Ruokakuvaketju

Mustikka-banaanikakku

Mitat ovat vähän jänniä, kun olen pohjan reseptille ottanut amerikkalaisesta reseptistä. Ostin joskus Prismasta mittasarjan, jossa on kuppimitat. Tosi kätevä, kun tekee muiden maiden reseptejä. Tähän muutin mitat deseiksi.

3 banaania pyreeksi hienonnettuna
3 tl Orgram no egg-korviketta vatkattuna 4 rkl lämmintä vettä
1 dl + 2 rkl ruokaöljyä
1 tl vaniljauutetta
1 rkl sitruunamehua
1 rkl siirappia
------------------
2,4 dl tattarijauhoja
2,4 dl tummaa riisijauhoa
1 ja 1/5 dl perunajauhoja
2,4 dl fariinisokeria
0,8 dl luomuruokosokeria
1 tl leivinjauhetta
1,5 tl ruokasoodaa
pari ripausta suolaa
1 tl ksantaania
2 tl raastettua appelsiininkuorta
1 tl kanelia
1,5 dl mustikoita

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sekoita yhteen kuivat aineet. Muusaa banaani huolellisesti (sauvasekoittimella) ja lisää siihen loput kosteat aineet. Yhdistä kuivat ja kosteat aineet. Vatkaa sähkövatkaimella pari minuuttia. Anna taikinan olla pari minuuttia ennen kuin kaadat sen voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. (Jauhotin riisijauhoilla.) Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 40 min.

Pohja reseptille täältä: Gluten-Free Recipes | Gluten-Free Goddess
 
Lasagnea


Maidoton ja ei sis. kotimaisia viljoja versio lasagnesta. Ulkonäkö ei ole kaunein, mutta maku on ihan jees ja ainakin taaperolle kelpasi hyvin. :)


Iltapalaksi banaanisia pannukakkusia (munaton, maidoton, ei sis. kotimaisia viljoja)
 
Viimeksi muokattu:
"kolmenäiti"
[QUOTE="vieras";27999821]Gluuteeniton?
Kyllä kai riisikin viljaksi lasketaan.[/QUOTE]

Lasketaan, mutta ei sisällä gluteenia. Gluteenia sisältää ainoastaan vehnä, ruis ja ohra (jossain määrin kaurakin, jos ei oo ihan puhdasta. Siksi gluteenittomaksi kutsutaan tuotteita, jotka ei sisällä vehnää, ruista, ohraa (kauraa).
 
[QUOTE="vieras";27999821]Gluuteeniton?
Kyllä kai riisikin viljaksi lasketaan.[/QUOTE]

Yleensä kun leivonnaisissa puhutaan viljattomista, tarkoitetaan että niissä ei ole vehnää, ruista, ohraa tai kauraa, ns. kotimaisia viljoja. (Allergiaosastolta saamissani lappusissa puhutaan viljattomasta, mutta kuitenkin ohjeissa on riisi, hirssi, tattari jne. Sen pohjalta itsekin olen käyttänyt viljaton- termiä gluteeniviljattomista.) Riisi on kyllä viljakasvi, mutta ei usein allergisoiva kuten nuo kotimaiset viljat.
Laitan jatkossa gluteeniviljaton tai ei sisällä kotimaisia viljoja.
 
Viimeksi muokattu:
Keittiönoita
Miten sita punajuurilasgnaa tehaan?

PUNAJUURILASAGNE

400 g naudan jauhelihaa (10%)
90 g sipulia
170 g punajuurta
2 tl suolaa
3/4 tl vastaraastettua muskottipähkinää
3/4 tl valkopippuria
1 yksikyntinen valkosipulia
5 dl rasvatonta maitoa
80 g juustoraastetta
0,5 tl mustapippuria
1 tl kuivattua oreganoa
6 lasagnelevyä

105 kcal/100 g

Kuori ja silppua sipuli. Ruskista jauheliha pannulla ja lisää siihen puolet sipulisilpusta, mustapippuri, oregano, puolet suolasta sekä murskattu valkosipuli.

Kuori ja raasta punajuuret. Kaada maito paksupohjaiseen kattilaan. Lisää puolet sipulisilpusta, punajuuriraaste, juustoraaste, valkopippuri, muskottipähkinä ja puolet suolasta. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin 10 minuuttia.

Lado lasagnevuokaan vuorotellen jauhelihaa, lasagnelevyjä ja punajuurikastiketta (päällimmäiseksi punajuurikastike). Kypsennä 180-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
 

Yhteistyössä