Voi v*tun idioottikoira!!!!

  • Viestiketjun aloittaja keittää yli ja pahasti
  • Ensimmäinen viesti
Alkuperäinen kirjoittaja eläintenhoitaja;26516770:
Jaa että miksei muka saa?
Jollei sitten seuraava toteudu:
Alle vuoden ikäistä koiraa saa pitää tietylle paikalle kytkettynä ainoastaan tilapäisesti. Koiraa saa pitää kytkettynä tietylle paikalle muuten kuin tilapäisesti vain asutun rakennuksen välittömässä läheisyydessä. Sisällä koiraa saa pitää kytkettynä vain tilapäisesti, lyhytaikaisesti ja hyväksyttävästä syystä.

Muutoin kuin tilapäisesti ulkona tietylle paikalle kytkettynä pidettävällä koiralla on oltava liikkumatilaa vähintään 40 m². Koiran kytkin ei saa päästä kiertymään puun, tolpan eikä muun vastaavan esteen ympärille, ja koiran kaulapannan on oltava riittävän leveä ja ympärysmitaltaan säädettävissä. Kaulapanta ei saa olla metallinen eikä kuristava.

Koiralla, jota pidetään ulkona kytkettynä muutoin kuin tilapäisesti, on oltava mahdollisuus päästä asianmukaiseen koppiin tai muuhun tarkoituksenmukaiseen lepopaikkaan, jossa sillä on riittävä suoja sääoloja vastaan.

Suositus:

Koira kytketään juoksulankaan siten, että koira pääsee liikkumaan langan suunnassa vähintään 10 metriä ja siitä sivusuuntiin poispäin vähintään 2 metriä kummallekin puolelle. Jos kytkin on metallia, kaulapannan ja kytkimen pään välissä on sellainen liitinosa, että kytkimen liikkumisen aiheuttama sirinä ei välity koiraan.
 
"aapee"
Huomenta.

Koiran ollessa kytkettynä kaikki nuo ehdot täyttyy. Paitsi siis tuo terassihomma, kun se väenvängällä sinne änkeää vaikka oon yrittänyt sen asian siltä tyystin estää. Ja kytkettynä koira on vain silloin, kun ollaan itse kotona ja se haluaa olla ulkona. Kun lähdetään kotoa pois, koira jää sisälle. Panta on nahkapanta soljella, ei mikään kuristuspantasysteemi. Ja tosiaan naru on todella pitkä, joten sillä on liikkumatilaa ihan reilusti. Ei siinä ole hätää.
 
:hug: luupäiset koirat :hug:
Tiedän kokemuksesta. Meidän boksu vainaa oli yks rietaksen jäärä.

se että kiehuu ja kiroilee täällä paineet pois on parempi ku jos vaikka koiralle/perheelle rupeis räyhää vitutustaan (niille muille harmaille ).
 
Silja.S
Ymmärrän hyvin, miten koira voi välillä järsiä ihmisen hermoparkoja. Kysyn vielä pari asiaa:

- kuinka paljon koirasi saa liikuntaa, kuinka pitkiä lenkkejä teet?
- millaista ruokaa syötät sille (vääränlainen ravinto voi vaikuttaa sen käytökseen)?
- esiintyykö häiriökäytöstä: haukkua, ulinaa, tavaroiden järsimistä, levottomuutta etc...
- onko koirasi leikattu, onko se uros vai narttu?

Yksi varmimmista konsteista rauhoittaa levoton koira on lenkittää sitä tarpeeksi. Juoksulangassa oleva koirakin tarvitsee lenkkinsä. Esimerkiksi meidän juoksulangassa päivät viettävä karhukoira-suomenlapinkoira mix käy yhdellä 6-13km:n lenkillä jok'ikinen päivä ja tämän lisäksi tekee aamuin illoin pienet pyrähdykset pihan ulkopuolella. Ei ole minkäänlaista häiriökäyttäytymistä työpäivän aikana. Ei edes kaiva kuoppia pihaan, makailee vaan ja jahtaa laiskana perhosia.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:
Mä rakastan tyhmiä koiria :D

Ne on niin hiton hellyyttäviä kaikessa pölkkypäisyydessään.

Pää kallellaan katsovat että "ai mää vai"... :heart:
Meillä on niitä kaksi :D

Toinen karvaperse ryömi mielellään terassin alle johon se joko jäi tahtomattaan jumiin tai jäi sinne vittuuksissaan. Koska terassin alle ei mahdu ryömimään niin pelastusoperaatio meni aina purkuhommiksi. Eihän parin laudan irti ruuvaaminen iso homma ollut mutta turha homma kuitenkin.
Sittemmin olen laudoittanut tuon terassinpäädyn alas asti ja itseasiassa vähän maan allekin.
 
Ymmärrän hyvin, miten koira voi välillä järsiä ihmisen hermoparkoja. Kysyn vielä pari asiaa:

- kuinka paljon koirasi saa liikuntaa, kuinka pitkiä lenkkejä teet?
- millaista ruokaa syötät sille (vääränlainen ravinto voi vaikuttaa sen käytökseen)?
- esiintyykö häiriökäytöstä: haukkua, ulinaa, tavaroiden järsimistä, levottomuutta etc...
- onko koirasi leikattu, onko se uros vai narttu?
Tuossakin raakaruokinta mainio, luiden järsiminen on itsessään jo hyvää puuhailua. Toinen juttu on nappuloissa, jotka koira vaan lappaa yleensä suuhun.
 
"koirallinen"
Mä niiiin ymmärrän! Ja joo hei teille muille - tietenkään koira ei tee tahallaan, on vain koira. Vaan niin on omistajakin inhimillinen ja joskus tekee mieli myydä piski mustilaisille. Meneehän sitä lapseenkin joskus hermo, minulta ainakin.
 
Teinien äiti
Miten olis jos oisit joskus kouluttanut koiraasi ja opettanut sille asioita? Ihmiset jotka laittavat koiransa pihalle narun jatkeeksi pitäisi laittaa koiran sijasta siihen naruun kököttämään. Ja luultavasti tulisi sen verra lämmin sullekin, että tekisi mieli iiavautua terassin alle viileään :(
 

Yhteistyössä