Subjektiivinen päivähoito-oikeus?

  • Viestiketjun aloittaja "fem"
  • Ensimmäinen viesti
"fem"
Elämä nyt jollain on vaikeeta ehkä sellaisten joiden elämä on helppoa on vaikea ymmärtää sitä, ettei kaikilla ole samoin. Varmaan kuule itsekin valitsisin sen helpon elämän, jos saisin.
 
"..."
[QUOTE="vieras";23564753]Siis oikeasti aiot pitää lasta 9 tuntia päivässä hoidossa vaikka itse kotona? Annan ilmaisen vinkin TULEVAISUUTTA JA LAPSIA ajatellen. Tee abortti![/QUOTE]

Ei voi kun toivoa, että sinulla ei ole lapsia. Voi kuvitella, miten sekopäisiä ongelmatapauksia ovat, jos on.
 
"vieras"
[QUOTE="fem";23565764]Elämä nyt jollain on vaikeeta ehkä sellaisten joiden elämä on helppoa on vaikea ymmärtää sitä, ettei kaikilla ole samoin. Varmaan kuule itsekin valitsisin sen helpon elämän, jos saisin.[/QUOTE]

Mutta sulla ei ole sellaista vaihtoehtoa ellet tee itse asialle jotain!
 
"fem"
[QUOTE="Lissu";23565759]Sinulla on oikeus viedä lapsi sinne hoitoon mihin aikaan tahansa ja hakea poiskin mihin aikaan haluat. Se vaan on lakiin kirjoitettu. Toki kunnat/päiväkodit yrittää niitä oman mielen mukaan muutella ja näin tehdään täällä meidänkin kunnassa. Sinun ei ole kuitenkaan pakko siihen suostua, vaan käytte neuvottelun. Mietin vaan, että jos teillä on erityislapsi ja tarvitsette jo kuntouttavassa mielessä päivähoitopaikkaa niin yleensä kunta järjestää sitten myös kyydityksen. Kysykää asiaa kunnalta.

Itse en ole mikään kotona viihtyvä tyyppi ollenkaan. Meillä 6v ja 5v lapsi ja nyt muutaman viikon kuluttua syntyy 3 lapsi. Isommat jäävät kanssani kotiin (syksyllä 6v menee toki eskariajaksi eskariin ). Oma auto on minulle henkireikä. Sillä pääsen liikkumaan, enkä ikinä suostuisi jäämään kotiin viikoksikaan ilman autoa. Tulisin hulluksi/masentuisin täysin. kannattaa oikeasti miettiä vaihtoehtoja. Sinun tilanteesi kuulostaa minun korviin aivan kamalalle. Mies esittä ehtoja, mutta miten ottaa itse niistä vastuuta? Eikö mies voi kulkea siellä töissä sitten vaikka pyörällä ja jättää autoa sinulle? Jos kerta omassakylässä työpaikka sijaitsee. Meillä mies jättäisi kyllä ehdottomasti auton minulle.

Kannattaa soittaa kunnan päivähoitotoimistoon ja keskustella tästä asiasta.[/QUOTE]

Jos kunnalta voi saada tuollaisen kuljetuksen, niin tottakai lapsi sitten voi olla hoidossa tuon klo 8-15. En ole tuollaisesta kuitenkaan kuullutkaan. Täytyy siitä kysyä. Epäilen kyllä onko tuollaista mahdollista saada.
 
"Inkeri"
Voisiko mies mennä pyörällä/ jonkun kyydillä tihin ja jättää autoa sinulle. Näin ei tarvitsisi kävellä tuotapäivähoitomatkaa ja lapsi olisi lyhyemmän ajan hoidossa?

Oikeus sinulla on kyllä viedä lapsi hoitoon päiväkodin aukioloaikojen puitteissa. ota yhteys päivähoidon johtajaan/ esimieheen.
 
"fem"
[QUOTE="Inkeri";23565784]Voisiko mies mennä pyörällä/ jonkun kyydillä tihin ja jättää autoa sinulle. Näin ei tarvitsisi kävellä tuotapäivähoitomatkaa ja lapsi olisi lyhyemmän ajan hoidossa?

Oikeus sinulla on kyllä viedä lapsi hoitoon päiväkodin aukioloaikojen puitteissa. ota yhteys päivähoidon johtajaan/ esimieheen.[/QUOTE]

Ei voi, sillä mies tarvitsee autoa myös koko työpäivän ajan.
 
yh
Päivähoitolain mukaan teille on annettava kokopäiväpaikka, jos sitä haette.

