AiNii! Terveellisiä kysyttiin. Eiks salaatit o hirveen terveellisiä? Ainakin niit on hirveen helppo valmistaa, koska ei tartte liettä. Mut oikeen hyvän jos tekee, niin käy kukkaron päälle.
Otetaan vihreitä. Mieluusti jotain muuta kuin kiinankaalia. Mut muutamaa sorttia vihreitä.
Otetaan punaista. Tomaatti on punaista, joten otetaan sitä. Paprikaa kans ja sitä voi ottaa muitakin värejä.
Jos et hoksannut, että kurkku on vihreä, niin käy hakemassa kurkku.
Nuo pilkotaan sopivan kokoisiksi ja sekoitetaan. Suurin osa vihreistä on tosiaan helpointa pistää silpuksi saksilla.
Mutta noin ei vielä synny syömäruokaa, joten haetaan juustoa. Muutamaa sorttia, mutta ainakin emmentalia ja fetaa. Fetaa saa valmiina kuutioina.
Sit pitää vaan päättää laitatko salaatin sekaan ruuaksi lihaa vai kalaa. Ei kannata sotkea. Lihaksi kelpaa esim salamipötkö. Tonnikalaa taas ei aina oikein lasketa kalaksi, mut kyllä sekin menee.
Mitä laitatkin, niin kuutioiksi vaan ja sinne vihreitten sekaan
Ja sit voi aina hienostella. Feta kaipais seurakseen oliiveja ja jos tykkää tulisemmasta, niin sit pfepperoneja sekaan kans.
Unohdat majoneesit ja semmoiset, ei tuo kaipaa kastikkeeksi muuta kuin oliiviöljyä. ExtraVirgin salaatteihin, muut oliivioljyt sit paistamisiin ja muuhun sapuskanlaittoon.
Tietty salaatteja voi tehdä sillai et keittelee tai paistelee aineksia liedellä, mut se on vaivalloisempaa ja siit tulee enemmän tiskiä.