioliittoa. Ja luotan aivan täysin siihen, että raha-asiat saadaan sovittua myös erotilanteessa, kuten ne on sovittu tasapuolisesti ja järkevästi avioliiton aikanakin (ja jos näin ei olisi, niin aika reilusti asiat sillä 50/50 jaolla menisi).