Mä en voi käsittää, että kaupassa vanhemmat antavat syödä ties mitä..

  • Viestiketjun aloittaja "outoa"
  • Ensimmäinen viesti
ei ummarra
[QUOTE="Eee";27307251]Itse ole ihmetellyt monesti päinvastaista. Joillain ihmisillä on jo ihan pienetkin lapset sellaisia aneemisia ja valjuja laamoja, jotka vaan istuu ja tuijottaa mykkänä muita ihmisiä. Ei pienten lasten kuulu olla sellaisia.[/QUOTE]

Ja tääkö on se toinen vaihtoehto jos lapsi ei huuda naama punaisena kaupassa :D Give me a break :D :D
 
"myy"
[QUOTE="random";27307273]No onko joku tänne kirjoittaneista oikeesti puuttunut tilanteeseen? Käynyt huomauttamassa asianomaiselle tai kertomassa kauppiaalle? Vai onko vain kytätty hyllyn takaa ja sitten tultu kauhistelemaan palstalle? Jos asialle ei ole tehnyt mitään siinä tilanteessa, paikan päällä, niin mitä tämä täällä palstalla vinkuminen auttaa?[/QUOTE]

ei varmaan ole monikaan puuttunut mitenkään eikä puutu, koska siinä ei olisi mitään järkeä.
Jos ihminen ei ymmärrä itse ottaa toisia huomioon, ei sanominen yleensä auta.
 
"myy"
[QUOTE="Eee";27307251]Itse ole ihmetellyt monesti päinvastaista. Joillain ihmisillä on jo ihan pienetkin lapset sellaisia aneemisia ja valjuja laamoja, jotka vaan istuu ja tuijottaa mykkänä muita ihmisiä. Ei pienten lasten kuulu olla sellaisia.[/QUOTE]

heh. hienompaa on rääkyä naama punaisena ja tehdä numero itsestään?

ja kaikkien pitää huomata kun eskomarjaana syö niin tomerasti ruisleipää pussin läpi.
 
"random"
[QUOTE="myy";27307282]ei varmaan ole monikaan puuttunut mitenkään eikä puutu, koska siinä ei olisi mitään järkeä.
Jos ihminen ei ymmärrä itse ottaa toisia huomioon, ei sanominen yleensä auta.[/QUOTE]
Useampikin täällä on ollut sitä mieltä, että kyseessä on ellei suoranainen varkaus niin aikakin näpistys. Eikö ole kansalaisvelvollisuus ilmoittaa viranomaisille (tai edes sille kauppiaalle), jos osuu todistamaan rikosta?
 
"Vieras"
Mä en edes tiedä miksi mua niin risoo kun tullaan sen pienokaisen kanssa siihen kassalle että "näitä oli viis, näitä oli kolme ja tässä on tämä puoliksi syöty banaani".

Meillä käy asiakas joka hakee rnsin "eväät", eli sen rusinaboxin tms. ja maksaa ne. Sitten antaa ne lapselle syötäväksi ja menee uudelleen tekemään ne isommat ostokset. <3 Ihailtavaa ajattelua kaikkia kohtaan. Ei tarvii siinä miettiä että näinköhän nämäkin kerrotut luvut on hatusta revittyjä.
 
.....
Alkuperäinen kirjoittaja äit86;27303864:
Samaten ärsyttää ihmiset jotka kosmetiikka osastolla availee niitä myynnissä olevia purkkeja ja testailee ympäriinsä,
kun siellä on ne helvatan testeritkin! :mad: Ja jos ei ole, kysy myyjältä tai ole testaamatta!
Tosi kiva sitten seuraavan ostaa se purkki mitä on availtu, ronkittu ja lähmitty ympäriinsä...
Kun ei kai kukaan availe leipäpussejakaan, purase palaa ja pistä takas hyllyyn kun ei ollutkaan hyvää?!
Olinpa kerran todistamassa tuollasta tilannetta,jossa eräs nainen kokeili myynnissä olevaa ripsaria.No,tän näki myyjä joka kävi toteamassa tälle naiselle,että ne ei ole testereitä ja nyt se täytyy sitte ostaa itselle,ku meni kokeilemaan.
Siin ei tosiaan auttanu tän naisen,ku lampsia kassalle ja maksaa se ripsari,jota ei ees ollu aikomustakaan ostaa.
 