Toinen asia on sitten se, mitä järkeä on pitää noin pientä päivähoidossa 9 t viisi kertaa viikossa äidin ollessa kotona. Ensinnäkin en usko, että se on lapselle paras vaihtoehto (kun voisi olla kotonakin, ainakin osan ajasta) ja toiseksi, veronmaksajat maksavat lapsesi hoidon - tai ainakin valtaosan siitä.

Ihmettelen kyllä kuinka kahden vanhemman perheessä voi olla tarvetta kokopäiväiselle hoitopaikalle silloin, kun toinen vanhempi on kotona. Tietenkin jos on masennusta tai muuta sairautta, on lastensuojelun perusteinkin jo kokopäivähoitopaikka tarpeen.

Miten olisi lapsen vieminen hoitoon vain muutaman kerran viikossa?
 
"MInä"
Ap, millä tavalla lapsesi on erityislapsi? Onko hänellä pk:ssa kuntoutusta? Mitäs pk:n hoitajat/terapeutti/kelto/neurologi ja kaikki ne muuta viranomaiset ovat mieltä siitä jatkosta? Että paljonko ja kuinka usein tarvitsee sitä kuntoutusta?
 
"vieras"
kyllä kunnalla on oikeus rajoittaa hoitopäivän pituutta, jos toinen vanhemmista on kotona. Virikkeen puute ei riitä syyksi saada pitää lapsi kokopäivä hoidossa. Mutta vanhemman sairaus tai lapsen tarve mm. tukitoimenpiteenä voi hellittää teille edelleen sen kokopäivä paikan.

Mutta suosittelen teille sitä vaihtoehtoa mitä moni muukin jo ehdotti, eli pidä hänet osa-aikaisessa hoidossa, ma ja pe vapaalla. Ne on vielä sellaisia päiviä jolloin ei yleensä ole kovin ohjelmoitua toimintaa, vaan vapaata leikkiä lähinnä. Ti, ke ja to olisi sitten sen kokopäivän, varmasti tälläinen ratkaisu onnistuu teidänkin kunnassa.

Ymmärrän kyllä tilanteenne, mutta pitää sinunkin ap ymmärtää se, ettei pk ole mikään säilötäpaikka lapselle, kunta arvioi teidän antamien tietojen perusteella onko tarvetta kokopäivähoidolle ja he ovatkin jo päättäneet ettei ole. Päätöksestä voi valittaa, mutta kannattaa laittaa liitteeksi sitten niitä lisäselvityksiä vaikka sieltä perheneuvolasta tms. jos teillä tukitoimena jokin tälläinen kontakti jo on.
 
[QUOTE="fem";23565021]
Mutta ilmeisesti te kotimammat ette osaa nähdä mitään muuta elämää tai mahdollisuutta kuin sen omanne.[/QUOTE]

Anteeksi vain, mutta kyllä nyt näyttäisi siltä, että se olet sinä, joka ei osaa nähdä muuta elämää tai mahdollisuutta kuin sen omasi. Tässähän on ehdotettu jo vaikka mitä, mutta mikään ei oikein onnistu.

Jos olet vakavasti masentunut, eikö neuvolan, lastensuojelun tai mt-toimiston kautta saisi jotain ehdotuksia ja vaihtoehtoja? Tai jos kuulut johonkin uskonnolliseen yhteisöön, eikö heidän kuuluisi myös auttaa hädässä olevaa?

Itse en tuossa tilanteessa kyllä jaksaisi stressata jonkin hoitopaikan kanssa, vaan kokisin helpommaksi hoitaa lapsen kotona. Siinähän säästyisi hoitomaksuja ja vaikuttaisiko se äitiyspäivärahaan ja kotihoidontukeen sitten tulevaisuudessa. Sillä säästyvällä rahallahan voisi vaikka hankkia hoitajan silloin tällöin tai jos löytyisi vaikka sellainen edullinen auto, jolla pääsisitte sieltä kotoanne liikkumaan.

Mutta tämä vaihtoehto ei sinulle käynyt, joten sinulla ei ole sitten muuta vaihtoehtoa, kuin sumplia tuo hoitopaikka jollain muulla tavalla, vaikka sitten viet lapsen kävellen.

Entä onko poissuljettu vaihtoehto, että mies tekisi lyhyempää päivää tai viikkoa tai jäisi vaikka kokonaan kotiin hetkeksi kun vauva syntyy?
 
