Ajankohtainen D-vitamiini!

  • Viestiketjun aloittaja D-vitamiini
  • Ensimmäinen viesti
deeeeeeeeeeeee
D-vitamiini ehkäisee rintasyöpää ja sen leviämistä muualle elimistöön. Rintasyöpään sairastuneiden naisten seerumin D-vitamiinin pitoisuus on usein tavallista pienempi, vaikka he ottavat D-vitamiinia ruoan lisänä, ilmenee Yhdysvalloissa rintasyöpäkongressissa esitetystä tutkimuksesta. Suomessa terveelle väestölle annettu D-vitamiinin päivittäisen saannin suositus 7,5 mikrogrammaa on ainakin kymmenen kertaa liian pieni rintasyövän ehkäisyä ja hoitoa ajatellen.


D-vitamiini ja rintasyöpä - Terveysuutiset - Tohtori Tolonen
 
"heips"
Newsflash: Antti Heikkilä ei ole mikään kaikkitietävä jumala.

Ja muutenkin tämä yhden ja saman ihmisen tekemä karppaus&d-vitamiinispämmäys on rasittavaa.
Mutta suurin osa Antti Heikkilän mielipiteistä ei ole hänen omiaan, vaan on ottanut ne muilta karppaajilta. On niitä paljon parempia karppiguruja kuin heikkilä!

Mutta itse olen huomannut että D-vitamiini auttaa pysymään terveenä kun sitä syö tarpeeksi ison annoksen. Me otetaan 25 mikrogrammaa päivässä.
 
höpsistä
No ei todellakaan tarvi mitään lisiä, kun syö kalaa ym kunnollista ruokaa ja ulkoilee keskipäivällä. Mut kaikkea ihmiset uskoo, kun joku väittää tutkineensa. Lue esimerkiksi tämä:

http://www.ktl.fi/portal/suomi/pressihuone/lehdistotiedotteet?bid=2408
 
kalaa joka päivä
Alkuperäinen kirjoittaja höpsistä;22698312:
No ei todellakaan tarvi mitään lisiä, kun syö kalaa ym kunnollista ruokaa ja ulkoilee keskipäivällä.
D-vitamiinia muodostuu ihossa auringonvalon (UVB) vaikutuksesta. Suomessa auringonvaloa on riittävästi D-vitamiinin valmistukseen vain toukokuusta elokuun loppuun, mutta silloinkaan auringonvalon vaikutuksesta valmistunut D-vitamiinimäärä ei riitä suurentamaan elimistön D-vitamiinipitoisuutta talven varalle. (Osteoporoosiliitto)


Ja sitä kalaa pitää syödä joka päivä.

Fineli : Eniten ja v
 
hyväuskoinen hölmö?
Alkuperäinen kirjoittaja höpsistä;22698312:
No ei todellakaan tarvi mitään lisiä, kun syö kalaa ym kunnollista ruokaa ja ulkoilee keskipäivällä. Mut kaikkea ihmiset uskoo, kun joku väittää tutkineensa. Lue esimerkiksi tämä:

Lehdistötiedotteet
Vaaleaihoiset ovat oppineet luonnostaan hyödyntämään sen vähäisen valon, mitä pilvistä siroaa. Muuten heitä ei olisi ollenkaan olemassa! Eri asia sitten, saako teollista d-vitamiinia liikaa, varsinkin niitä, missä on jotakin muuntogeenistä ainesta seassa - maissiöljy vitaminoiduissa maidoissa voi olla sitä, mutta eipä Valio kerro. Haluaisin tietää. Mutta siinä on yks syy, miksi vain luomumaito sopii useimmille, herkkävatsaisillekin. Tappaako se laktaasientsyymin, en tiedä, mutta onhan luomumaidossa laktoosia, eikä siitä tule mitään vaivaa. Silloin syy on jossakin muussa - tai vaikkapa glyfosaattijäämissä tai antibioottijäämissä tai soijarehun glyfosaattijäämissä. Pääasia, ettei turhan takia tarvi kärsiä vatsakivuista:)
 
deen syöjä
Alkuperäinen kirjoittaja hyväuskoinen hölmö?;22725135:
Vaaleaihoiset ovat oppineet luonnostaan hyödyntämään sen vähäisen valon, mitä pilvistä siroaa.
D-vitamiini

Alkuperäinen kirjoittaja hyväuskoinen hölmö?;22725135:
saako teollista d-vitamiinia liikaa, varsinkin niitä, missä on jotakin muuntogeenistä ainesta seassa - maissiöljy vitaminoiduissa maidoissa
Ei maidossa mitään maissiöljyä ole. Niissä on D3-vitamiinia lisättynä eli ihan sitä samaa mitä on pillereissä, tipoissa ja öljykapseleissa.

