Esikoista yrittämään loppuvuodesta tai 2011?

Aika menee todellakin vauhdilla! Tuntui silloin elokuussa, kun aloin tänne kirjoitella, että miten jaksan odottaa yrityksen aloittamista. Ja nyt onkin eka yrityskierto jo hyvässä vauhdissa.

Eltsulle onnea asunnosta ja Susimielelle kihloista!

Liina87: Harmilliselta kuulostaa tuo tiputteluvuoto. Selvisikö se yhtään siellä lääkärissä, mistä se varsinaisesti johtuu? Testaatko noita minipillereitä yhden kierron ajan vai olisiko jotain muuta keinoa? Ja voisitko kuitenkin tulla raskaaksi tuosta tiputtelusta huolimatta?

Omaan napaan ei kuulu mitään muuta, kuin että miestä näen seuraavan kerran vasta pe, ja silloin on kellistettävä se petiin :D Ei vain vakavasti ottaen, mitenkäs te muut, joilla yritys on jo alkanut: onko suhtautuminen seksiin muuttunut? Musta tuntuu vaikealta keskittyä mihinkään muuhun kuin siihen, että tästä voi nyt sitten saada alkunsa vauva. No, ehkä se helpottuu, kunhan yritystä on takana enemmän kuin viikko :)
 
jooh kai se siit.. totesin etten kaverille henkilökohtaisia asioitani sillai selitä toteutan ne omia aikoja ja hän saa sopeutua siihen sitten. siis mull on nyt 12 päivän työ/koulu rupeama josta 3 lusittu.silti ihmiset kuvittelee et jaksan harrastaa sählyä ja juhlia synttärei kun joka päivä herään 5-6 aikaan.. herran jumala mä olen kyllä hullu kun opiskelemaan rupesin... hypin ens viikol osastolla pisin seiniä sitten:headwall:.. onnea Susimieli kihloista:flower:
 
Onnittelut Susimielelle kihlauksesta :flower:
Liisakaisa lääkäri sanoi että se on varmaan jotain hormonihäiriötä ja johtuisi hormonalisen ehkäisyn lopettamisesta. Se sanoi että 3 kiertoa pitäis noita kokeilla ja sitten uusi yhteydenotto. Minipilleri on kuitenkin niin mitätön määrä lääkeainetta että tuntuu kyllä todella turhauttavalta semmosta syödä. Tiputtelun ei kuulemma pitäisi vaikuttaa raskaaksi tulemiseen mutta sitä vähän epäilen. Jos vuotaa niin sehän tarkottaa että kohdun limakalvo on surkastunut tai rapistunut koska se irtoilee ja vuotaa pois. Ei kai siinä mikään alkio sillon voi kasvaa... En tiiä pitäiskö sitten vaan varata yksityiseltä aika jos olis ees vähän kokeneempi lääkäri kun tuommonen suunnilleen meikäläisen ikänen juippi.
 
köppiäinen
Onnea eltsulle synttäreistä ja kodista, Liisakaisalle yrityksen aloittamisesta ja susimielelle kihlauksesta! :) Ja kaikille muille onnea ihan muuten vaan, sitä kun tarvitaan aina! :D

Minulle voisi lisäillä tuonne listalle iäksi 24 ja yrityksen aloittamisen ajankohdaksi marraskuun (itse en nyt vielä hallitse). Ja marraskuu - sehän on ihan kohta!

Stressaava kuukausi varmaankin sai kierron heittämään, kun se normaalisti on 30-31, niin nyt mennään päivässä 35 :/ Minulla oli jossain vaiheessa ongelmia kierron heittelyn kanssa, ja juuri, kun luulin sen loppuneen (ja unohdin melkein koko asian), niin nyt sitten porskutellaan yli... Jospa se tositoimien koittaessa pysyisi aisoissa :D

Seksikysymykseen vastailisin sillä lailla, että juuri eilen kun tuskailin tämän venymisen kanssa, mieheni sanoi sitten, että ehkä me saadaan jo vauva. No minä sanoin, että jos saisin valita, niin haluaisin tulla raskaaksi semmoisen kierron jälkeen, että ollaan harrasteltu vähän siellä ja täällä ja koko ajan, eikä näin kummallekin älyttömän kiireisen kuukauden jälkeen (ja vielä oikeasti yrittämättä). :D Uskoisin, että ainakin ensiksi pystyisin olla ajattelematta vauvajuttuja, mutta jos jotain ongelmia ilmenee, niin sitten ehkä tulee miettineeksi, että milloin olisi paras aika jne.
 