"fem"
Alkuperäinen kirjoittaja säpäle;23566023:
Itse en tuossa tilanteessa kyllä jaksaisi stressata jonkin hoitopaikan kanssa, vaan kokisin helpommaksi hoitaa lapsen kotona. Siinähän säästyisi hoitomaksuja ja vaikuttaisiko se äitiyspäivärahaan ja kotihoidontukeen sitten tulevaisuudessa. Sillä säästyvällä rahallahan voisi vaikka hankkia hoitajan silloin tällöin tai jos löytyisi vaikka sellainen edullinen auto, jolla pääsisitte sieltä kotoanne liikkumaan.

Mutta tämä vaihtoehto ei sinulle käynyt, joten sinulla ei ole sitten muuta vaihtoehtoa, kuin sumplia tuo hoitopaikka jollain muulla tavalla, vaikka sitten viet lapsen kävellen.

Entä onko poissuljettu vaihtoehto, että mies tekisi lyhyempää päivää tai viikkoa tai jäisi vaikka kokonaan kotiin hetkeksi kun vauva syntyy?
No etpä taida oikein tietää mikä tämä tilanne on. Suurin ongelma kun on juurikin tuo päivähoitopaikka ja juurikin se, etten jaksa/pysty esikoista hoitaa kotona. Vaihtoehtona siis ei ole lapsen hoitaminen kotona ja siten pääseminen helpommalla. Vaikka siinä säästyisikin rahaa, niin siinä kärsisi koko perhe. Joutuisin sitä menoa lopulta laitoishoitoon ja sitten vasta kaikilla kivaa olisikin. Kuten kommentistasi voi päätellä sinä et todellakaan koko tilannetta edes ymmärtänyt.

No jos mies tekee lyhyempää päivää tai viikkoa (joka ei työnanatajan puolesta edes onnistuisi), niin meillä ei riittäisi rahat enää elämiseen.

On se kyllä kumma kun järjellä ajatellen tätä tilannetta kaikilla paras ratkaisu on se, että esikoinen jatkaa hoidossa, jossa hän viihtyy ja jossa hän saa itseänsä kehittävää toimintaa. Palstamammojen mielestä vaan pitäisi tehdä kaikkensa, että lapsi olisi kotona. Sillä ei ole mitään väliä kärsisikö asiasta kaikki, kunhan vaan lapsi saa olla kotona. Mut enpä täältä ymmärrystä ajatellut löytävänikään.
 
justjust
[QUOTE="fem";23565021]Tämä on kyllä niin väärä paikka kysyä vissiin koko asiaa, kun täällä on taas kotiäidit vauhdissa. :p

Raskaus ei todellakaan ollut suunniteltu tai toivottu. Abortin toki olisi voinut tehdä, jos siihen olis uskonto luvan antanut.

Tiedän tilanteemme ja tiedän, että esikoisen on paljon parempi olla siellä hoidossa leikkimässä muiden lasten kanssa, kun istua yliväsyneen äidin kanssa kotona. Hän ei todellakaan ole ujo tai sellainen joka ei hoidossa olosta nauttisi. Joka päivä menee iloisesti hoitoon ja ei millään vielä haluaisi haettaessakaan lähteä kotiin. En varmaan lasta laittaisi hoitoon, jos hän siellä ollessa ikävöisi minua. Eipä ole sellainen ollenkaan.

Tiedän että on koko perheelle parempi, että esikoinen jatkaa hoidossa. Myös esikoiselle itselleen.

Mutta ilmeisesti te kotimammat ette osaa nähdä mitään muuta elämää tai mahdollisuutta kuin sen omanne.[/QUOTE]

en ole kotimamma, vaan työssä käyvä mamma ja aina kun on mahdollista pidän lapsia lyhyempää päivää ja vapaapäiviä, jos jäisin vauvan kanssa kotiin, ottaisin isommat kotihoitoon ja kävisin heidän kanssaan kerhossa pari kertaa viikkoon.
 
[QUOTE="fem";23566069]No etpä taida oikein tietää mikä tämä tilanne on. Suurin ongelma kun on juurikin tuo päivähoitopaikka ja juurikin se, etten jaksa/pysty esikoista hoitaa kotona. Vaihtoehtona siis ei ole lapsen hoitaminen kotona ja siten pääseminen helpommalla. Vaikka siinä säästyisikin rahaa, niin siinä kärsisi koko perhe. Joutuisin sitä menoa lopulta laitoishoitoon ja sitten vasta kaikilla kivaa olisikin. Kuten kommentistasi voi päätellä sinä et todellakaan koko tilannetta edes ymmärtänyt.

No jos mies tekee lyhyempää päivää tai viikkoa (joka ei työnanatajan puolesta edes onnistuisi), niin meillä ei riittäisi rahat enää elämiseen.

