Eihän esim. lasten ruokien sisältö mitään uutta asiaa ole, onhan se ollut jo pitkään tiedossa ja puheenaiheenakin, että sisältävät runsaasti muuta kuin ehtaa ruokaa. Meillä esim. kaapissa marja-piltti, jossa marjoja yht. 27%, loppu sakeuttamisaineita, riiisitärkkelystä, vettä... Mikä tällaisen ravitsemusarvo on, oli valmistusprosessi kuinka hyvin valvottu tahansa? Verrattuna normaalisti tarjottuun marjaan?No kumpi sitten on pahempi: pieni lapsi syö purkkiruokia vai eineksistä tehtyjä aterioita (siis tyyliin lasagnette-ainekset johon lisätään jauheliha, tai saarioisten liha-perunasoselaatikko)? Olen luullut, että ne piltit on terveellisempiä kuin aikuisten einekset.
Muutenkin aika hämärää, kun vasta luin ison artikkelin lehdestä näistä valmisruuista ja siinä oli, että ne ovat turvallisia, erittäin tarkkaan valvottuja jne.´.. Nyt sitten yhtäkkiä kauheeta paskaa, josta lapsi sairastuu. Huh.
Opettele tekemään hyvää ja terveellistä ruokaa,niin kokoperhe voi syödä samaa.Lasagnenkin voi tehdä terveellisesti jota vauvakin voi syödä.No kumpi sitten on pahempi: pieni lapsi syö purkkiruokia vai eineksistä tehtyjä aterioita (siis tyyliin lasagnette-ainekset johon lisätään jauheliha, tai saarioisten liha-perunasoselaatikko)? Olen luullut, että ne piltit on terveellisempiä kuin aikuisten einekset.
Muutenkin aika hämärää, kun vasta luin ison artikkelin lehdestä näistä valmisruuista ja siinä oli, että ne ovat turvallisia, erittäin tarkkaan valvottuja jne.´.. Nyt sitten yhtäkkiä kauheeta paskaa, josta lapsi sairastuu. Huh.
Ei tähän tarvita tutkittua tietoa vaan jokainen voi ottaa purkin käteen ja katsoa, mitä se sisältää.BTW, eikös tuo tutkija ollut brittiläinen? Jos lasten ruuat on oikeasti myrkkyä ja kauheeta paskaa, niin eiköhän niiden myyntiin tule pian rajoituksia, jos asiaa on TUTKITTU. Kuka nyt pelkästään antaakaan purkkiruokia lapselleen? Aika harva.
Vähän paremmasta päästä. Mutta tiedätkö esimerkiksi mistä osista broilerin liha on? Jos kattelee tarkemmin, huomaa myös että sisällöstä iso osa on pelkkää vettä.No just katoin, kaapissa oli hedelmäsose ja yksi liharuokapurkki. Bona riisiä ja broileria:
vesi
peruna 23%
porkkana
keitetty riisi 12%
broilerin liha 10%
kasviöljyt (auringnkukka, rypsi)
sipuli.
Siinä se. Mikä tässä on nyt niin kamalaa? Valmistuspaikka Turku.
NO kamalaa on se, että jotkut syöttää pariensimmäistä vuotta lapsilleen vaan TÄYSSÄILYKKEITÄ=PURKKIRUOKAANo just katoin, kaapissa oli hedelmäsose ja yksi liharuokapurkki. Bona riisiä ja broileria:
vesi
peruna 23%
porkkana
keitetty riisi 12%
broilerin liha 10%
kasviöljyt (auringnkukka, rypsi)
sipuli.
Siinä se. Mikä tässä on nyt niin kamalaa? Valmistuspaikka Turku.
Miksi ne pitäisi keittää Monet hedelmät on helppo pistää suoraan soseeksi. Valmiiksi pehmeät hedelmät on melekin naurettavan helppoja, kypsästä päärynästä esim. saa pintaa raaputtamalla juuri sopivaa, banaani on jo valmiiksi pehmeää jne.Alkuperäinen kirjoittaja LauhkeaLehmä;24768814:Mitäs dokkarissa sanottiin hedelmäsoseista? Itse teen vauva lämpimät ateriat alusta loppuun itse, mutta noiden hedelmien ja marjojen itse soseuttaminen on aina tuntunut vaivalloiselta jo ajatuksen tasolla. Onko kaupanvhedelmäsoseet yhtä lailla "saatanasta" vai ovatko ne vain ravinneköyhiä? Kääks, pitääkö tässä nyt oikeasti alkaa hedelmien keittoon :O
Ostat mieluiten luomuhedelmiä/kotimaisia. Ja vähän haarukalla muussaat.Ti pilkot sormiruoaksi.Alkuperäinen kirjoittaja LauhkeaLehmä;24768814:Mitäs dokkarissa sanottiin hedelmäsoseista? Itse teen vauva lämpimät ateriat alusta loppuun itse, mutta noiden hedelmien ja marjojen itse soseuttaminen on aina tuntunut vaivalloiselta jo ajatuksen tasolla. Onko kaupanvhedelmäsoseet yhtä lailla "saatanasta" vai ovatko ne vain ravinneköyhiä? Kääks, pitääkö tässä nyt oikeasti alkaa hedelmien keittoon :O