nyah
Kuinka kauan kestää joku kauppareissu? Tuskin niin kauaa että muksu kuolee nälkään tai janoon.
Hyvä se olis opettaa jo varhain että aina ei saa kaikkea hetijustnyt! Tai sitten jos on oikeasti joku erityistilanne (diabetes jne.) niin luulisi että silloin on jo valmiiksi varauduttu tuollaiseen että tarvitsee jonkunlaista evästä!
 
"myy"
nyt 2vuotiaana se eemeli syö sitä leipää kun sen tekee mieli. Parempi näin muille, kuin se huutaa räkä poskella ja naama punaisena.

Koulussa sille tulee mieleen jotain, niin sen pitää saada se kertoa heti. Ei sen tarvitse viitata, tai odottaa vuoroa. Muutenhan se voi unohtua. Ja kun on kotonakin aina saanut. Parempi näin kuin että se suuttuu ja rikkoo luokan piirtoheittimen.

sitten murrosikäisenä sitä panettaa niin se vetää käteen siellä kaupassa. parempi näin.

Kusella se käy puskassa, kun se ei voi pidättää kun ei se ketään haittaa, ja mitä haittaa ja meidän eetu.

Parempi näin kuin housuun. Ei se ketään haittaa.

se tekee mitä se haluaa, missä se haluaa, milloin haluaa. vapaa maa. meidän eetu.
 
Mietinpä vain...
.. että onkohan teini joka avaa karkkipussin kaupassa samalla viivalla äidin kanssa joka avaa naksupussin muksulleen noin niin ku henkilökunnan silmissä??? Uskon että sille teinille mennään aika nopeeta sanomaan että avataan vasta maksun jälkeen... Miksi se äiti sit sais sen naksupussin avata?
 
"myy"
Roskapaperit eetu heittää maahan, liian pitkä matka roskikselle ja oma tasku voi likaantua jos ne sinne laittaa. parempi näin. ei se ketään haittaa, kaikki muutkin tekevät niin ja parempi näin.
 
"Eee"
[QUOTE="myy";27307292]heh. hienompaa on rääkyä naama punaisena ja tehdä numero itsestään?

ja kaikkien pitää huomata kun eskomarjaana syö niin tomerasti ruisleipää pussin läpi.[/QUOTE]

Ei tarvitse rääkyä naama punaisena, mutta pienen lapsen kuuluu olla eloisa ja iloinen, eikä istua apaatteisena hiljaa.

Jotenkin surkeaa, kun jo noin pienet lapset on kasvatettu niin sukeiksi ja hiljaisiksi, että muistuttavat enemmän niitä tyypillisiä keski-ikäisiä elämäänsä kyllästyneitä hiljaisia murjottavia, kuin pieniä lapsia.
 
"Eee"
Alkuperäinen kirjoittaja Mietinpä vain...;27307370:
.. että onkohan teini joka avaa karkkipussin kaupassa samalla viivalla äidin kanssa joka avaa naksupussin muksulleen noin niin ku henkilökunnan silmissä??? Uskon että sille teinille mennään aika nopeeta sanomaan että avataan vasta maksun jälkeen... Miksi se äiti sit sais sen naksupussin avata?
Aika heikko vertaus. Yleensä teini-ikäinen ei muutenkaan ole n. 1-vuotiaan tasolla, tai jos on, niin jotain on pahasti pielessä. Ja sama kääntäen, ei 1-vuotiaalta voi odottaa samanlaista käytöstä kuin teini-ikäiseltä, vai kuinka?
 
