Tykkääkö joku muka oikeasti käydä hienoissa ravintoloissa?

  • Viestiketjun aloittaja ihmettelen vaan
  • Ensimmäinen viesti
"KääKKä"
Kannattaa liittyä näihin nettitarjous firmoihin. Sieltä voi saada halvallakin "fiinin"ravintola elämyksen. Kävin siipan kanssa syömässä Helsingissä ravintola Helmessä (2 yhden hinnalla ), joka tarjoaa tällaista parempaa ruokaa. Ja hyvää oli, ainoastaan jälkkärin tosi imelä jäätelö jäi syömättä. Ja palvelu ystävällistä ja asiantuntevaa.
 
La Paset
On siinä oma viehätyksensä joskus käydä hienoissakin ravintoloissa. Itse viihdyn kyllä myös ihan esim. kreikkalaisessa, jossa jokainen tuoli on kenollaan eri suuntaan, mutta ruoka on ihanaa.
 
hmmh mun lempirafla on eräs kiinalainen joka on aika "hieno" ravinteli, hieman kalliimmat annokset kuin muissa kiinalaisissa ja se ruokakin on tasokkaampaa. siellä voisin syödä vaikka joka päivä :D

mutta en kyllä halua mennä ravintolaan jossa on pikkurillin kynnen kokoiset annokset ja ovat niitä ihania "makuelämyksiä" olevinaan. tiedän että hinnoissa näkyy esim raaka aineiden laatu mutta kuitenkin. yleensä kun päästää miehen kans kaksistaan syömään ja olis varaa valita joku hienompi niin joku esim. chicos, amarillo tai vastaava paikka on ykkösvaihtoehtoina. mies ei perusta mistään gurmeegarmee annoksista myöskään joten sellaset perus hyvät mätöt (hampparii, pihvejä yms) on hyvä valinta. tulee masu täyteen ja maistuu ruoka hyvälle =) mutta kukin tavallaan! makuja on monenlaisia ja no en tiedä kuinka otettu olisin jos mut vietäis abclle syömään, tai että siitä asiasta puhuttais kuin jostain todella hienosta, kyllä vähän hymyilyttäis ainaki jos ei muuta. en mä kyllä osaa olettaa että mun mies olis ku suoraan hollywoodin imelimmästä romanttisesta pätkästä. kyllä toi ukko tietty tietää mistä pidän ja on kiva ylläri jos tekee asioita ilahduttaakseen mua mutta mitään en jaksa vaatia/olettaa.
 
"Huh huh"
Ei ihme, että ravintola-ala on Suomessa vaikea, kun monille ravintolassa syöminen merkitsee huoltoasemalla ruokailua.

Ja varmaan tuon ap:n kokeman "kaupungin fiinimmän ravintolan" ja huoltoaseman ruokalan välillä ei sitten olekaan mitään vaihtoehtoja..?
 
Metsänreuna
Minusta ois ihana joskus hienostella ja pari kertaa olen päässytkin hienoon ravintolaan, osaan kyllä käyttäytyä, vaikka olenkin tavis. Ihanaa, kun on kaikkee uutta ja ennen näkemätöntä, kerran ulkomailla vaan meinas mennä ruokahalut krapulaisen miehen takia, joka juuri ja juuri riisui lakkinsa, sortsit jalassa ja möllötti puhumatta mitään. Vaimo yritti saada lapset syömään, ...sotku oli melkoinen. Ovella luki, että illalla pukeutumiskoodi, EI SORTSEJA. Ei varmaan osannu lukee englantia.
 
"mies"
En jaksa lukea koko ketjua, mutta kyllä Suomessa ravintolakulttuuri on liian jäykkää ja pönöttävää verrattuna "vanhoihin" sivistysmaihin kuten vaikka Ranskaan tai Italiaan. Siellä kalliissakin paikassa saa olla aika rennosti, ei tarvitse jännittää, eleganssi on ikään kuin luonnollinen asia. Mielestäni jo suomenruotsalaisten suosimat kahvilat kuten Ekberg Bulevardilla ovat "liian" jäykkiä paikkoja. Suomalaisten on vaikea olla luontevasti "hieno".
 
huoh taas..
Alkuperäinen kirjoittaja samuelinäiti;26263109:
mutta en kyllä halua mennä ravintolaan jossa on pikkurillin kynnen kokoiset annokset ja ovat niitä ihania "makuelämyksiä" olevinaan. tiedän että hinnoissa näkyy esim raaka aineiden laatu mutta kuitenkin.
Moni ei nyt tunnu ymmärtävän, että niitä annoksia ei ole tarkoitus tilata yksittäin niissä hienommissa paikoissa, vaan yleensä on joku menu, johon kuuluu sitten useampi niitä "pikkurillin kynnen" kokoisia annoksia. Voi olla esim. 5 ruokalajin kokonaisuus, jonka maut viineineen sulautuvat ihanasti yhteen ja vatsakin tulee täyteen.