On se kyllä kumma kun järjellä ajatellen tätä tilannetta kaikilla paras ratkaisu on se, että esikoinen jatkaa hoidossa, jossa hän viihtyy ja jossa hän saa itseänsä kehittävää toimintaa. Palstamammojen mielestä vaan pitäisi tehdä kaikkensa, että lapsi olisi kotona. Sillä ei ole mitään väliä kärsisikö asiasta kaikki, kunhan vaan lapsi saa olla kotona. Mut enpä täältä ymmärrystä ajatellut löytävänikään.[/QUOTE]

Sinä ohitit täysin nuo minun kommenttini avusta, jota voisit saada kotiin. Jos miehesi tekisi lyhyempää päivää, hän olisi sinun apunasi kotona. Jos hän jäisi hetkeksi kokonaan kotiin, se voisi auttaa vaikeimman yli myös (ei kai elämänne romahda pariin kuukauteen). Jos kysyisit hoitoapua kotiin neuvolasta tai uskonnolliselta yhteisöltäsi (kai sinullakin jossain seurakunta on), se helpottaisi arkeasi. Säästyvillä hoitomaksuilla voisit palkata esim mll:n hoitajan silloin tällöin. Jne.

En sanonutkaan, että se autuaaksi tekevä ratkaisu olisi se kotiin jääminen vaan se, mitä vaihtoehtoja siinäkin voisi olla. Ja lisäksi poistuisi se stressi siitä hoitopaikasta.
 
"fem"
en ole kotimamma, vaan työssä käyvä mamma ja aina kun on mahdollista pidän lapsia lyhyempää päivää ja vapaapäiviä, jos jäisin vauvan kanssa kotiin, ottaisin isommat kotihoitoon ja kävisin heidän kanssaan kerhossa pari kertaa viikkoon.
Oletko säkin vakavasti masentunut ja onko sun esikoinen erityislapsi? Jos ei, niin sun tilanne on täysin erilainen.
 
"fem"
Alkuperäinen kirjoittaja säpäle;23566115:
Sinä ohitit täysin nuo minun kommenttini avusta, jota voisit saada kotiin. Jos miehesi tekisi lyhyempää päivää, hän olisi sinun apunasi kotona. Jos hän jäisi hetkeksi kokonaan kotiin, se voisi auttaa vaikeimman yli myös (ei kai elämänne romahda pariin kuukauteen). Jos kysyisit hoitoapua kotiin neuvolasta tai uskonnolliselta yhteisöltäsi (kai sinullakin jossain seurakunta on), se helpottaisi arkeasi. Säästyvillä hoitomaksuilla voisit palkata esim mll:n hoitajan silloin tällöin. Jne.

En sanonutkaan, että se autuaaksi tekevä ratkaisu olisi se kotiin jääminen vaan se, mitä vaihtoehtoja siinäkin voisi olla. Ja lisäksi poistuisi se stressi siitä hoitopaikasta.
Jos mies jäisi kotiin, niin kyllä meidän perheen talous romahtaisi heti kun ensimmäinen palkka jäisi pois. Ei olisi varaa ostaa ruokaa lapsille eikä maksaa lainaa. Mites sitten elettäis?

En ole aktiivisesti enää mukana uskonnollisissa piireissä eikä siellä ole mitään kotiapuja tarjolla tietääkseni.

Säästyvillä hoitmaksuilla nyt ei saisi mll hoitajaa kun muutamiksi tunneiksi muutamana päivä ja se nyt ei arkea juurikaan käytännössä helpottaisi.

En vieläkään ymmärtänyt tuota stressin poistumista? Kotiin jääminen kolmen lapsen kanssa tarkoittaisi käytännössä sitä, että masennukseni syvenisi ja joutuisin lopulta laitoshoitoon. Miten se on vähemmän stressaavaa? Kyllä mua ainakin stressaa miten lapsille käy jos en enää jaksa.
 
---
[QUOTE="fem";23565021]
Raskaus ei todellakaan ollut suunniteltu tai toivottu. Abortin toki olisi voinut tehdä, jos siihen olis uskonto luvan antanut.

[/QUOTE]


Mikäs helvetti on tuollainen uskonto joka pakottaa pitämään lapsen äidin mielenterveyden kustannuksella?
 
[QUOTE="fem";23566213]Jos mies jäisi kotiin, niin kyllä meidän perheen talous romahtaisi heti kun ensimmäinen palkka jäisi pois. Ei olisi varaa ostaa ruokaa lapsille eikä maksaa lainaa. Mites sitten elettäis?

En ole aktiivisesti enää mukana uskonnollisissa piireissä eikä siellä ole mitään kotiapuja tarjolla tietääkseni.

