oikeestiko jotkut ei silitä lapsilleen vaatteita tarhaan/kouluun?

  • Viestiketjun aloittaja häh
  • Ensimmäinen viesti
[QUOTE="jep";23754588]no ei kuule silitä ja sen kyllä huomaa kenen vaatteet silitetty ja kenen ei. Ovat yleensä muutenkin epäsiistimpiä kuin lapset, joiden vaatteet silitetään. Jotkut ei vaan jaksa ees sitä tehdä.[/QUOTE]

No en mä ainakaan silitä muuta kuin juhlavaatteet ja helposti rypistyvät vaatteet eikä mun lapseni silti ole epäsiisti. Meillä kun osataan pestä vaatteet ja ittemme, vaatteet ei ole päällä miten sattuu ja ulkonäöstä huolehditaan.

Jälleen kerran typeriä oletuksia joillakin.
 
3 lazsta
En silitä. Hyvä kun saan tämän huushollin pidettyä edes jotenkin kuosissaan. 3 lasta ja pyykkiä 3 koneellista päivässä. Omaa (sis. siivousajan) n. 2 h / päivä, joten missä välissä????
 
"vieras"
Silittämistarve riippuu kyllä ihan pyykinpesulaitteistosta. Meillä oli puoli vuotta käytössä tädin vanha pesukone enkä tiedä miten se erosi muista, mutta sen puolen vuoden ajan slitin jopa alusvaatteita. Kyseessä muutaman vuoden vanha kone, tosin jotain tuntemattomampaa merkkiä ja se sai pyykit ihan käsittämättömille kurtuille. Kaikki vaatteet oli kunnolla kuositeltava pesun jälkeen ja vaikka kuinka olisi ravistellut ja asetellut, oli vaatteet pakko silittää kuivauksen jälkeen. Minkään muun pesukoneen kanssa, ei ennen eikä jälkeen tuon, ole ollut tuota ongelmaa. Kuitenkin ihan samat pesuaineet ja samat kuivaustavat oleet aina käytössä. Uusimmissa koneissahan on yleensä ominaisuutena "silittämättä siisti"- toiminto.
 
En tunne ketään joka silittäisi päivittäiset vaatteet. Juhliin tmv. missä pitää olla tosi siistinä, mutta ei meillä ainakaan vaatteet koskaan pesusta tullessaan ole niin syppyisiä, että silitystä kaipaisivat. Ja voin ihan hyvin sanoa, että olen niin laiska etten viitsi kun mielestäni turhaa. Sitäpaitsi lapsillahan luulisi, että ne vaatteet kuitenkin aika äkkiä rypistyy/likaantuu leikeissä ymv. niitähän saisi kokoajan olla silittämässä? Oma on vasta vauva, että ei sinänsä kokemusta voin olla väärässäkin. Ei meillä lapsenakaan äiti silitellyt kuin juhlavaatteet..
 
"www"
en osta vaatteita joita pitäisi silittää, en edes itselle.

Epäilen meinaan, että silitys ei tee erityisen hyvää elastaanille.

Muistan kyllä, että joskus 80-luvulla niitä jättisuuria t-paitoja silitettiin (ja tärveltiin rautoja kun silitettiin vahingossa sen muivisen kuvan päälle), mutta nää nykyiset nakinkuorethan siliää siinä paikassa kun ne päälleen vetää!
 
"vieras"
Et ole huomannut että suurin osa kulkee silittämättömissä vaatteissa. Johtopäätös: Silittäminen on turhaa työtä.

Ei, en silitä lasten vaatteita enkä omianikaan ellei kyse ole juhlista.
 
"sama"
[QUOTE="vieras";23754830]Et ole huomannut että suurin osa kulkee silittämättömissä vaatteissa. Johtopäätös: Silittäminen on turhaa työtä.

Ei, en silitä lasten vaatteita enkä omianikaan ellei kyse ole juhlista.[/QUOTE]

Peesi! Silittäminen on turhaa ja onneksi katoava luonnonvara.
 
aikauhee
En silitä muuta kuin selkeästi ryppyiset vaatteet... eli aika harvat. Eikö nuo materiaalit ole muutenkin nykyään sellaisia, ettei ne rypisty, kun laittaa suorassa kuivumaan.
Sinänsä jokin pikky rypystä nipottaminen on pienisieluista ja alkkareiden tms silittäminen idioottimaista.
 
Ggggggg
Ei pitäisi arvostella sitä, että miten toiset muka jaksaa silittää, tai miten ei. Meillä kaikilla on omat kiireemme. Toisilla ennemmän ja toisilla vähemmän. Toiset tinkii jostain asiasta, ja toiset toisesta. Ollaan erilaisia joo. Kiva, että ne vaatteet ovat edes puhtaita. Olisi tosi upeaa, jos kerkeisin ne silittämäänkin, mutta en kerkeä, joten meillä ei siis pahemmin silitellä. :)
 
"mie"
Priorisoin :)
Kumpi on tärkeämpää vaatteiden silitys vai se että puuhailen lasten kanssa . Meillä silitetään ainoastaan juhlavaatteet ja muutamat muut paremmat vaatteet.
 
"mamm"
silitän, juurikin päällysvaatteet (siis päivä-) itselle ja lapselle (1 v) kaikki paitsi sukat, ehkä hieman senki takia että olisivat pehmeempiä.. :shame: mutta mielenkiintoinen näkökulma sekin että se vie "iha hirveesti" aikaa:D abauttia puoli tuntia satsi muutaman päivän välein meillä.
 
jaaaa
No mä en koskaan silitä college- enkä trikoovaatteita. Kyllä ne siliää ihan itsekseen. Ei näy rypyn ryppyä vaikkei ole silitysrautaa koskaan nähneetkään! Farkut silitän vain jos ovat sen tarpeessa. Paitapuserot on pakko yleensä silittää, elleivät ole erityisen siliävää kangasta, mutta harvoinhan niitä käytetään.

Lähinnä juhliin silittelen ja ehkä kuukauden välein noin muuten joitain esim. farkkuja, jotka jääneet ryttäniksi.
 
Ei tulis mieleenkään silittää arkivaatteita! :O
Mut mä taas kiinnitän huomiota jos on muuten kauhtunut, paremmat vuotensa nähnyt vaate -karmeita sellaset 80-luvun venähtäneet ja kulahtaneet lastenvaatteet...
Mut se on taas näitä et mikä on toiselle ryppynen ja toiselle ei, ja mikä on toisen mielestä kauhtana, onkin toisen mielestä vielä ihan kelpo vaate ;)
 
"määvaan"
en edes ole koskaan omistanut silitysrautaa! eli eipäs ole tullut mitään siliteltyä, paitsi joskus kun kotona vielä asuin niin jotain pöytäliinoja tuli siliteltyä kun oma äiti pyysi auttamaan.
 

Yhteistyössä