Laittaakapa tähän pinoon semmosia terveellisiä ruokareseptejä,

[QUOTE="vieras";29113207]Gratinoitu kukkakaali on ihan parasta ja helppoakin. Otetaan vaan kukkakaali, minä yleensä pilkon sen pienempiin paloihin, sitten pehmennetään sitä vähän mikrossa.
Pläjäytetään uunivuokaan, päälle emmentalraastetta, mustapippuria myllystä ja paistetaan kunnes juusto on sulanut ja osittain ruskistunut . Melkein ihaninta mitä voi olla.[/QUOTE]

Tämä on hyvää :p Mää teen myös kahden kaalin gratiinia kukka- ja parsakaalista. On myös siitä näppärä että sekaan voi laittaa kaikki juustonjämät.
 
Pho keitto

1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 (100 g) porkkana
300 g naudan sisä- tai paahtopaistia
1-2 punaista chiliä
12 dl vettä
2 tl inkivääritahnaa
1 kanelitanko
1 tähtianis
1 rkl kalakastiketta
1 lihaliemikuutio
2 tl sokeria
1/2 pkt (à 250 g) vehnänuudeleita
4 (100 g) kevätsipulin vartta
1/2 dl tuoretta korianteria hienonnettuna
1/2 dl tuoretta minttua hienonnettuna

Eikä sitten mitään pikanuudelia.
*vips muistiin*
 
Alkuperäinen kirjoittaja taivaanrantaheinä;29113690:
Ei perusruoanlaitossa oikeastaan tarvi mitään reseptejä, jos osaa suurinpiirtein ruokaa laittaa. Sitten vaan kehittelee omassa päässään aina erilaisia variaatioita, ja terveellisen ruoan tekee terveellisistä aineksista jne. Eli tuo itse reseptien keksiminen samalla kun kokkaa on just se kivoin juttu. Varmaan tiedätkin suurinpiirtein mitkä ainekset on terveellisiä ja mitkä ei, joten sitten vaan keksimään :)
Juuri näin. Minä vedän aina kaiken hatusta mutta toki pitää vähän olla käryllä eri ainesten kypsymisajoista jne.
Jos pitää jotain hyydyttää tai muuten saada oikea koostumus, kuten leipomisessa, niin niissä eri ainesten määrät ovat vähän tarkempia mutta muuten en käytä mitään mitta-astioita.
 
AiNii! Terveellisiä kysyttiin. Eiks salaatit o hirveen terveellisiä? Ainakin niit on hirveen helppo valmistaa, koska ei tartte liettä. Mut oikeen hyvän jos tekee, niin käy kukkaron päälle.

Otetaan vihreitä. Mieluusti jotain muuta kuin kiinankaalia. Mut muutamaa sorttia vihreitä.
Otetaan punaista. Tomaatti on punaista, joten otetaan sitä. Paprikaa kans ja sitä voi ottaa muitakin värejä.
Jos et hoksannut, että kurkku on vihreä, niin käy hakemassa kurkku.

Nuo pilkotaan sopivan kokoisiksi ja sekoitetaan. Suurin osa vihreistä on tosiaan helpointa pistää silpuksi saksilla.

Mutta noin ei vielä synny syömäruokaa, joten haetaan juustoa. Muutamaa sorttia, mutta ainakin emmentalia ja fetaa. Fetaa saa valmiina kuutioina.

Sit pitää vaan päättää laitatko salaatin sekaan ruuaksi lihaa vai kalaa. Ei kannata sotkea. Lihaksi kelpaa esim salamipötkö. Tonnikalaa taas ei aina oikein lasketa kalaksi, mut kyllä sekin menee.

Mitä laitatkin, niin kuutioiksi vaan ja sinne vihreitten sekaan

Ja sit voi aina hienostella. Feta kaipais seurakseen oliiveja ja jos tykkää tulisemmasta, niin sit pfepperoneja sekaan kans.

Unohdat majoneesit ja semmoiset, ei tuo kaipaa kastikkeeksi muuta kuin oliiviöljyä. ExtraVirgin salaatteihin, muut oliivioljyt sit paistamisiin ja muuhun sapuskanlaittoon.

Tietty salaatteja voi tehdä sillai et keittelee tai paistelee aineksia liedellä, mut se on vaivalloisempaa ja siit tulee enemmän tiskiä.
 

Yhteistyössä