Säästyvillä hoitmaksuilla nyt ei saisi mll hoitajaa kun muutamiksi tunneiksi muutamana päivä ja se nyt ei arkea juurikaan käytännössä helpottaisi.

En vieläkään ymmärtänyt tuota stressin poistumista? Kotiin jääminen kolmen lapsen kanssa tarkoittaisi käytännössä sitä, että masennukseni syvenisi ja joutuisin lopulta laitoshoitoon. Miten se on vähemmän stressaavaa? Kyllä mua ainakin stressaa miten lapsille käy jos en enää jaksa.[/QUOTE]

Ai sinusta ei ole mitenkään stressaavaa nousta joka aamu aikaisin ja laittaa hänet valmiiksi ja viedä (vaikka sitten kävellen) hoitoon ja vielä hakea? No siinä tapauksessahan sinulla ei olekaan ongelmaa.

Kai niihin uskonnollisiin piireihin voi mennä pyytämään apua, vaikkei aktiivisesti olekaan ollut mukana. Olethan tuossa tilanteessa uskonnollisen vakaumuksesi vuoksi (anteeksi, jos on rumasti sanottu), niin kyllä sieltä pitäisi saada myös tukea ja apua.

Miten paljon miehesi oikein tienaa, jos tulonne romahtavat hänen jäädessä kotiin, mutta hoitomaksu ei kuitenkaan ole kovin iso? Ja jos on kyseessä erityislapsi, niin eikö hänen kotihoitoonsa saisi jotain tukea (en tosin näistä mitään ymmärrä)?
 
EJK
Alkuperäinen kirjoittaja Slummien miljoonitär;23564953:
Niin, tämä on totta. Olen kyllä subjektiivisen hoidon kannalla, siis se on kuitenkin huostaanottoja halvempi ennaltaehkäisymuoto monissa ongelmaperheissä. Mutta todellakin pitäisi miettiä kyllä myös enemmän lapsen kannalta. Millainen käsitys nelivuotiaalle tulee kun hän joutuu lähtemään aamun pimeinä tunteina väsyneenä tarhaan kun äiti jää pienten kanssa kotiin? Ja alkuillan pimeinä tunteina (talvisaikaan) tulee sitten isän kanssa kotiin. Ei siinä paljoa aikaa jää esikoiselle vuorokaudessa kun hän 9h poissa.
Asiassa on myös kääntöpuolensa; Jos koko ajan mennään veitsenterällä, niin päivähoito on vain pitkittämässä huostaanottopäätökseen siirtymistä. Edelleenkin Suomessa liian paljon ja liian kauan mielestäni vanhempia hoidetaan lasten kustannuksilla! Näin se vaan on minun mielestäni.

Ap, onko juuri niin, että miehesi ei voi kulkea työmatkaa muutoin kuin autolla? Miten työkaverit kimppakyytineen? Entä miehen kulkeminen pyörällä? Ja sinä veisit parina päivänä hoitoon esikoisen tai ainakin tiputtaisit max 5h / päivä tuon hoitoajan.
 
"fem"
Alkuperäinen kirjoittaja säpäle;23566255:
Ai sinusta ei ole mitenkään stressaavaa nousta joka aamu aikaisin ja laittaa hänet valmiiksi ja viedä (vaikka sitten kävellen) hoitoon ja vielä hakea? No siinä tapauksessahan sinulla ei olekaan ongelmaa.

Kai niihin uskonnollisiin piireihin voi mennä pyytämään apua, vaikkei aktiivisesti olekaan ollut mukana. Olethan tuossa tilanteessa uskonnollisen vakaumuksesi vuoksi (anteeksi, jos on rumasti sanottu), niin kyllä sieltä pitäisi saada myös tukea ja apua.

Miten paljon miehesi oikein tienaa, jos tulonne romahtavat hänen jäädessä kotiin, mutta hoitomaksu ei kuitenkaan ole kovin iso? Ja jos on kyseessä erityislapsi, niin eikö hänen kotihoitoonsa saisi jotain tukea (en tosin näistä mitään ymmärrä)?
No siis tarkoitushan on saada esikoinen hoitoon juurikin niin, että mies hänet sinne aamuisin veisi ja iltaisin hakisi enkä minä. Olisi stressaavaa pukea kolme lasta ja lähteä sitten kävelemään heidän kanssaan hoitoon.

Mies tienaa ihan hyvin. Ja tulot todella romahtavat heti, jos hän jää kotiin. Nytkin elätään kädestä suuhun vaikka itsekin käyn töissä. Tosin mun töistä nyt ei mitään palkkaa käteen jääkään.
 

Yhteistyössä