Täällä kyseltiin mm. synnytyspelosta ja onko suhtautuminen seksiin muuttunut. No, synnytystä en jännitä vielä yhtään, kun se tuntuu niin kaukaiselta asialta, kun ei ole ees vielä raskaanakaan. Jonkun verran olen katsonut synnytys ym. vauvaohjelmia niin ei kyllä ainakaan vielä pelota. uskon, että luonto hoitaa homman, sillä synnytyshän on ihan normaali juttu. ja mun ruumiinrakenteella ei pitäs olla vaikeuksia etteiko vauva mahtus tulee tms... mut saa nähä sit kun sen aika on, että onko ääni muuttunu kellossa :D
Meillä oikeestaan seksi on nyt parantunut kun jätettiin ehkäsy pois ( tosin meillähän olikin vaan kumit ehkäsynä) niin tuntuu paremmalta nyt :cool: Mutta kyllä laskeskelen kokoajan että millon kannattas yrittää jne... mieskin on nyt onneksi tän viikon syyslomalla niin ollaan voitu pupuilla useemmin... toivoisin niin kovasti että tärppäis!!!
Se on kyllä totta, että aika menee tosi nopeesti... kohta onkin jo marraskuu ja yk1 takana.....
mitähän muuta... tsemppiä ja onnea vaan kaikille :)
 
Torstai 21.10.

Yrityksen aloittaneet:
nimim............ikä.................YK ................KP...........jännäpäivä

Lunea............................. 1 ...............36?/28...............?
Syksy2010...29.................2................5/33-34................?
Liina87........23.................5................26/30.................25.10
millimolli......25................1................22/30.................30.10
Sassy..........22................1.................16/34.................9.11
AnniMu........20................1.................13/?......................?
kais-a..........22................1.................35/45?...............31.10.
sindi^^........25................3................24/28-32................?
Nannie.........20................2.................5/?........................?
Liisakaisa.......27..............1................11/27-28...............8.11.

Yrityksen myöhemmin aloittavat:
nimim....................ikä........... ...................yritys alkaa

köppiäinen...............24................................marraskuu 2010
lumityttö78.............31..............................syksy 2010
Juliane....................24..............................marras-joulukuu 2010
Epa_88...................22..............................marras-joulukuu 2010
Avocado..................28............. ................joulukuu 2010
eltsu81....................29........... ..................joulukuu 2010?
Hennu86.................24...............................joulukuu 2010
Eireann...................28............ ..................tammikuu 2011
Tupu_.....................25...............................helmi-maaliskuu 2011
Liiu.........................25...............................alkuvuodesta 2011
Tuanni....................25.......... .....................huhtikuu 2011
sansu86..................24................................huhtikuu 2011
Sarayi.....................23...............................huhtikuu 2011
white gold...............24................... ...........huhtikuu 2011
Susimieli.................21...............................huhti-toukokuu 2011?






Plussanneet::flower:
nimim...........ikä...........plussa. ...........LA...........monennesta tärppäsi

Tiipula..........28...........7.9.2010.....16.5.2011..........yk2

---------------------------------------------------------------------

Lista onnistuu päivittää "lainaa"-napin avulla :)
 
Huomasin Sassy että me jännäillään aika lailla samana päivänä :) Saas nähdä, mitkä oireet ja valeraskaudet mää onnistun jo tässä ekassa yrityskierrossa kehittelemään :) Kiva, kun saa seurailla tässä muiden jännäilyjä ensin.

Köppiäisen tiedot päivitin, ole hyvä! Ihanaa, että aloitatte yrityksen noin pian.
 
Onnittelut eltsu81 ja Susimieli:flower:

Ja tervetuloa taas uusille!