"myy"
[QUOTE="Eee";27307468]Aika heikko vertaus. Yleensä teini-ikäinen ei muutenkaan ole n. 1-vuotiaan tasolla, tai jos on, niin jotain on pahasti pielessä. Ja sama kääntäen, ei 1-vuotiaalta voi odottaa samanlaista käytöstä kuin teini-ikäiseltä, vai kuinka?[/QUOTE]

öööö, harvemmin nähnyt 1-vuotaita kaupassa yksin, tekemässä päätöksiä avataanko kääre ja tyydytetään nälkä vai ei.
 
"Eee"
[QUOTE="myy";27307484]öööö, harvemmin nähnyt 1-vuotaita kaupassa yksin, tekemässä päätöksiä avataanko kääre ja tyydytetään nälkä vai ei.[/QUOTE]

Väännetään nyt rautalangasta, kun siellä on ilmeisesti joku vähän yksinkertaisempi tapaus.
1-vuotiaalta ei voi olettaa samanlaista käytöstä ja esim. itsehillintää kuin 15-vuotiaalta. Näin ollen, se 1-vuotias voi hyvinkin alkaa huutaa siellä kaupassa nälkäänsä/väsymystänsä, eikä siinä auta äidin vakuuttelut, että kohta ollaan kotona syömässä. Tuon ikäisellä lapsella ei edes käsityskyky riitä ymmärtämään sitä, mitä se kohta käytännössä tarkoittaa. Tuon ikäinen ei muuten edes ymmärrä, että ne ruuat siellä kaupassa ovat jonkun toisen, eikä siksi siis ymmärrä, miksi ei voisi syödä niitä. Sen sijaan useimmat 15-vuotiaat sen käsittävät, joten heiltä voi edellyttää enemmän itsehillintää.
 
Ken guru
[QUOTE="Eee";27307456]Ei tarvitse rääkyä naama punaisena, mutta pienen lapsen kuuluu olla eloisa ja iloinen, eikä istua apaatteisena hiljaa.

Jotenkin surkeaa, kun jo noin pienet lapset on kasvatettu niin sukeiksi ja hiljaisiksi, että muistuttavat enemmän niitä tyypillisiä keski-ikäisiä elämäänsä kyllästyneitä hiljaisia murjottavia, kuin pieniä lapsia.[/QUOTE]

Tai sitten lapset on kasvatettu niin, että kaikelle on aikansa ja paikkansa. Kotona syödään ja leikitään, pihalla voi metelöidä kovemalla äänellä kun sisällä jne...käytöstapoja.
 
"vieras"
[QUOTE="myy";27307484]öööö, harvemmin nähnyt 1-vuotaita kaupassa yksin, tekemässä päätöksiä avataanko kääre ja tyydytetään nälkä vai ei.[/QUOTE]

Sanoppa muuta :D Meillä ei 1 vuotias todellakaan päätä milloin syödään ja mitä :D
 
"myy"
juuri siksi sillä 1-veellä on vanhemmat, jotka huolehtivat että kauppaan mennään kun on ensin syöty kotona tai että autossa on jotain mitä antaa ennen kauppaa. tai jotka ostavat ensin sen hedelmän, syöttävät sen ja sitten menevät uudestaan kaupaan.

kyllä 1v ymmärtää puhetta ja tajuaa että ei ole kotona, ja että ne eivät ole omia. onhan hän asunut kodisaan jo 12 kk. aivan varmasti tietää että ei ole kotona.
 
