Kuinka teet kaalilaatikon??

Mie laitan kaalin ja jauhelihan lisäksi myös sipulia,riisiä ja joskus soijarouhetta.Liemeksi lihalientä,mie käytän yleensä Maggi lihafonduuta ja pippurisekoitusta mausteeksi.
 
Viimeksi muokattu:
"Vieras"
Pilkon kaalin, ja keitän sen suht pehmeäksi, jauhelihan paistan. Kaadan suurimman osa kaalin keitinvedestä pois, mutta osan säästän kosteudeksi, ja sekoitan jauhelihan kaaliin, ja sekoitus menee uunivuokaan. Maustan valkopippurilla ja suolalla. Viimeiseksi uuniin. Ehkä jotain 45 min 225 asteessa, vähempikin voi riittää. Nautin puolukkahillon kera.

Vinkki: enemmän makua saat, jos lisäät kaalin keitinveteen vaikka lihaliemi kuution.

(Sen porkkanan voit tietty keittää kaalin kera.)
 
"jenny"
Keitän kaalit lihaliemessa, keitän riisiä eri kattillassa ja paistan sipulia ja jauhelihaa. Tämän jälkeen sekoitan ainekset ja lisään joukkoon suolaa ja siirappia. Lopuksi kaadan uunivuokaan vielä hieman ruokakermaa sekaan. Nam :)
 
"vieras"
Paistan valurautapadassa jauhelihan, sekaan kaalit raakana ja reilusti sipulia ja paistan/haudutan hetken liedellä. Päälle vähän riisiä + mausteet, hieman vettä. Sitten uuniin mahd. pitkäksi aikaa.
 
Ex-anoppi tekee maailman parasta kaalilaatikkoa. Harmi vaan, ettei mulla ole reseptiä, pitääkin muistaa pyytää... Laittaa joukkoon riisipuuroa, tai siis maidossa keitettyä puuroriisiä, ja maustaa aivan taivaalliseksi. Tuota on tullut syötyä eräätkin kerrat ihan ähkyyn asti, kun se on niin hyvää...
 
Mä teen kaalilootaa karpisti eli paistan pannulla voiköntsässä pieneksi silputun kaalikimpaleen ja jauhelihan. Reilusti meiramia ja muita mausteita.

Munamaidoksi litra täysmaitoa ja kaksi munaa, seos voideltuun vuokaan ja uuniin kahdeksi tunniksi 150 asteeseen.
 
Kaali, sipuli, porkkana suikaleet ja ohrasuurimot kiehumaan kattilaan johon hieman vettä +1 lihaliemikuutio. Jauheliha+sipuli pannulle, mausta esim. pippuri, meirami, suola. Kaikki sekaisin ja vuokaan,päälle iso loraus tummaa siirappia :p Sit uuniin 175 ja 1,5h ja lämpö lopussa pois, tarkista että nestettä riittää.
 
mä teen
Jos on talvikaalista kyse, keitän kaalin lihaliemessä, jos taas kesäkaalia en keittele erikseen.
Eli ruskistan jauhelihan ja sipulia, sitten kaali ja porkkanat vuokaan sekaisin,mausteeksi meiramia, suolaa, valkopippuria ja siirappia . Nesteeksi tuo keitinliemi tai ihan pelkkä lihaliemi. Päälle vielä vähän voita ja uuniin, mitä kauemmin uunissa sen parempaa tulee.
 
Kaali, sipuli, porkkana suikaleet ja ohrasuurimot kiehumaan kattilaan johon hieman vettä +1 lihaliemikuutio. Jauheliha+sipuli pannulle, mausta esim. pippuri, meirami, suola. Kaikki sekaisin ja vuokaan,päälle iso loraus tummaa siirappia :p Sit uuniin 175 ja 1,5h ja lämpö lopussa pois, tarkista että nestettä riittää.
Hyvä, kun muistutit, tummaa siirappia minäkin laitan :)
 
mä teen
Alkuperäinen kirjoittaja mä teen;24173473:
Jos on talvikaalista kyse, keitän kaalin lihaliemessä, jos taas kesäkaalia en keittele erikseen.
Eli ruskistan jauhelihan ja sipulia, sitten kaali ja porkkanat vuokaan sekaisin,mausteeksi meiramia, suolaa, valkopippuria ja siirappia . Nesteeksi tuo keitinliemi tai ihan pelkkä lihaliemi. Päälle vielä vähän voita ja uuniin, mitä kauemmin uunissa sen parempaa tulee.
Ja herranen aika, ohrasuurimot unohtui!!!
 
kaalilaatikkoa nam!
Raastetun kaalin haudutan vähässä vedessä pehmeäksi, sitten siirrän kaaleja sen verran, että saan keitettyä riisit siellä "sivussa" puolikypsäksi. Joukkoon paistettua jauhelihaa (mieluiten lammasta jos on). Mausteeksi suolaa, valkopippuria, meiramia ja siirappia, jotka on ne perinteiset kaalilaatikon mausteet. Paistetaan mahdollisimman laakeassa vuoassa pitkään miedolla lämmöllä.
 
zill
- Silppuan kaalin, laitan sen kiehumaan isoon kattilaan. Lisään vettä, riisiä ja mausteita (meiramia, suolaa, pippuria)
- Paistan pannulla jauhelihan ja sipulin, mahdollisesti maustan paprikajauheella
- Sekoitan keskenään uunivuokaan, tarkistan että nestettä on sopivasti.

Pinnalle RUNSAASTI tummaa siirappia. Ei mitään ruokalusikallista, vaan niin että maistettaessa on makeaa.

Uuniin pariksi tunniksi 175-asteeseen.

Syödään puolukkasurvoksen kera. NAM!
 
"xxxx"
[QUOTE="jenny";24173374]Keitän kaalit, keitän riisiä eri kattillassa ja paistan sipulia ja jauhelihaa. Tämän jälkeen sekoitan ainekset ja lisään joukkoon suolaa ja siirappia. Lopuksi kaadan uunivuokaan vielä hieman ruokakermaa sekaan. Nam :)[/QUOTE]

+ meiramia ja ranskankermaa semmoinen 1-2 dl ja vähän kermaa. 175 astetta reilu tunti. Just oottelen että vois ottaa uunista pois ;)
 
ehdoton
Kaalilaatikko ei ole mitään ilman siirappia, meiramia ja puolukkahilloa.

Eli keitän kaalit ja paistan jauhelihat sipulin kera. Maustan suolalla, pippurilla, meiramilla, siirapilla ja basilikalla.

Sitten uuniin ja puolukkahillon kera lautaselle. :p
 

Yhteistyössä