G: Te keillä lapset menee ajossa nukkumaan.. gallua :)

  • Viestiketjun aloittaja vieras.
  • Ensimmäinen viesti
6v nukkuu n. 20.00-07.00 (08.00)
2v nukkuu 20.00-06.00 (07.00) Päikkäreitä 1,5h keskipäivän tienoilla.

Iltaisin hommataan milloin mitäkin yhdessä/eriseen. Mies tekee usein töitä tallissa ja mä vaan lötkyän ja nautin ikiomasta ajasta :)
 
Lapset 3,5 ja 6, menevät nukkumaan 19.30-20. Herätys vanhemmilla 5.50, jolloin lapsetkin usein jo nousevat, viimeistään heidät on herätettävä 6.20, että ehditään hoitoon, eskariin ja töihin. Eskarilainen ei nuku päikkäreitä, pienempi nukkuu päiväkodissa, viikonloppuisin kotona ei nuku. Muuten viikonloppusinkin aikataulu pysyy aikalailla samana. Joskus saatetaan nukkua seitsemään.
 
4-vuotias, en tiedä nukkuuko päiväunia päiväkodissa

ma-pe menee nukkuun siinä klo.19.00, joskus sammahtaa heti joskus ääntä kuuluu huoneesta vielä 19.45..
herätys klo.06.00

vapaapäivinä esim. eilen nukkuin 1h päikkärit, meni nukkumaan klo.20.00-20.30 ja heräsi nyt kahdeksalta
 
"vieras"
Lapset 3 ja 7v.

Pienempi menee nukkumaan klo. 19 ja isompi klo.20, heräävät klo 6-7 aamulla. Kumpikaan ei nuku päikkäreitä.

Illalla kun on vanhemmilla vapaata, katsotaan telkkua/leffaa, syödään rauhassa iltapalaa, ollaan koneella jne. Välillä menen itsekin nukkumaan jo klo 21.
 
Meillä päälle vuoden ikäinen lapsi ja hän menee nukkumaan klo 19. Herää aamulla sitten noin klo 7-8. Tänään tosin ekan kerran huuteli sängyssä jo kuuden jälkeen mutta nukahti uudelleen ja heräsi lopulta klo 7.30.
Yksillä päikkärillä mennään, jotka ovat noin 40min-1,5h.
 
Meillä päälle vuoden ikäinen lapsi ja hän menee nukkumaan klo 19. Herää aamulla sitten noin klo 7-8. Tänään tosin ekan kerran huuteli sängyssä jo kuuden jälkeen mutta nukahti uudelleen ja heräsi lopulta klo 7.30.
Yksillä päikkärillä mennään, jotka ovat noin 40min-1,5h.
Ai niin, ja loppuillan mä kattelen telkkaria, oon koneella, höpöttelen miehen kanssa ja mahdollisesti teen koulutehtäviä.
 
meillä
Minkä ikäiset ipanat?
Moneltako menee?
Monelta herätään aamulla? Nukutaanko päikkyjä?
Ja mitä te sitten touhuilette loppu illan, kun jää paljon aikaa itelle ja kenties sille puolisolle. :)
Lapset 2,5v. ja 1v.
Menevät nukkumaan n. klo 20-20.30, nukahtavat itse omiin sänkyihinsä.
Heräämme arkiaamuisin 7 aikaan. Nuorempi nukkuu päiväunia noin 2h, isompi tarhassa noin tunnin verran.
Itse istun ja katselen tv:tä, istun koneella, käyn suihkussa, siivoan ym. kun lapset nukkuvat.
 
"mutsi"
Vauva reilut 3kk. Nukutetaan 18-19 aikoihin, herää 6-7 aikoihin "lopullisesti". Nukkuu 3-4 päikkärit, joiden pituus vihtelee meidän vanhempien aktiivisuudrn mukaan, eli nukkuu välillä tosi huonosti, mutta liikkeessä kantorepussa tms saattaa nukkua kolmekin tuntia putkeen, Vaunuissa ei nuku kuin satunnaisesti, herää viimeistään puolen tunnin päästä. Sylivauva... Omaa aikaa ei oikeastaan ole.
 