Itse syön auringonkukkaöljyssä olevaa d-vitamiinia.
 
D325OH
Kesäkuussa kävin S-D-25 kokeessa, tulos 175nmol/L, annos oli ollut 250µg päivässä. Joulukuun alussa vain 85nmol/L! Kesällä en ottanu lainkaan ja syksystä lähtien muutaman kerran viikossa 250µg, eli liian vähän kun pääsi noin tippumaan. Nyt taas 300µg päivässä. Lapset saa 50µg-100µg.
 
Lohdutonta
Lohdutonta arkipäivää

Aamupala: Muroja ja lasillinen appelsiinimehua.

Välipala 1: Puoli levyä Fazerin sinistä ja tölkillinen energiajuomaa.

Lounas: Pari perunaa ja nakkikastiketta (kouluruokailu).

Välipala 2: Loput Fazerin sinisestä, hieman karkkia ja tölkillinen energiajuomaa.

Välipala 3: Pari palaa leipää, sokerijogurttia ja banaani.

Päivällinen: Mikroateria, jäävuorisalaattia ja puolikas tomaatti.

Välipala 4: Pari palaa leipää, sokerijogurttia ja mehua.

Kuulostaa liian hurjalta ollakseen totta. Totta se kuitenkin on. Tässä on 13-vuotiaan pojan yhden päivän ruokailut


Lohdutonta arkipäivää
 
akuuttia
D-vitamiini Suomen talvessa
”Italialaisena olen tottunut aurinkoon ja lämpöön, joten nyt kun olen talven täällä Suomessa, pitäisikö minun käyttää D-vitamiinia?”

Kun aurinko paistaa 45 leveysasteen eteläpuolella – vaikkapa Italiassa – saa ulkona valtavan määrän D3-vitamiinia aivan ilmaiseksi.

Jos oleilee uimapuvussa auringossa ilman suojavoiteita juuri niin kauan (ehkä 15min), että iho alkaa hivenen punottaa, on saanut noin 10000–20000 yksikköä eli 250–500 mikrogrammaa D3-vitamiinia kertaheitolla. Mutta myrkytystä ei tule, koska vitamiinia hajotetaan samaa tahtia.

D3, tulipa se sitten iholta tai tableteista, kuljetetaan maksaan, jossa se hajotetaan kalsidioliksi, joka on D-vitamiinin varastohormoni. Siis meidän D-vitamiinitankit ovat täynnä kalsidiolia, joka voidaan mitata verenkierrosta. Arvo kertoo varastojen tilasta. Kalsidioli muutetaan sitten munuaisissa uudelleen D3:ksi ja sieltä se sitten kulkeutuu kaikkialle tappelemaan syöpiä vastaan, pitämään luita kunnossa ja estämässä Alzheimeria sun muita tauteja.

Etelä-Italiassa normaalisti elävien ihmisten kalsidiolin taso on 100-200nmol/l, joka on ilmeisesti se ihanteellisin taso. Mutta tuo taso alkaa laskea kohti suomalaista tasoa ja on parissa kuukaudessa meidän tasollamme.

Toisin sanoen, kyllä D-vitamiinia tarvitaan lisää. Mutta paljonko on riittävästi, siitä ei ole yhtenevää näkemystä. Itse olen vakuuttunut siitä mitä professori Ilari Paakkari on vasta Duodecim-lehdessä kirjoittanut, eli jotta me pääsisimme tuolle ”normaalille” eteläitalialaiselle tasolle, me tarvitsemme enemmän kuin nykyiset suositukset opastavat, jopa tuollainen 50–100 mikrogrammaa eli 2000–4000 yksikköä päivässä.

Mutta todettakoon että ravitsemusneuvottelukunnan suositus, se virallinen siis, on paljon tuota pienempi, 400ky eli 10 mikrogrammaa.

Akuutin Omalääkäri | yle.fi
 
50µg
D-vitamiinivalmisteiden käyttösuositukseen tuli muutoksia ei muuta.

Riisitautia ja osteoporoosia on edelleen alle 18 vuotiailla.

Jos virallista noudattaa, niin alle 2 vuotias saa enemmän D-vitamiinia kuin 100kg rakennusmies.

Se 10µg ei riitä edes luustolle eli Puskan valehtelu jatkuu seuraavatkin 30 vuotta varmaan.