Italiassa söimme miehen kanssa 13 ruokalajin illallisen juurikin näitä "pikkurillin kynnen/hiirenkakan kokoisia" annoksia ja voi taivas, se oli mahtavaa. Täydellinen kokonaisuus. Yksittäin annokset olisvat toki olleet lähinnä pettymys vatsan täyttymisen kannalta.

Kannattaa joskus kokeilla tilata ihan sellainen menusuositus.
 
Juppudei
Hienojen ravintoloiden tarkoitus on olla ennen kaikkea ILLANVIETTOPAIKKOJA. Siellä istutaan pitkään ja siemaillaan viiniä, jutustellaan ja fiilistellään. Kyllä mä tykkään kovasti siitä, vaikka välillä on kiva käydä siellä Teboilillakin. Jos olisi rahaa enemmän, kävisin varmasti useammin hienoissa ravintoloissa!
 
Tuota noin..Te jotka valitatte et annokset on hiirenkakan kokoisia jne..

Kai te ootte älynneet ettei sinne "hienompaan" ravintolaan mennä 2 päivää paastonneena sudennälkäisenä?

Sinne mennään hakemaan elämyksia ja kokemuksia, nauttimaan hyvin valmistetusta ruuasta, ei vetämään napaa niin täyteen et tullaan pyörien ulos, jos sellaista hakee niin se raxi on varmaan parempi paikka..
Vaikka ikinä en ole ravintolasta nälkäisenä ulos lähtenyt kun aina syödään pitkän kaavan mukaan..
 
nautiskelija
Itse vältän huoltsikat (paitsi kahvia ja sämpylää joskus matkalla) ja ketjuravintolat melko hyvin. Lounas ja perheen yhteinen illallinen (lapset mukana) yleensä semmoisissa paikoissa, mihin mennään puvussa/mekossa ja lapset kauniissa vaatteissa. (Lounasaikaan toki erilainen pukeutuminen.) Samoissa paikoissa käydään myös kaksin, mutta sitten niihin kunnon fiineihin paikkoihin mennään vaan kahdestaan.

Itse maksan mieluusti siitä, että joku on nähnyt vaivaa miettiessään ruoat ja niihin sopivat viinit sekä ruoan esillelaiton + tarjoilu on huippuluokkaa. Me ei ainakaan pönötetä siellä vaan käyttäydytään asiallisesti (ja tämä ei tarkoita etteikö illanviettoon voisi liittyä naurua ym) kuten muissakin ravintoloissa.
 
"mies"
Suomessa on myös melko kallista syödä ulkona, ainakin Ranskaan verrattuna. Käytännössä missään ravintolassa ei selviä alle kympillä Suomessa pääruoka+juoma.

Meillä ei oikein ole yhdessäolon ja rennon ajanvieton kulttuuria, jossa syödään tuntikausia perheen/sukulaisten/ystävien kanssa ja jutellaan. Vain pieni vähemmistö meistä elää näin nähdäkseni. Ajatelkaapa esim. että kouluissakin Suomessa ruokatunti voi olla vain 15 minuuttia kun Ranskassa se on vähintään tunti ja usein enemmän.
 
"vieras"
Tuota noin..Te jotka valitatte et annokset on hiirenkakan kokoisia jne..

Kai te ootte älynneet ettei sinne "hienompaan" ravintolaan mennä 2 päivää paastonneena sudennälkäisenä?

Sinne mennään hakemaan elämyksia ja kokemuksia, nauttimaan hyvin valmistetusta ruuasta, ei vetämään napaa niin täyteen et tullaan pyörien ulos, jos sellaista hakee niin se raxi on varmaan parempi paikka..
Vaikka ikinä en ole ravintolasta nälkäisenä ulos lähtenyt kun aina syödään pitkän kaavan mukaan..
lol
 
"Huh huh"
[QUOTE="mies";26263293]En jaksa lukea koko ketjua, mutta kyllä Suomessa ravintolakulttuuri on liian jäykkää ja pönöttävää verrattuna "vanhoihin" sivistysmaihin kuten vaikka Ranskaan tai Italiaan. Siellä kalliissakin paikassa saa olla aika rennosti, ei tarvitse jännittää, eleganssi on ikään kuin luonnollinen asia. Mielestäni jo suomenruotsalaisten suosimat kahvilat kuten Ekberg Bulevardilla ovat "liian" jäykkiä paikkoja. Suomalaisten on vaikea olla luontevasti "hieno".[/QUOTE]

No kyllä Ranskassa ja Italiassa on erittäin hienoja paikkoja, joissa ei tietenkään tarvitse jännittää, jos osaa ennestään käyttäytyä hyvin, muistetaan olla puhumatta ruoka suussa ja kaivamatta hampaankoloja :D

Mutta ruokakulttuuri on tosiaan niin paljon kehittyneempi ko. maissa, ravintoloissa käyminen on paljon yleisempää kuin meillä ja siten paljon luontevampaa myös.

