Salami-paprikapataa ja Milanon risottoa
Risotto:
- nokare voita
- 1 sipuli silputtuna
- pari kierrosta mustapippuria myllystä
- 0,5 dl kuivaa valkoviiniä
- 4 dl arborioriisiä
- noin litra lihalientä
- 4 rkl raastettuaParmesania
- 1/4 tl sahramia
- 2 dl kermaa
Sulata voi kattilassa ja kuullota sipulisilppu voissa. Lisää mustapippuri, valkoviini
ja puoli desiä lihalientä. Anna kiehua noin 10 minuuttia. Lisää riisi ja loput
lihaliemestä. Anna kiehua, kunnes riisi on imenyt nesteen. Sekoita joukkoon Parmesan-juusto ja kerma.
Salami-paprikapata:
- 360 g italialaista salamimakkaraa
- 2 paprikaa
- 3 tomaattia
- 1 sellerinvarsi
- 1 porkkana
- 1 punasipuli
- 2 salvian lehteä
- 3 rkl oliiviöljyä
- prk tomaattimurskaa
Kuori ja silppua punasipuli. Kuori ja paloittele porkkana. Paloittele selleri.
Kuumenna öljy paistokasarissa ja kuullota kasvikset öljyssä.
Paloittele salami. Halkaise paprikat, poista niistä siemenet ja leikkaa suikaleiksi.
Lohko tomaatit. Valuta tomaattimurskasta neste pois.
Lisää kasariin silputtu salvia sekä makkarat. Anna hautua noin 5 minuuttia. Lisää
joukkoon tomaatit, paprikat ja valutettu tomaattimurska. Anna hautua 30 minuuttia.
Isompi kuva täällä:
http://www.saunalahti.fi/~simppeli/A2/italiahaaste_iso.jpg
*muoks* Ohjeesta unohtui, että sahramia liotetaan 10 minuuttia parissa ruokalusikallisessa kiehuvaa vettä ja se lisätää risottoon samaan aikaan kuin riisikin.