Ei multitabsia.Hirveetä skeidaa.

http://personal.inet.fi/koti/remeli/ravinteet.htm
 
"sokeri"
"""Sokeria ei ole yhdistetty perinteisesti sydän- ja valtimotauteihin, mutta nyt on jo toisin. Viime aikoina on tutkimuksissa todettu, ettei etenkään naisten sydän siedä runsasta sokerin syöntiä. Liika sokeri muuntuu maksassa rasvaksi, pääasiassa triglyserideiksi, jotka ovat kolesterolia vaarallisempi valtimotautien riskitekijä. Triglyseridit ovat soluille myrkkyä, joka aiheuttaa syöjävalkosolujen eli makrofagien ohjelmoitua ennenaikaista kuolemaa (apoptoosia). Se puolestaan johtaa valtimoiden kovettumiseen eli ateroskleroosiin. Tämä on verrattain uusi käsitys valtimokovettumataudin synnystä. Kolesterolilla ei ole tässä asiassa mitään osuutta. Lue lisää The Journal of Biological Chemistry, 2011, tammikuun numerosta, http://20.fi/3358

Kaikki tämä uusi tieto puoltaa sokerien syönnin rajoitusta ja triglyseridien mittaamista seerumista ja kohonneiden lukemien alentamista VHH-ruokavaliolla ja etyyliesteröidyllä kalaöljyllä. Statiinit eivät alenna triglyseridejä juuri ollenkaan."""

Hiilihydraatti = sokeri

veteraaniurheilija: Nuorten kova sokerinkulutus on vaaraksi sydämelle
 
sokeri...
"""Sokeria ei ole yhdistetty perinteisesti sydän- ja valtimotauteihin, mutta nyt on jo toisin. Viime aikoina on tutkimuksissa todettu, ettei etenkään naisten sydän siedä runsasta sokerin syöntiä. Liika sokeri muuntuu maksassa rasvaksi, pääasiassa triglyserideiksi, jotka ovat kolesterolia vaarallisempi valtimotautien riskitekijä. Triglyseridit ovat soluille myrkkyä, joka aiheuttaa syöjävalkosolujen eli makrofagien ohjelmoitua ennenaikaista kuolemaa (apoptoosia). Se puolestaan johtaa valtimoiden kovettumiseen eli ateroskleroosiin. Tämä on verrattain uusi käsitys valtimokovettumataudin synnystä. Kolesterolilla ei ole tässä asiassa mitään osuutta. Lue lisää The Journal of Biological Chemistry, 2011, tammikuun numerosta, http://20.fi/3358

Kaikki tämä uusi tieto puoltaa sokerien syönnin rajoitusta ja triglyseridien mittaamista seerumista ja kohonneiden lukemien alentamista VHH-ruokavaliolla ja etyyliesteröidyllä kalaöljyllä. Statiinit eivät alenna triglyseridejä juuri ollenkaan."""

Hiilihydraatti = sokeri

http://sundqvist.blogspot.com/2011/01/nuorten-kova-sokerinkulutus-on-vaaraksi.html
 
D-vitamiini
RUTKASTI LISÄÄ D-VITAMIINIA!

Viralliset suositukset eivät riitä, väittävät monet lääkärit. He määräisivät jokaiselle suomalaisille D-vitamiinipurkin kouraan ja nostaisivat annoksen moninkertaiseksi. Nyt virallinen aikuisten saantisuositus on 7,5 mikrogramma vuorokaudessa.

Erkki Antila on työterveyslääkäri ja biologi. Antilan mielestä suositusten mukaiset D-vitamiiniannokset eivät riitä. Ihmeellistä, ettei kansanterveydestä olla tämän kiinnostuneempia. Suuremmat määrät D-vitamiinia torjuisivat valtaosan suomalaisista kansantaudeista. D-vitamiini estää esimerkiksi reumatauteja, lapsuusajan diabetestä ja MS-tautia. Nykysuosituksilla pystytään torjumaan vain riisitauti.


A-talk | A-tuubi
 
vieras...
Laitetaan tähän vielä "pommi" siitä miten luotettava Lamberg-Allardt on puheissaan. Tässä http://www.vitamindcouncil.org/PDFs/cannell-et-al-vitamin-d-deficiency-epidemic.pdf artikkelissa hän on ollut 16 muun tutkijan kanssa sitä mieltä , että lapsille tulee antaa 25 ug per jokainen 11 kiloa d-vitamiinia.

Lainaus tekstistä
The doses of sunshine or oral vitamin D3 used in healthy children should be designed to maintain 25(OH)D levels above 50 ng/mL (>125nmol/l). As a rule, in the absence of significant sun exposure, we believe that most healthy children need about 1,000 IU (25mcg) of vitamin D3 daily per 11 kg (25 lb) of body weight to obtain levels greater than 50 ng/mL. Some will need more, and others less. In our opinion, children with chronic illnesses such as autism, diabetes, and/or frequent infections should be supplemented with higher doses of sunshine or vitamin D3, doses adequate to maintain their 25(OH)D levels in the mid-normal of the reference range (65 ng/mL) (162,5nmol/l) — and should be so supplemented year round.
 

Yhteistyössä