Siksi ihmettelinkin aikaisemmassa viestissäni, miksi tässä ketjussa ravintolat on ikään kuin jaoteltu "fiineihin" ravintoloihin ja huoltiksen kuppiloihin, ikään kuin ei olisi olemassa paljon ns. oman rahan ravintoloita, joista saa laadukasta ruokaa (ei pelkästään pakasteista valmistettua) kohtuulliseen hintaan.
 
minun mielestä
Minusta on aika junttia, jos ihminen ihan pokerinaamalla väittää kotikylän Teboilia paremmaksi ravintolaksi kuin sitä hienoa ravintolaa, josta saa laadukasta ruokaa, hyvää palvelua ja viihtyisän miljöön. Ja vielä juntimpaa on ehdottaa sitä ruokailupaikaksi, jos oikein lähdetään viettämään vaikka puolison kanssa iltaa ulos.

Ellei tämä ihminen sitten ole lapsi; heillähän ei tunnetusti ole vielä makuaisti kehittynyt ja ranskalaiset kera leivitetyn pihvin babyporkkanoilla on maailman parasta herkkua, ja se heille sallittakoon. Ei sillä ettei aikuinenkin saisi siitä pitää, mutta luulisi siinä vaiheessa parempiakin makuja löytyvän.
 
Keittiönoita
[QUOTE="Huh huh";26263345]No kyllä Ranskassa ja Italiassa on erittäin hienoja paikkoja, joissa ei tietenkään tarvitse jännittää, jos osaa ennestään käyttäytyä hyvin, muistetaan olla puhumatta ruoka suussa ja kaivamatta hampaankoloja :D

Mutta ruokakulttuuri on tosiaan niin paljon kehittyneempi ko. maissa, ravintoloissa käyminen on paljon yleisempää kuin meillä ja siten paljon luontevampaa myös.

Siksi ihmettelinkin aikaisemmassa viestissäni, miksi tässä ketjussa ravintolat on ikään kuin jaoteltu "fiineihin" ravintoloihin ja huoltiksen kuppiloihin, ikään kuin ei olisi olemassa paljon ns. oman rahan ravintoloita, joista saa laadukasta ruokaa (ei pelkästään pakasteista valmistettua) kohtuulliseen hintaan.[/QUOTE]
Suurin osa ravintoloista sijoittuukin juuri fiinien ja huoltoasemien väliin.
 
"vieras"
Ei edes pitäisi kommentoida, mutta hyvä kun ap pysytteleekin miehensä kanssa vaan ABC:n ja Teboilin ruoka linjoilla. Ei niissäkään varmaan pahaa ruokaa ole, mutta hyvä kun tajuatte jättää nuo vähän hienommat paikat rauhaan.
 
mama the strange
En tiiä oonko koskaan käynyt ihan tositosi hienossa ravintolassa. Ehkä lapsena muutaman kerran vanhempien kanssa ja pari kertaa aikuisena (niin, että vanhemmat maksoi :D).

En kyllä syö ABC.lläkään kuin matkoilla. Me käydään semmosissa välimallin paikoissa, eli rentoja seurustelu- ja ruokaravintoloita. Yleensä, jos mennään ulos syömään niin sitten vähän myös laittaudutaan ja ruoka saa olla vähän hienompaa ja kalliimpaa. Lapsen kanssa joskus on käyty shoppailun lomassa esim. Raxissa, mutt jos iltaa lähdetään viettämään niin sillon ei tollasiin mennä.

Ois kyllä kiva joskus päästä semmoseen oikeen tosi hienoon ravintolaan... ei vaan oo varaa :/
 
"KääKKä"
[QUOTE="mies";26263341]Suomessa on myös melko kallista syödä ulkona, ainakin Ranskaan verrattuna. Käytännössä missään ravintolassa ei selviä alle kympillä Suomessa pääruoka+juoma.