2v4kk
20.00 menee sänkyyn ja n. 07.00 herää (viikonloppuisin..) arkena 06.15 koska 20 vaille 7 pitää olla jo lujaa menossa hoitoon.
Nukkuu päiväunet.. 1h-2½/ riippuu päivästä ja onko hoidossa vai kotona. kotona paremmin.
No ite meen aikalailla samaan aikaaan nukkumaan, raskaus verottaa.. (alkuraskaus= 11+1)
Mies kattelee tv:tä ja pelaa pleikkaa ku me naiset vedellää hirsiä :D
 
"vieras"
[QUOTE="vieras";22451115]Oma-aloitteiseti menevät sänkyyn noin puoli ysi - ysi ja tänään ainakin vielä nukkuvat

lapset 8 ja 10 v[/QUOTE]

niin ja eivät nuku päikkäreitä, kouluaamuisin heräävät noin seiskalta
 
"mutsi"
Te, joilla lapsi käy helposti (= lähes itsekseen) nukkumaan klo 19-21, ette tiedäkään kuinka onnekkaita olette. huoh.
Niimpä! Meidän vauva (>3kk) on kyllä semmonen veivattava, että töitä saa tehdä jokaisen päikkärin ja yöunen eteen kunnolla. Lisäksi niin herkkäuninen, että välillä yölläkin parin tunnin hyssyttelyt ja hetkutukset, että nukahtaa uudelleen. Nooh, mutsi saa liikuntaa... ;)
 
"äitykkä"
Lapset 3v ja 9v menee 20.30 nukkumaan, heräävät kouluun ja päiväkotiin n. klo 7. Pienempi nukkuu päikkärit hoidossa n. 1 tunti, kotona 2-3 tuntia.

Itse menen nukkumaan 22.30-23.30. Pyrin aina että mitään kotitöitä ei jää illalle ns. omalle ajalle. Joskus kuitenkin jotain pientä teen, laitan tiskikoneen päälle tai pyyhin keittiön pintoja, en sen suurempaa. Katson telkkaria, luen lehtiä (jouluaiheisia kirjoja tähän aikaan vuodesta), suunnittelen askarteluja tuleville päiville (nyt etenkin kun joulu lähestyy), istun koneella, höpöttelen miehen kanssa, rakastellaan jne. joskus kipsin nukkumaan aikaisin, joskus valvon myöhäänkin. Riippuu vähän menenkö 8 vai 10 ja herääkö mies lasten kanssa.
 
"Jenni"
1v8kk menee nukkumaan 19.30-20 ja herää 9.30-10. Nukahtaa itsekseen kun vien sänkyyn. Nukkuu päikkärit 1.5-2h silloin kun hänelle itselle sopii, eli tulee sanomaan "nukkuu" ja vetää minut pinnasängyn viereen.
Aamulla käyn suihkussa jos illalla en käynyt ja meikkaan ja juon kahvia. Päikkäreillä juon kahvia ja valmistelen ruokaa ja siivoilen vähäsen. Illalla käyn suihkussa jos en aamulla käynnyt ja katselen miehen kanssa leffaa tai ollaan koneilla tai makoillaan sägyllä juttelemassa ja halimassa tms.
 
"kohtalotoveri"
[QUOTE="vieras";22449130]Ei jumalauta miten epäreilua tää elämä on! Lapsi 2 v. menee nukkumaan n. 20-21 ja herää 5.30-6.00 joka päivä. Päikkäillä vetäsee monta tuntia ja sitä ei parane mennä herättämään tai koko päivä on pilalla.

Mikä oma aika??[/QUOTE]

Älä muuta sano! Meidän 1 v 8 kk on alkanut nyt omatoimisesti vähentää jo valmiiksi vähiä uniaan. Nukkuu monena yönä 21.30-6.30, päikkäreitä nukkuu 2-3 tuntia jos ei herätä. Eipä siinä omaa aikaa jää iltoihin, kun on näin alkuraskaana mentävä nukkumaan tirpan kanssa samaan aikaan että jaksaa jotenkuten herätä aamulla kukonlauluun. Ei pitäisi lukea tämmöisiä ketjuja, kun tulee vaan niin paha mieli asiasta jolle ei mitään voi. :(
 
jatkaa vielä
[QUOTE="kohtalotoveri";22451266]Älä muuta sano! Meidän 1 v 8 kk on alkanut nyt omatoimisesti vähentää jo valmiiksi vähiä uniaan. Nukkuu monena yönä 21.30-6.30, päikkäreitä nukkuu 2-3 tuntia jos ei herätä. Eipä siinä omaa aikaa jää iltoihin, kun on näin alkuraskaana mentävä nukkumaan tirpan kanssa samaan aikaan että jaksaa jotenkuten herätä aamulla kukonlauluun. Ei pitäisi lukea tämmöisiä ketjuja, kun tulee vaan niin paha mieli asiasta jolle ei mitään voi. :([/QUOTE]

Niin joo ja mä yritän opiskella päiväuniajat. Tosin nyt on ollut pakko itekin nukkua kun on niin väsynyt (rv 9). Jatkuvasti kumminkin paine siitä että pitäsi saada gradu kasaan ennen kuin kakkonen syntyy.
 