Mun on pakko tunnustaa että kaikenlaisia vauva- ja synnytysohjelmia tulee katsottua aika paljon ja luettua blogeja. Alkuun kauhistutti ne synnytykset mutta näköjään siitäkin voi selvitä et vähän oon rauhallisempi sen suhteen. Kipua en pelkää vaan sitä et jos ite tai vauva kuolee... No turha sitä on etukäteen murehtia. Pitäs ehkä vähemmän lukee kaikkia kauhutarinoita:)

Täällähän on kohta jo enemmän porukkaa alottaneissa kun oottelevissa! Aika kuluu äkkiä. Mulle vaikka aikaa on vielä jäljellä alotukseen niin välillä iskee semmonen paniikki et ollaanko me valmiita tähän tai jos vielä yhen kesän oottas ja APUA, mutta sit taas tulee hirmunen kuume ja kaipuu. Mitenkähän sekavat fiilikset sit keväällä on... Kiva on ollu muuten huomata et nyt kun tuo yritysajankohta on saatu sovittua enkä mä enää jankuta siitä miehelle koko ajan niin se on ite alkanu puhua vauvoista välillä:)
 
Kauheesti alkaa jännittämään ens viikko ja vaikka kuinka yrittää asiaa mielestä saada pois, niin ei onnistu. Nyt kun on vielä ilmennyt "outoja" oireita mitä ei ole aiemmin ollut. Poskia kuumottanut pari päivää ja vatsassa nipistelyt jatkuu. Työkaveri kysäs tänään et oonko pieniin päin kun sanoin et posket on taas ihan tulessa...Toivottavasti nämä olis jotain hyvää enteileviä merkkejä! Isäntä taas kotiutuu huomenna ja sen tietää että vkl menee nopeesti, joten kohta "piinapenkistä" pääsee.
 
Moi kaikki, hiljaiselon jälkeen!
Onnea kaikille elämönmuutoksia kohdanneille!
Mä nyt omanapailen tilanteeni: eli kierukka lähti eilen veks. Tulevaisuudesta puhuttu nyt paljon, ja vaikka tilanteemme (taloudellisesti, työtilanne ja missä ens syksynä asutaan) on vielä auki, on vauvan hankinta kummankin ajatuksissa. Onneks Suomessa sos.turva toimii jne., jos vaikka sille vahingossa tulisi tarve. Tällaisella kontrollifriikille kaikki tämä on vaan niin vaikeaa :)
Oli tarkoitus ehkäistä joulukuulle asti ainakin, mutta tänään jo lensi kortsut nurkkaan. :rolleyes:
En tiedä, oliko tämä vain hetkellinen lipsahdus, joten en vielä päivitä itseäni tuohon listaan... Mutta lääkäri höpisi jotain siitä, että ultran mukaan parin viikon päästä olisi menkat (ei ole ollut kierukan kanssa), ja siis mun mielestä se tarkottais, että ovis olis juuri tapahtunut??? Oho... :whistle:
No, saa nähdä odotellaanko tässä kuinka kauan, olen jotenkin varautunut odottamaan tärppiä jopa vuosia... :( Näin kun kaikille kavereilla tuntuu olleen.

muoks typot
 
Viimeksi muokattu:
Sindille tsemppiä jännäpäiviin! Avocado: toivotaan, että tärppäs jo saman tien :D Ei muuta kuin yrityksen aloittaneiden puolelle vain :)

Lueskelin tässä ajan kuluksi ja yksinäisen illan ratoksi noita odotuspuolen keskusteluja. Täytyy sanoa, että oon kai jotenkin tietämätön ja yksinkertainen, mutta en tiennyt, että pahoinvointi alkaa jo niin alkuraskaudessa. Tyyliin joskus viikolla 5 voi jo olla koko päivän pönttöä halailemassa...

Mietin vain, että jos käy niin, että töissä tulisi pahoinvointia ja luokasta ryntään oksentamaan, niin siitähän tietää kohta koko koulu ja sitten koko tämä kylä. (Pienellä paikkakunnalla olen opena siis...) No, ehkä on turha vielä tällaisia miettiä, mutta en kyllä haluaisi, että kovin aikaisessa vaiheessa alkaisi mitään juoruja kulkea.
 