Meillä ei oikein ole yhdessäolon ja rennon ajanvieton kulttuuria, jossa syödään tuntikausia perheen/sukulaisten/ystävien kanssa ja jutellaan. Vain pieni vähemmistö meistä elää näin nähdäkseni. Ajatelkaapa esim. että kouluissakin Suomessa ruokatunti voi olla vain 15 minuuttia kun Ranskassa se on vähintään tunti ja usein enemmän.[/QUOTE]

Nyt kärjistän

No ei kai meillä ole mitään ruokakultturia kun ennen agraari-aikaan käytiin kääntymässä tuvalla ja pisteltiin sapuska kupuun ja painuttiin takas pellolle töitä tekemään jos halusi että sitä sapuskaa olisi myös seuraavanakin vuonna. Ja ei meillä mökeissä juotu mitään viiniä, kotiolutkin oli vain janon sammuttaja, ei mikään nautinnon kohde. Ruoka syötiin vain että jaksettiin tehdä lisää töitä.
 
"KääKKä"
En tiiä oonko koskaan käynyt ihan tositosi hienossa ravintolassa. Ehkä lapsena muutaman kerran vanhempien kanssa ja pari kertaa aikuisena (niin, että vanhemmat maksoi :D).

En kyllä syö ABC.lläkään kuin matkoilla. Me käydään semmosissa välimallin paikoissa, eli rentoja seurustelu- ja ruokaravintoloita. Yleensä, jos mennään ulos syömään niin sitten vähän myös laittaudutaan ja ruoka saa olla vähän hienompaa ja kalliimpaa. Lapsen kanssa joskus on käyty shoppailun lomassa esim. Raxissa, mutt jos iltaa lähdetään viettämään niin sillon ei tollasiin mennä.

Ois kyllä kiva joskus päästä semmoseen oikeen tosi hienoon ravintolaan... ei vaan oo varaa :/
Katso jos saisitte jostain netistä sellaisen "diilin"
 
"Huh huh"
Itse vältän huoltsikat (paitsi kahvia ja sämpylää joskus matkalla) ja ketjuravintolat melko hyvin.
Sama juttu meillä, noissa paikoissa poiketaan matkalla, jos ei ole muita vaihtoehtoja.
Kerran erehdyin ottamaan kanaa ja mozzarellaa sisältävän Caesar-salaatin, jossa broiskunpalat olivat pienen pieniä kuutioita (krutonkeja pienempiä!) ja "mozzarellana" oli kaksi ohutta viipaletta kumimaista juustoa, joka ei maistunut yhtään miltään.
Hintakin taisi olla 9 euron paikkeilla. Mieluiten siis maksan ravintolassa muutaman euron lisää ja saan eteeni salaatin, jossa on kunnolliset raaka-aineet, tai teen sen kotona. Miksi ihmeessä maksaisin noinkin paljon rahaa ihan surkeasta annoksesta?

Huoltiksen ja nimenomaan ketjujen kuppiloissa raaka-aineissa on kyllä selvästi tingitty ja voitot maksimoidaan käyttämällä todella halpoja raaka-aineita.
Mutta kuten sanottu, joskus niissä on ollut pakko poiketa matkalla, muuten en ikinä menisi sellaisiin.
 
"mies"
Ruokailu, samoin kuin seksi, on turhan monelle vain suoritus. Ei kiireetön nautinto. Meillä ei yksinkertaisesti ole häilyvien aistinautintojen ja unelmien kulttuuria vaan meillä (luterilaisen työetiikan mukaisesti) lopputulos ja tekninen suorite on nähty tärkeimmäksi. Rakastamme sääntöjä ja tarkkuutta. Kuntosalilakin ärsyttää tutkitusti eniten, jos joku tekee liikkeen väärin, ja lomallakin haluamme käyttää ajan hyödyksi ja liikkua "tosissamme".

Nähdäkseni juuri tämä "rentouden puute", joka esim. katolisissa maissa osataan paremmin, osaltaan lisää huonoa oloa suomalaisten psyykeessä ja parisuhteissa. Ei osata "vain olla" vaan kaiken pitäisi olla suoritusta tai jotenkin mielekästä tai järkevää.
 
"Huh huh"
[QUOTE="KääKKä";26263377]Nyt kärjistän

No ei kai meillä ole mitään ruokakultturia kun ennen agraari-aikaan käytiin kääntymässä tuvalla ja pisteltiin sapuska kupuun ja painuttiin takas pellolle töitä tekemään jos halusi että sitä sapuskaa olisi myös seuraavanakin vuonna. Ja ei meillä mökeissä juotu mitään viiniä, kotiolutkin oli vain janon sammuttaja, ei mikään nautinnon kohde. Ruoka syötiin vain että jaksettiin tehdä lisää töitä.[/QUOTE]

Agraariaikaan myös Italiassa ja Ranskassa on ollut tapana ottaa eväät mukaan ja syödä pellon reunalla, ja vieläkin näkee työmiehiä, jotka kauhovat pastaa lämpöastiasta ruokatunnilla.
 

Yhteistyössä