"Eee"
Tai sitten lapset on kasvatettu niin, että kaikelle on aikansa ja paikkansa. Kotona syödään ja leikitään, pihalla voi metelöidä kovemalla äänellä kun sisällä jne...käytöstapoja.
Itseasiassa näitä tällaisa aneemisia tuppisuu masentujia näkee kyllä muuallakin kuin kaupassa, jopa leikkipuisoissa. Ja siellä jos missä, pitäisi lapsen saada oikeasti riehua ja leikkiä toisten lasten kanssa.
Oikeasti suomalaisten vanhempien suurin ongelma alkaa kohta olla se, että lapsista kasvatetaan ilottomia, epäsosiaalisia tuijottajia, jotka eivät osaa/uskalla sanoa tai tehdä yhtään mitään toisten seurassa.
 
Ken guru
[QUOTE="Eee";27307552]Itseasiassa näitä tällaisa aneemisia tuppisuu masentujia näkee kyllä muuallakin kuin kaupassa, jopa leikkipuisoissa. Ja siellä jos missä, pitäisi lapsen saada oikeasti riehua ja leikkiä toisten lasten kanssa.
Oikeasti suomalaisten vanhempien suurin ongelma alkaa kohta olla se, että lapsista kasvatetaan ilottomia, epäsosiaalisia tuijottajia, jotka eivät osaa/uskalla sanoa tai tehdä yhtään mitään toisten seurassa.[/QUOTE]

Jaa, ei meillä tuollaisia lapsia ole ollut vaikka kaupassa käyttäytyvätkin.
 
  • Tykkää
Reactions: Anatolia
"Eee"
[QUOTE="myy";27307528]juuri siksi sillä 1-veellä on vanhemmat, jotka huolehtivat että kauppaan mennään kun on ensin syöty kotona tai että autossa on jotain mitä antaa ennen kauppaa. tai jotka ostavat ensin sen hedelmän, syöttävät sen ja sitten menevät uudestaan kaupaan.

kyllä 1v ymmärtää puhetta ja tajuaa että ei ole kotona, ja että ne eivät ole omia. onhan hän asunut kodisaan jo 12 kk. aivan varmasti tietää että ei ole kotona.[/QUOTE]

Tottakai tietää, että ei ole kotona. Mutta ei todellakaan tuon ikäinen ymmärrä kaupan konseptia, siis sitä, että ne tuotteet ovat kaupan, kunnes niistä maksetaan.

Mitä tulee tuohon etukäteen varustautumiseen, niin varmasti jokainen yleensä näin tekeekin, mutta normaaleille ihmisille (joilla on muutakin elämää kuin suunnitella lapsen aterioita päivät pitkät), tulee eteen tilanteita, että ei satu olemaan mitään mukana ja kaupassa pitäisi käydä.
 
myöskin ex kaupantäti
Yhdyn tuohon limapapereiden vastaanoton vittumaisuuteen!

Kuolaisia, sulaneessa suklaassa olevia karkkipapereita ja patukkakääreitä on vittumaistal ottaa vastaan ja ryhtyä soittelemaan eri osastoilta koodeja kun ei revityistä viivakoodeista ota selvää.....

Kivakiva ja parhaissa tapauksissa on suurperheen äiti kyseessä jolla on oikein reilu pino niitä, täytyyhän jokaisen lapsen saada omansa syödä kaupassa.
 
"myy"
[QUOTE="Eee";27307552]Itseasiassa näitä tällaisa aneemisia tuppisuu masentujia näkee kyllä muuallakin kuin kaupassa, jopa leikkipuisoissa. Ja siellä jos missä, pitäisi lapsen saada oikeasti riehua ja leikkiä toisten lasten kanssa.
Oikeasti suomalaisten vanhempien suurin ongelma alkaa kohta olla se, että lapsista kasvatetaan ilottomia, epäsosiaalisia tuijottajia, jotka eivät osaa/uskalla sanoa tai tehdä yhtään mitään toisten seurassa.[/QUOTE]

ok. Lto:t ja opettajat ovat kanssasi kuitenkin aivan päinvastaista mieltä. Heiltä kun kysytään, niin yli 90% vastaa, että häiriköinti ja kurinpitoongelmat ja meteli on kasvanut 10 vuodessa valtavasti.
 

Yhteistyössä