Perjantai 22.10.

Yrityksen aloittaneet:
nimim............ikä.................YK ................KP...........jännäpäivä

Liina87........23.................5................27/30.................25.10
sindi^^........25................3................25/28-32.............26.10?
millimolli......25................1................23/30.................30.10
kais-a..........22................1.................36/45?...............31.10
Liisakaisa......27...............1................12/27-28.............8.11.
Sassy..........22................1.................17/34.................9.11
Syksy2010...29................2.................6/33-34..............19.11
AnniMu........20................1.................14/?......................?
Nannie.........20................2.................6/?........................?
Lunea............................. 1 ...............37?/28...................?


Yrityksen myöhemmin aloittavat:
nimim....................ikä........... ...................yritys alkaa

köppiäinen...............24................................marraskuu 2010
lumityttö78.............31..............................syksy 2010
Juliane....................24..............................marras-joulukuu 2010
Epa_88...................22..............................marras-joulukuu 2010
Avocado..................28............. ................joulukuu 2010
eltsu81...................29............ ..................joulukuu 2010?
Hennu86.................24...............................joulukuu 2010
Eireann...................28............ ..................tammikuu 2011
Tupu_.....................25...............................helmi-maaliskuu 2011
Liiu.........................25...............................alkuvuodesta 2011
Tuanni....................25.......... .....................huhtikuu 2011
sansu86..................24................................huhtikuu 2011
Sarayi.....................23...............................huhtikuu 2011
white gold...............24................... ...........huhtikuu 2011
Susimieli.................21...............................huhti-toukokuu 2011?






Plussanneet::flower:
nimim...........ikä...........plussa. ...........LA...........monennesta tärppäsi

Tiipula..........28...........7.9.2010.....16.5.2011..........yk2

---------------------------------------------------------------------

Lista onnistuu päivittää "lainaa"-napin avulla :)
 
Viimeksi muokattu:
Perjantai 22.10.

Yrityksen aloittaneet:
nimim............ikä.................YK ................KP...........jännäpäivä

Liina87........23.................5................27/30.................25.10
sindi^^........25................3................25/28-32.............26.10?
millimolli......25................1................23/30.................30.10
kais-a..........22................1.................36/45?...............31.10
Liisakaisa......27...............1................12/27-28.............8.11.
Sassy..........22................1.................17/34.................9.11
Syksy2010...29................2.................6/33-34..............19.11
AnniMu........20................2.................1/13?......................?
Nannie.........20................2.................6/?........................?
Lunea............................. 1 ...............37?/28...................?


Yrityksen myöhemmin aloittavat:
nimim....................ikä........... ...................yritys alkaa

köppiäinen...............24................................marraskuu 2010
lumityttö78.............31..............................syksy 2010
Juliane....................24..............................marras-joulukuu 2010
Epa_88...................22..............................marras-joulukuu 2010
Avocado..................28............. ................joulukuu 2010
eltsu81...................29............ ..................joulukuu 2010?
Hennu86.................24...............................joulukuu 2010
Eireann...................28............ ..................tammikuu 2011
Tupu_.....................25...............................helmi-maaliskuu 2011
Liiu.........................25...............................alkuvuodesta 2011
Tuanni....................25.......... .....................huhtikuu 2011
sansu86..................24................................huhtikuu 2011
Sarayi.....................23...............................huhtikuu 2011
white gold...............24................... ...........huhtikuu 2011
Susimieli.................21...............................huhti-toukokuu 2011?






Plussanneet::flower:
nimim...........ikä...........plussa. ...........LA...........monennesta tärppäsi

Tiipula..........28...........7.9.2010.....16.5.2011..........yk2

---------------------------------------------------------------------

Lista onnistuu päivittää "lainaa"-napin avulla :)
 
Heipätihei! Olen joka päivä käynyt lukemassa kaikki uudet jutut mut olen ollut laiska kirjoittamaan mitään :ashamed: Onnea kaikille plussanneille, asunnon ostajille, kihloihin menijöille ja syntymäpäiviään viettäneille! :flower: Ja tietysti tervetuloa myös kaikki uudet vauvakuumeilijat! :)

Täällä ei mitään ihmeellisiä uutisia, kp 6 menossa ja menkat loppui.. tulevia viikkoja odotellaan kovasti, pupuilutehot voi nostaa maksimiin :D Kovasti olen päättänyt että en stressaa tätä "projektia" yhtään mut ei ole ihan helppo juttu...