"vieras"
Minkä ikäiset ipanat?
Moneltako menee?
Monelta herätään aamulla? Nukutaanko päikkyjä?
Ja mitä te sitten touhuilette loppu illan, kun jää paljon aikaa itelle ja kenties sille puolisolle. :)



Lapset 2,5 ja 3,5 vuotiaat, menee nukkumaan 19-20 välillä. Aamulla herätään 6,30-8 välillä, nuorimmainen nukkuu välillä jopa melkein yhdeksään.

Päiväunet nukutaan 1-1,5h puolenpäivän aikoihin, nuorempi saattaa joskus jättää välistä.
Olen illan sitten yksin omassa rauhassa kun sitä aikaa jää. vähän liiankin kanssa...:)
 
kylläpäs
[QUOTE="Jenni";22451229]1v8kk menee nukkumaan 19.30-20 ja herää 9.30-10. Nukahtaa itsekseen kun vien sänkyyn. Nukkuu päikkärit 1.5-2h silloin kun hänelle itselle sopii, eli tulee sanomaan "nukkuu" ja vetää minut pinnasängyn viereen.
Aamulla käyn suihkussa jos illalla en käynyt ja meikkaan ja juon kahvia. Päikkäreillä juon kahvia ja valmistelen ruokaa ja siivoilen vähäsen. Illalla käyn suihkussa jos en aamulla käynnyt ja katselen miehen kanssa leffaa tai ollaan koneilla tai makoillaan sägyllä juttelemassa ja halimassa tms.[/QUOTE]

kylläpäs tämä pieni nukkuu paljon!
 
km
Minkä ikäiset ipanat?
Moneltako menee?
Monelta herätään aamulla? Nukutaanko päikkyjä?
Ja mitä te sitten touhuilette loppu illan, kun jää paljon aikaa itelle ja kenties sille puolisolle. :)



Meillä näin:
lapset 3,5v ja 1v3kk
19.-19.30 sänkyyn. Isompi nukahtaa het iltasadun jälkeen, pienempi touhuaa omiaan sängyssään ja sit sammahtaa.
Aamusin herätään 7-8.00 paitti että joskun nukutaan myöhäänkin, tänään noustiin ylös puol 10 :D
Ja ite saa sit tehdä mitä haluaakaan ja jää hyvää kaksinkeskistä aikaa miehenkin kans. Saunotaan, syödään jotain hyvää joskus, katotaan telkkua/leffaa ja sen sellasta :)
En tiedä onko ajoissa mut meillä mennään klo 21 mennes nukkumaan. Aamulla herätään 8-9 välillä. Päiväunia ei nukuta. Mä en touhua tällä hetkellä loppuiltana mitään. Meillä on pieni vauva ja kun on saatu isommat sänkyyn niin meen imettämään vauvaa makkariin ja alan nukkua yhtäaikaa sen kans. sit ku vauva kasvaa nii et alkaa nukkua yönsä nniin sit vietän aikaa miehen kans mikäli se on kotona(on 3vuorotyössä). lapset 3 ja 6.
 
kaalimaan vartija ejk
[QUOTE="vieras";22450027]Mä koin valaistuksen tästä ketjusta, iso osa lapsista jotka menevät aikaisin nukkumaan (siis yli 2-vee) eivät nuku päikkäreitä. tai nukkuvat satunnaisesti.
Joskus luin et päikkärit on enempi vanhempien/päiväkodin henkilökunnan tarve, ei niinkään lapsen. Useimmat lapset lopettavat itsekseen päiväunien nukkumisen 2.5-3v. Ja kukapa ei nukahtaisi päivällä jos viedään hämärään huoneeseen peiton alle kuuntelemaan satuja, lainaten sitä lehtijuttua josta luin aiheesta.[/QUOTE]

Tai sanottaisiko näin päin, että usein tarhassa olevat pienet lapset tarvitsevatkin ne päiväunet, koska päiväkodissa on vain enemmän touhua ja meteliä ja stressiä kuin kotona.
Meillä lapset ovat lopettaneet ihan itsekseen päiväunet noin 2 vuotiaina ja siirtyneet pitkiin yöuniin. Paitsi kuopus joka meni päiväkotiin ja aloitti uudestaan päiväunet. Nukkuu siellä joka päivä noin 1-1,5h ja aivan varmana tarvitsee ne unensa. On tässä tietenkin omakin lehmä ojassa...jos kuopus ei nukkuisi päiväkodissä pääiväunia niin menisi nukkumaan iltaisin joskus 7 aikaan ja kun me ollaan kotona arkisin vasta 16.30 jälkeen niin milloin me ehdittäisiin seurustella ja leikkiä, lukea kirjaa yhdessä??
 

Yhteistyössä