Miten jauhelihasta saa samanlaista pikkusilppua kun pizzerian pitsoissa?

  • Viestiketjun aloittaja ??
  • Ensimmäinen viesti
Ne pitserioiden jauhelihasössöt näyttävät ja maistuvat ihan oksennukselle joten valistunut arvaukseni on että ensin tavallista jauhelihaa on syötetty koiralle ja sen jälkeen rakki on laitettu oksentamaan se.
 
Florentia
Alkuperäinen kirjoittaja TriplaIsä;24675641:
Ne pitserioiden jauhelihasössöt näyttävät ja maistuvat ihan oksennukselle joten valistunut arvaukseni on että ensin tavallista jauhelihaa on syötetty koiralle ja sen jälkeen rakki on laitettu oksentamaan se.
Sanoit sen, mitä itsekin ajattelin.
 
[QUOTE="aapee";24675640]Kuvittelin että siihen ois joku poppakonsti, tuossahan menee ikä ja terveys. :D[/QUOTE]

Jauheliha ei hirveen kauaan jäähdy jos laitat sen pois paistinpannulta.. Jotkut pitseriat ja ravintolat käyttää valmiiks paistettua jauhelihaa, tulee dynoissa sellaisena ihan hienona ja jotkut käyttää sellasta "jauheliharouhetta"
 
Pizzanpaistaja
Eikö kukaan muu ole pannut merkille että eri jauhelihalaaduissakin on eroja miten helposti menevät pienemmäksi silpuksi? Omasta mielestäni ainakin sellaisen kaupan itse jauhaman/pakkaaman jauhelihan saa helpommin pieniksi kuin useimmat suojakaasuun pakatut jauhelihat. Kuvittelisin että se jauhetaan jo siinä vaiheessa hienommaksi. (Ja sitten paistaessa toimii niinkuin Timangi ehdotti.)
 
Eikö kukaan muu ole pannut merkille että eri jauhelihalaaduissakin on eroja miten helposti menevät pienemmäksi silpuksi? Omasta mielestäni ainakin sellaisen kaupan itse jauhaman/pakkaaman jauhelihan saa helpommin pieniksi kuin useimmat suojakaasuun pakatut jauhelihat. Kuvittelisin että se jauhetaan jo siinä vaiheessa hienommaksi. (Ja sitten paistaessa toimii niinkuin Timangi ehdotti.)
Totta tuokin ja riippuu paljon siitä mitä lihaa siihen on käytetty.. Meillä käytetään jonkin verran hirven sydämestä jauhettua jauhelihaa ja sitä ei juurikaan tarvii edes sekotella enempiä kun se menee jo ihan hienoksi silpuksi.
 
"Vieras"
Alkuperäinen kirjoittaja TriplaIsä;24675641:
Ne pitserioiden jauhelihasössöt näyttävät ja maistuvat ihan oksennukselle joten valistunut arvaukseni on että ensin tavallista jauhelihaa on syötetty koiralle ja sen jälkeen rakki on laitettu oksentamaan se.
:DD
 
Silloin kun mä olin pizzeriassa duunissa (kylläkin kauan sitten..12v takaperin) niin mä paistoin aamusin jauhelihan ja tein siihen tomaattikastikkeen ja maustoin ja jauhelihapizzaan tuli toi sekotus ja juusto. Ei erikseen pohjalle tomaattikastiketta. Tosin silloin kyllä leikkasin kebabinkin tangosta jossa se kypsyi pikkuhiljaa , nythän ei missään pyörivää kebabtankoa näykkään.. Taito sekin, jota ei enää tarvitse :D
 
Silloin kun mä olin pizzeriassa duunissa (kylläkin kauan sitten..12v takaperin) niin mä paistoin aamusin jauhelihan ja tein siihen tomaattikastikkeen ja maustoin ja jauhelihapizzaan tuli toi sekotus ja juusto. Ei erikseen pohjalle tomaattikastiketta. Tosin silloin kyllä leikkasin kebabinkin tangosta jossa se kypsyi pikkuhiljaa , nythän ei missään pyörivää kebabtankoa näykkään.. Taito sekin, jota ei enää tarvitse :D
Ruoveden pizzeriassa oli se kebabtanko. Samoin joskus olen kuullut Koskikeskuksen etelän hetelmäpaikasta sen leikkurin ininää (on muuten tosi korviaraastava ääni) :D
 
samey
Silloin kun mä olin pizzeriassa duunissa (kylläkin kauan sitten..12v takaperin) niin mä paistoin aamusin jauhelihan ja tein siihen tomaattikastikkeen ja maustoin ja jauhelihapizzaan tuli toi sekotus ja juusto. Ei erikseen pohjalle tomaattikastiketta. Tosin silloin kyllä leikkasin kebabinkin tangosta jossa se kypsyi pikkuhiljaa , nythän ei missään pyörivää kebabtankoa näykkään.. Taito sekin, jota ei enää tarvitse :D
toinen pizzatar täällä (Lol) kyllä tällä vuosituhannella vielä leikellään sitä mukaa kun kypsyy...
Ja ite tuli ainakin keiteltyä vedessä isoja jauheliha palloja kypsiks jotka sitten murennettiin ja möyhennettiin mausteiden kanssa..tuli pehmyttä :)
tapansa kullakin :)
 
Ttppii
Itse en oikein ymmärrä kysymystä. Kyllähän siitä jauhelihasta automaattisesti tulee murua, kun sitä paistaessa sekoittaa koko ajan ja painelee rikki. Muutenhan se klimppiytyy yököttäviksi kökkäreiksi.
 

Yhteistyössä