Täällä oli jossakin vaiheessa ollut puhetta unista, mie näin tosi kummallista vauvaunta joku aika sitten.. : Olin viimeisilläni raskaana, ja yhtäkkiä uni pomppasi "kohtaukseen" jossa olinkin jo saanut vauvan, ja kauhukseni huomasin ettei meillä ollut mitään vauvatarvikkeita! :D Ryntäsin äkkiä kauppaan ostamaan edes jotain millä pärjää vähän aikaa, ja tämä kohta unessa herätti vähän hilpeyttä, ostin valkoiset pienenpienet vauvan sukat, puhdistuspyyhkeitä ja kynttilän :LOL: Näillä ajattelin sitte vissii pärjätä :D Unikirjassa lukee näistä asioista seuraavasti: vauva: tulet elämään onnellista aikaa, sukat: valkoiset sukat lupaavat sinulle juhlahetkeä, pyyhe: tarkoittaa unessa muistia, jos pyyhit esim. hikeä haluat unohtaa entisen elämäsi vaikeudet, kyyneleiden pyyhkiminen tietää hyvää, usein myös onnen hetkiä, puhtaus tarkoittaa myös unissa hyvää, kynttilä: unesi symboloi juhlavalmisteluja.. että tällaista :)
 
Yrityksen aloittaneet:
nimim............ikä.................YK ................KP...........jännäpäivä

Liina87........23.................5................27/30.................25.10
sindi^^........25................3................25/28-32.............26.10?
millimolli......25................1................23/30.................30.10
kais-a..........22................2.................1/36................26.11.
Liisakaisa......27...............1................12/27-28.............8.11.
Sassy..........22................1.................17/34.................9.11
Syksy2010...29................2.................6/33-34..............19.11
AnniMu........20................2.................1/13?......................?
Nannie.........20................2.................6/?........................?
Lunea............................. 1 ...............37?/28...................?


Yrityksen myöhemmin aloittavat:
nimim....................ikä........... ...................yritys alkaa

köppiäinen...............24................................marraskuu 2010
lumityttö78.............31..............................syksy 2010
Juliane....................24..............................marras-joulukuu 2010
Epa_88...................22..............................marras-joulukuu 2010
Avocado..................28............. ................joulukuu 2010
eltsu81...................29............ ..................joulukuu 2010?
Hennu86.................24...............................joulukuu 2010
Eireann...................28............ ..................tammikuu 2011
Tupu_.....................25...............................helmi-maaliskuu 2011
Liiu.........................25...............................alkuvuodesta 2011
Tuanni....................25.......... .....................huhtikuu 2011
sansu86..................24................................huhtikuu 2011
Sarayi.....................23...............................huhtikuu 2011
white gold...............24................... ...........huhtikuu 2011
Susimieli.................21...............................huhti-toukokuu 2011?






Plussanneet::flower:
nimim...........ikä...........plussa. ...........LA...........monennesta tärppäsi

Tiipula..........28...........7.9.2010.....16.5.2011..........yk2

---------------------------------------------------------------------

Lista onnistuu päivittää "lainaa"-napin avulla :)
 
Täällä alkoi menkat tänään kp 36 :| Luulin että tärppäisi heti kun on ollut ihme oireita:
- mahassa ihme tunnetta vähän kuin olisi krampissa ja vähän kuin vatsatauti alkamassa n. 1 viikko ovulaatiosta lähtien
- rinnat tooosi arat ja turvonneet
- eilen kauhean väsynyt vaikka nukkunut hyvin
- eilen päivällä oli tullut alushousuihin ihan vähän väriä, niin vähän että en tiennyt kuvittelinko
- eilen illalla sänkyhommien jälkeen ihan vähän vaaleanpunaista vuotoa, luulin näitä kiinnittymisvuodoksi, koska minulla alkaa AINA menkat alavatsakivuilla ja vuoto alkaa täysillä eikä tällä lailla pikkuhiljaa :(
Ja tällä kertaa olin vielä realisti enkä etsimällä etsinyt oireita niin kuin olen joskus tehnyt kun kumi on hajonnut. En tiedä mistä nuo nyt johtuivat, olisiko voinut tulla ihan alkuraskauden keskenmeno, siis se missä raskaus ei ehdi kunnolla alkaa ennen kuin menee kesken :confused: Testiä en ole tehnyt kun siitä tulee aina vaan paha mieli.

