Moi!
Ihan ekaks päivittelijälle LA 18.3. ja toistaseks ruokavaliolla mennään.
Hukkasukka. Hankala tilanne sulla noiden aamusokerien kans. Itelläni on keliakia ja gluteeniton ruokavalio. Käytännös oon huomannu että niissä leivissä on vähemmän proteiinia (=gluteeni), enemmän hiilareita ja etenkin rasvaa. Kuitua on tosi vähän, joten hiilarit imeytyy yleensä paljonm nopeemmin ku tavallisesta leivästä. Ite oon käyttäny kuitua estään hiilarien imeytymistä. Esim Kaurakuitunen jauho ( Hirvelän KauraKuitunen ) pari rkl ennen ateriaa on auttanu sokereihin paljon! Esim 2dl riisipuuroo nosti sokereita tunnissa 2,5 ja Kaurakuitusen kans vaan 1,8 ja muut lisäkkeet oli samat!
Mä oon mittaillu sokereita joulusta huolimatta, oonpaha nähny mitä vähän huolettomampi syöminen tekee. Sekä paastot että ruuanjälkeiset sokerit on ollu koholla ja näyttää että paastot on koholle jäämässä, arvot aamusin 5,3-6,5 ja ton kuitujauhon kans sokerit on pysyny yleensä ruuan jälkee normaaleina. Nyt jo vaavin kiemurteluista tiedän jos sokerit nousee liikaa, se saa kunnon sambakohtaukset jos sokrut nousee. Onko muut huomannu samaa?
Mies ei oikeen oo sisäistäny tätä sokerijuttua. Mulle tää on töittenkin kautta tuttua ja valitettavasti oon sielläkin huomannu mitä voi pahimmillaan seurata jos ei RD:n hoito (lue vauvan hyvinvointi) kiinnosta. Miehellä on paha tapa jättää suklaat ja sipsit olkkarin pöydälle (ei, meillä ei oo lemmikkejä eikä lapsia ). Nyt kerroin heittäväni kaikki mässyt mitä vetää ympäri kämppää roskiin. Yhden vajaan suklaalevyn heitto pois riitti! No, ehkä sekin etten halua synnyttää 5kilosta ensimmäisenä ja mieshän siitä joutuu synnytyksen jälkeen kärsiin monta vuotta ...
Pilleriina ja sokerihumalainen sambaaja Bibi
Ihan ekaks päivittelijälle LA 18.3. ja toistaseks ruokavaliolla mennään.
Hukkasukka. Hankala tilanne sulla noiden aamusokerien kans. Itelläni on keliakia ja gluteeniton ruokavalio. Käytännös oon huomannu että niissä leivissä on vähemmän proteiinia (=gluteeni), enemmän hiilareita ja etenkin rasvaa. Kuitua on tosi vähän, joten hiilarit imeytyy yleensä paljonm nopeemmin ku tavallisesta leivästä. Ite oon käyttäny kuitua estään hiilarien imeytymistä. Esim Kaurakuitunen jauho ( Hirvelän KauraKuitunen ) pari rkl ennen ateriaa on auttanu sokereihin paljon! Esim 2dl riisipuuroo nosti sokereita tunnissa 2,5 ja Kaurakuitusen kans vaan 1,8 ja muut lisäkkeet oli samat!
Mä oon mittaillu sokereita joulusta huolimatta, oonpaha nähny mitä vähän huolettomampi syöminen tekee. Sekä paastot että ruuanjälkeiset sokerit on ollu koholla ja näyttää että paastot on koholle jäämässä, arvot aamusin 5,3-6,5 ja ton kuitujauhon kans sokerit on pysyny yleensä ruuan jälkee normaaleina. Nyt jo vaavin kiemurteluista tiedän jos sokerit nousee liikaa, se saa kunnon sambakohtaukset jos sokrut nousee. Onko muut huomannu samaa?
Mies ei oikeen oo sisäistäny tätä sokerijuttua. Mulle tää on töittenkin kautta tuttua ja valitettavasti oon sielläkin huomannu mitä voi pahimmillaan seurata jos ei RD:n hoito (lue vauvan hyvinvointi) kiinnosta. Miehellä on paha tapa jättää suklaat ja sipsit olkkarin pöydälle (ei, meillä ei oo lemmikkejä eikä lapsia ). Nyt kerroin heittäväni kaikki mässyt mitä vetää ympäri kämppää roskiin. Yhden vajaan suklaalevyn heitto pois riitti! No, ehkä sekin etten halua synnyttää 5kilosta ensimmäisenä ja mieshän siitä joutuu synnytyksen jälkeen kärsiin monta vuotta ...
Pilleriina ja sokerihumalainen sambaaja Bibi