Säilykkeitä kannattaa hyödyntää!! Pavut ja tomaatit, ei paljon maksa ja saa lisää vatsantäytettä. Esim. jauhelihakastikkeeseen riittää pienikin jauheliha kun siihen laittaa pari purkkia papuja(valkoisia tomaattikastikkeessa
ja vaikka ruskeita)
Keitot täyttää vatsaa tehokkaasti ja pakasteesta löytyy halpoja kasviksia.
Munat on halpoja kans! hyviä vaikka paistettuna tai keitettynä leivän päällä
Tässä sämpyläohje aamupalaksi. Näistä et varmasti saa kivikovia!
Aamiaissämpylät
"Leivo illalla paista aamulla"
12 kpl sämpylöitä
Tarvitset:
25 g hiivaa
1 rkl siirappia(voi varmasti korvata sokerilla)
1 tl suolaa
2 rkl sulatettua margariinia (tai öljyä)
3 dl vettä(alkuperäisessä ohjeessa käskettiin että kylmää vettä, mulle on opetettu että aina otetaan hanasta vettä niin että se juuri ja juuri ei "polta" kättä..)
n. 8 dl vehnäjauhoja
Tee illalla:
1. Murusta hiiva, lisää siirappi, suola ja margariini.
2. Lisää vesi ja sekoita kunnes hiiva on liuennut. Lisää jauhot ja sekoita. Jätä pieni osa jauhoista leipomiseen.
3. Rullaa pitkäksi tangoksi ja jaa 12 palaksi. Pyöritä pulliksi. Käytä säästeliäästi jauhoja estämään tarttuminen.
4. Peitä liinalla ja laita jääkaappiin.
Aamulla:
1. Lämmitä uuni 250 asteiseksi. Ota sämpylät jääkaapista ja anna niiden lämmetä huoneenlämmössä samalla kun uuni lämpenee eli noin vartin.
(1.1. keitä kananmunat 8min ja siivuta leivänpäällisiksi
)
2. Paista 10 minuuttia tai kunnes sämpylät ovat kauniin värisiä. Tee koputustesti: jos sämpylän pohjaa koputtaessa ääni on ontto, on leipä kypsää.