AnniMu kuulostaa kyllä uskomattoman lyhyeltä kierto, oletko varma ettei ole ovulaatio- tai kiinnittymisvuotoa? Tai muuta välivuotoa?
 
kais-a Toivottavasti vain hätäilin, ja tämä ei olisikaan menkkavuotoa. Täytynee nyt odotella ja katsoa jatkuuko tämä useammankin päivän ja hätäillä vasta sitten. Ovulaatio olis kyllä kalenterin mukaan ajankohtainen, mutta "bongasin" oireiden mukaan olevinaan oviksen jo toissapäivänä, että kiinnittymisvuotokin vois olla mahdollinen. Koitan tulla illan mittaan vielä raportoimaan tilannetta :)

Hauskaa viikonloppua kaikille! :rolleyes:
 
Päivää taas :)

Hauska uni, Nannie! Mäkin oon jotain vauvaunta nähnyt jo ennen kuin kuin edes hormonaalinen ehkäisy jätettiin pois. Muistaakseni mies siinä tottuneesti hoiteli vauvaa ja minä olin vain, että mistäs tuo on ilmaantunut ja miten tuota käsitellään :) Nyt viime aikoina en ole vauvaunia nähnyt, mikä on kyllä ihme, kun parina iltanakin olen kaiken maailman palstoja lukenut.

Omaa napaa: selviä ovislimoja :ashamed:. Mietin, että ehkä viime kierrossa ei ollut ovista ollenkaan, kun en mitään tällaista bongannut, vaikka yritin seurailla.

Nyt siis pois palstalta ja ruokaa ja vauvoja tekemään :D
 
tervehdys taas pitkästä aikaa, täällä siis yks ahkera lukija ja laiska kirjoittaja :) johtuu ehkä osittain siitäkin, kun yritys ei oo viel alkanu, ni ei oo ihmeempiä kirjoteltavia.. mut hei 3viikkoa vielä ja sitten!! :D
Täältä kans tasapuolisesti onnea kaikille, niin kihlautumisesta, uudesta kodista, yritykseen ja yrityksen aloittaneille ja kaikille muillekin ketä sitä kokee tarvitsevansa :) :)
Täällä ei tarvii pohtia, koska kertoo työpaikalle tai miten salais sen siellä, kun kuitenkin on pakko kertoa heti kun itelle selviää.. :( ja toisaalta :) Sen sijaan sitä oon miettinyt et koska lähipiirille kertois, tod.näk. siinä käy niin et mies ei malta olla kertomatta ainakaan omalle suvulleen, niin sitte kerrotaan tasapuolisuuden nimis samaan aikaan molempiiin suuntiin :)

Ootteko jo miettineet otatteko äippäpakkauksen vai rahan?
mä oon aina ollu äippäpakkauksen kannalla, mut nyt kaveri jolla la parin viikon päästä sai mut ehkä ajattelemaan toisin :) tuli vaan sieltä sellanen pointti, et kuitenkaan ei siellä ei läheskään kaikki oo itseä miellyttäviä ja osa on ihan hullun kokoisia et voipi jäädä kokonaan käyttämättä (esim. talvihaalari). Usein käy myös niin, et ne vaatteet mitä on ite ostanu on niitä lemppareita ja kaapista valittee ne aina käyttöön.. Mut tuleehan siinä pakkauksessa tietty makuupussi ja joku vauvapeitto.. eikä se rahanakaan olis kun 140, mut toisaalta silläkin ostaa aika ison määrän vauvanvaatetta..

tämmöstä tällä kertaa.. haluu jo oman vauvan, eikä jaksa oottaa...ettäs tiedätte :)
 

Yhteistyössä